200 g riže (okruglog zrna)
1 l mlijeka
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 čajna žlica cimeta
+
3-4 jaja
200ak g krušnih mrvica
ulje za prženje
Rižu prelijte vrućom vodom i stavite ju u cjedilo da se ocijedi.
Zakuhajte mlijeko i dodajte mi obje vrste šećera i ocijeđenu rižu.
Kuhajte 30ak min na laganoj vatri, povremeno promiješajte.
Kuhanoj riži, po želji dodajte još šećera i cimet.
Lim za pečenje isplahnite hladnom vodom i u njega razmažite rižu u 1,5-2 cm debelom sloju, odozgo zagladite. Ostavite rižu da se potpuno ohladi.
Ohlađenu rižu oštrim nožem narežite na pravokutnike (otprilike 8 cm x 4 cm).
Umutite jaja.
Pomoću dvije žlice izrezane pravokutnike pažljivo uvaljajte u krušne mrvice, onda u jaja i opet u mrvice. Isržite ih sa svake strane u vrućem ulju.
Ispržene pravokutnike stavljajte na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.
Poslužite odmah uz Umak od čokolade, Umak od vanilije ili Umak od vanilije (bez škroba)
Post je objavljen 05.07.2008. u 17:12 sati.