400 g tjestenine
1 staklenka kompota od višanja
8 žlica šećera
1 žlica gustina
50 g maslaca
6 žlica krušnih mrvica
1 žlica cimeta
U lonac ulijte kompot od višanja (zajedno s tekućinom) pa dodajte 4 žlice šećera i zakuhajte.
Gustin otopite u malo hladne vode pa ga umiješajte u uzavrelu smjesu od višanja. Dobro promiješajte i kad zakuha, maknite s vatre.
Ostavite da se malo ohladi.
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i odmah ju isplahnite hladnom vodom i ocijedite.
Maslac zagrijte pa dodajte ocijeđenu tjesteninu i krušne mrvice pa kratko popržite.
Tjesteninu složite na tanjure i pospite preostalim šećerom pomiješanim s cimetom.
Poslužite uz voće (kivi) i skuhani kompot od višanja.
*Recept je iz časopisa «Neue Mode».
|