Tijesto
200 g brašna
100 g margarina
1 jaje
prstohvat soli
kiselo vrhnje
Nadjev
800 g krumpira
2 jaja
250 g milerama
2 zgnječena češnja češnjaka
sol, papar
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i stavite ga u hladnjak na 30 min.
Krumpir ogulite i naribajte ga na tanke kriške.
Prokuhajte ga u slanoj vodi oko 5 min. Stavite ga u cjedilo i isplahnite hladnom vodom.
Jaja pomiješajte s mileramom, zdrobljenim češnjakom, soli i paprom.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i stavite ga u okrugli lim (promjera 22 cm), podignite rub visine 5-6 cm.
Ocijeđeni krumpir ravnomjerno rasporedite na tijesto i prelijte smjesom od jaja.
Pecite na 220 stupnjeva 30-35 min. Ako previše potamni prekrijte aluminijskom folijom.
Pečeni quiche po želji ukrasite listićima bosiljka.
Poslužite ka prilog ili samostalno jelo uz zelenu salatu.
Možete smanjiti količinu milerama i dodati 150 ml Creme fraiche. Quiche prije pečenja možete posipati pinjolima.
*Recept se donekle temelji na receptu iz časopisa «Brigitte»; 1/2005.
|