Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Mars-torta

Image and video hosting by TinyPic


Biskvit
125 g šećera
75 g margarina
1 vanilin šećer
3 jaja
1 Zitroback ili naribana korica neprskanog limuna
100 g brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
50 g mljevenih badema
1 velika konzerva kompota od breskvi

Krema
600 ml slatkog vrhnja
3 čokoladice Mars
2 kremfixa

Ukrašavanje
12 kriški breskve
3 male Mars čokoladice

Za kremu, dan ranije zakuhati slatko vrhnje s natrganim čokoladicama. Miješati pjenjačom da se čokolade rastope.

Prelijati kremu u posudu za miksanje, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku preko noći.

Za biskvit, margarin pjenasto izmiksati na najvećoj brzini i postupno dodavati obje vrste šećera. Dugo miksati da se sastojci povežu u glatku masu.

Dodati jedno po jedno jaje (između svakog dodavanja jaja miksati barem pola minute). Dodati limunovu koricu.

Brašno pomiješati s praškom za pecivo, prosijati i miksajući na srednjoj brzini, postupno dodavati.
Umiješati mljevene bademe.

Namastiti kalup promjera 26 cm i uliti smjesu.

Breskve ocijediti, narezati ih na kriške i složiti po smjesi za biskvit (12 kriški ostaviti za ukras).

Peći na 180 stupnjeva 45 min.

S pečene torte maknuti obruč i ostaviti da se ohladi.

Kremu izmiksati zajedno s kremfixom da bude glatka i “valovito” namazati na tortu.

Tortu ukrasiti kriškama breskvi i malim Mars čokoladicama.

*To je recept za Mars tortu sa stranice:
http://www.chefkoch.de/rezepte/137961059644140/Mars-Birnen-Torte.html

Ja ne stavljam bademe u biskvit, nego samo brašno, i u kremu ne dodajem kremfix jer to stvarno nije potrebno (večer prije je potpuno tekuća, ali preko noći se skroz stvrdne). I tortu sam ukrasila po svom; malo umjetničke slobode.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 20.01.2008. u 13:29 sati.