200 g riže (okruglog zrna)
1 l mlijeka
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 čajna žlica cimeta
+
3-4 jaja
200ak g krušnih mrvica
ulje za prženje
Rižu prelijte vrućom vodom i stavite ju u cjedilo da se ocijedi.
Zakuhajte mlijeko i dodajte mi obje vrste šećera i ocijeđenu rižu.
Kuhajte 30ak min na laganoj vatri, povremeno promiješajte.
Kuhanoj riži, po želji dodajte još šećera i cimet.
Lim za pečenje isplahnite hladnom vodom i u njega razmažite rižu u 1,5-2 cm debelom sloju, odozgo zagladite. Ostavite rižu da se potpuno ohladi.
Ohlađenu rižu oštrim nožem narežite na pravokutnike (otprilike 8 cm x 4 cm).
Umutite jaja.
Pomoću dvije žlice izrezane pravokutnike pažljivo uvaljajte u krušne mrvice, onda u jaja i opet u mrvice. Isržite ih sa svake strane u vrućem ulju.
Ispržene pravokutnike stavljajte na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.
Poslužite odmah uz Umak od čokolade, Umak od vanilije ili Umak od vanilije (bez škroba)
|