Podloga
200 g Nesquik žitnih loptica
100 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
Nadjev
1 limenka kompota od marelice
500 ml mlijeka
150 g šećera
600 ml biljnog šlaga
1 i pol paketić želatine (ili 8 listova)
Ukrašavanje
200 ml biljnog šlaga
1 kremfix
Nesquik žitne loptice
Za podlogu, čokoladu nasjeckajte i otopite ju s margarinom na pari.
Žitne loptice zdrobite (ili u multipraktiku, ili ih stavite u plastičnu vrećicu pa onda po njoj lupajte valjkom za tijesto). Pomiješajte ih s malo ohlađenom otopljenom čokoladom.
Smjesu rasporedite u kalup promjera 24 cm, dobro ju utisnite.
Stavite u hladnjak da se podloga stvrdne.
Za nadjev, želatinu prelijte vodom i ostavite ju da nabubri. I onda ju otopite na laganoj vatri.
Mlijeko pomiješajte sa šećerom. Umiješajte 3 žlice te smjese u otopljenu želatinu, a onda tu mješavinu umiješajte u ostatak mlijeka.
Kad se smjesa počne stvrdnjavati, izmiksajte biljni šlag pa i njega umiješajte.
Marelice ocijedite i nekoliko ih ostavite za ukras.
Hrskavu podlogu premažite s malo kreme, po njoj složite marelice, a po njima rasporedite ostatak kreme.
Tortu stavite u hladnjak na 3 sata da se krema stvrdne.
Izvadite tortu iz hladnjaka i izvadite ju iz kalupa.
Izmiksajte šlag s kremfixom.
Tortu ukrasite šlagom, marelicama i Nesquik lopticama.
*Recept se temelji na receptu iz časopisa «Lisa: Čarolija okusa», br. 10, 14. 9. 2006.
|