Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Hrskava torta s marelicama

Image and video hosting by TinyPic


Podloga
200 g Nesquik žitnih loptica
100 g čokolade za kuhanje
100 g margarina

Nadjev
1 limenka kompota od marelice
500 ml mlijeka
150 g šećera
600 ml biljnog šlaga
1 i pol paketić želatine (ili 8 listova)

Ukrašavanje
200 ml biljnog šlaga
1 kremfix
Nesquik žitne loptice


Za podlogu, čokoladu nasjeckajte i otopite ju s margarinom na pari.
Žitne loptice zdrobite (ili u multipraktiku, ili ih stavite u plastičnu vrećicu pa onda po njoj lupajte valjkom za tijesto). Pomiješajte ih s malo ohlađenom otopljenom čokoladom.

Smjesu rasporedite u kalup promjera 24 cm, dobro ju utisnite.
Stavite u hladnjak da se podloga stvrdne.


Za nadjev, želatinu prelijte vodom i ostavite ju da nabubri. I onda ju otopite na laganoj vatri.

Mlijeko pomiješajte sa šećerom. Umiješajte 3 žlice te smjese u otopljenu želatinu, a onda tu mješavinu umiješajte u ostatak mlijeka.

Kad se smjesa počne stvrdnjavati, izmiksajte biljni šlag pa i njega umiješajte.

Marelice ocijedite i nekoliko ih ostavite za ukras.

Hrskavu podlogu premažite s malo kreme, po njoj složite marelice, a po njima rasporedite ostatak kreme.

Tortu stavite u hladnjak na 3 sata da se krema stvrdne.

Izvadite tortu iz hladnjaka i izvadite ju iz kalupa.

Izmiksajte šlag s kremfixom.

Tortu ukrasite šlagom, marelicama i Nesquik lopticama.



*Recept se temelji na receptu iz časopisa «Lisa: Čarolija okusa», br. 10, 14. 9. 2006.



Post je objavljen 29.05.2008. u 09:43 sati.