Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Tjestenina s cimetom i kompotom

Image and video hosting by TinyPic


400 g tjestenine
1 staklenka kompota od višanja
8 žlica šećera
1 žlica gustina
50 g maslaca
6 žlica krušnih mrvica
1 žlica cimeta


U lonac ulijte kompot od višanja (zajedno s tekućinom) pa dodajte 4 žlice šećera i zakuhajte.

Gustin otopite u malo hladne vode pa ga umiješajte u uzavrelu smjesu od višanja. Dobro promiješajte i kad zakuha, maknite s vatre.
Ostavite da se malo ohladi.

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i odmah ju isplahnite hladnom vodom i ocijedite.

Maslac zagrijte pa dodajte ocijeđenu tjesteninu i krušne mrvice pa kratko popržite.

Tjesteninu složite na tanjure i pospite preostalim šećerom pomiješanim s cimetom.

Poslužite uz voće (kivi) i skuhani kompot od višanja.


*Recept je iz časopisa «Neue Mode».


Post je objavljen 15.02.2008. u 10:18 sati.