Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Savijača s mahunama

Image and video hosting by TinyPic


10 tanjih kora za savijače
800 g mahuna
3 velika krumpira
1 velika glavica luka
2 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
1 jaje
sol, papar
kumin
kiselo vrhnje za premaz

Skuhani krumpir ogulite u zdrobite u pire.

Očišćene mahune skuhajte u slanoj vodi, ali nemojte ih skuhati do kraja, neka ostanu tvrde.

Nasjeckani luk pržite na 3 žlice ulja. Kad postane staklast maknite ga s vatre i dodajte ocijeđene, kuhane mahune, pire krumpir, jaje, kumin, sol i papar.

Jednu koru tijesta premažite uljem, na nju stavite drugu koru i premažite nadjevom od mahuna. Narolajte u savijaču. Na isti način napravite još 4 savijače.

Savijače slažite u namašten lim i odozgo ih premažite kiselim vrhnjem.

Pecite 20-ak min na 200 stupnjeva da savijače dobiju lijepu boju.


*Recept se temelji na receptu iz «Gospodarskog lista»; 1. travnja 2005.


Jela od mahuna
Curry od krumpira i mahuna
Ligurijska salata od krumpira i tjestenine
Mahune s prosom
Mahune s umakom od slanutka
Tjestenina s mahunama
Vijenac od riže, mrkve i mahuna
Zapečene mahune s krumpirom na umaku
Zapečene mahune s mozzarellom
Povrće na mileramu
Schnüsch – varivo iz sjeverne Njemačke



Post je objavljen 11.07.2008. u 12:38 sati.