Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Slana torta od krumpira

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
200 g brašna
100 g margarina
1 jaje
prstohvat soli
kiselo vrhnje

Nadjev
800 g krumpira
2 jaja
250 g milerama
2 zgnječena češnja češnjaka
sol, papar


Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i stavite ga u hladnjak na 30 min.

Krumpir ogulite i naribajte ga na tanke kriške.
Prokuhajte ga u slanoj vodi oko 5 min. Stavite ga u cjedilo i isplahnite hladnom vodom.

Jaja pomiješajte s mileramom, zdrobljenim češnjakom, soli i paprom.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i stavite ga u okrugli lim (promjera 22 cm), podignite rub visine 5-6 cm.

Ocijeđeni krumpir ravnomjerno rasporedite na tijesto i prelijte smjesom od jaja.

Pecite na 220 stupnjeva 30-35 min. Ako previše potamni prekrijte aluminijskom folijom.

Pečeni quiche po želji ukrasite listićima bosiljka.
Poslužite ka prilog ili samostalno jelo uz zelenu salatu.


Možete smanjiti količinu milerama i dodati 150 ml Creme fraiche. Quiche prije pečenja možete posipati pinjolima.

*Recept se donekle temelji na receptu iz časopisa «Brigitte»; 1/2005.


Post je objavljen 20.02.2008. u 10:18 sati.