Biskvit
125 g šećera
75 g margarina
1 vanilin šećer
3 jaja
1 Zitroback ili naribana korica neprskanog limuna
100 g brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
50 g mljevenih badema
1 velika konzerva kompota od breskvi
Krema
600 ml slatkog vrhnja
3 čokoladice Mars
2 kremfixa
Ukrašavanje
12 kriški breskve
3 male Mars čokoladice
Za kremu, dan ranije zakuhati slatko vrhnje s natrganim čokoladicama. Miješati pjenjačom da se čokolade rastope.
Prelijati kremu u posudu za miksanje, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku preko noći.
Za biskvit, margarin pjenasto izmiksati na najvećoj brzini i postupno dodavati obje vrste šećera. Dugo miksati da se sastojci povežu u glatku masu.
Dodati jedno po jedno jaje (između svakog dodavanja jaja miksati barem pola minute). Dodati limunovu koricu.
Brašno pomiješati s praškom za pecivo, prosijati i miksajući na srednjoj brzini, postupno dodavati.
Umiješati mljevene bademe.
Namastiti kalup promjera 26 cm i uliti smjesu.
Breskve ocijediti, narezati ih na kriške i složiti po smjesi za biskvit (12 kriški ostaviti za ukras).
Peći na 180 stupnjeva 45 min.
S pečene torte maknuti obruč i ostaviti da se ohladi.
Kremu izmiksati zajedno s kremfixom da bude glatka i “valovito” namazati na tortu.
Tortu ukrasiti kriškama breskvi i malim Mars čokoladicama.
*To je recept za Mars tortu sa stranice:
http://www.chefkoch.de/rezepte/137961059644140/Mars-Birnen-Torte.html
Ja ne stavljam bademe u biskvit, nego samo brašno, i u kremu ne dodajem kremfix jer to stvarno nije potrebno (večer prije je potpuno tekuća, ali preko noći se skroz stvrdne). I tortu sam ukrasila po svom; malo umjetničke slobode.
|