semper contra

četvrtak, 29.01.2015.

Smijeh liječi 9Bosanske posebnosti

Jedino se u Bosni kahva peče, hljeb kuva, grah i druga jela uvare, jaja ubijaju, a čarape čuju.
Kada padneš pitaju te jesi li se ubio, i kćer zovu „sine“.
U Bosni se spava kao zaklan.
Kad ga pitaš: "Kako si?", on ti kaže: "Nako!"
U Bosni se ne kaže otvori usta, nego „zini“!
Jedino se u Bosni kaže: "‰e si?", a čovjek stoji ispred tebe.
U Bosni se ne koriste recepti, nego „od oka“, „ofrlje“.
U Bosni se „neću“ kaže „hoću kurac“, pa haj' ti to objasni nekome ko nije iz Bosne.

Kava i kahva

Ulazi Hrvat u kafanu u Sarajevu:
"Molim vas jednu kavu!"
"Nema!"
"Kako nema, pa što piju svi ovi ljudi?!"
"Kahvu!"
"Pa zar to nije isto?!"
"Je l' isto da ja tvoju ženu POVALIM il' POHVALIM?!"

Kladionica

Mujo: "Al me izjeba ovaj Manchester na kladionici!"
Fata: "I mene je Milan."
Mujo: "Gdje ti je listić?"
Fata: "Nije mi ostavio listić."

Bosanski vaterpolo


Utakmica vaterpolo lige BiH.
Vatepolisti Semizovca igraju utakmicu s ekipom Rogatice.Trener ekipe Semizovca ide uz ivicu bazena i daje upute svojim igračima govoreći igraču Mehi koji vodi loptu:
"Daj loptu Kemi, daj Kemi!"
A Meho i dalje vodi loptu i pređe jednog protivničkog igrača.
Opet trener:
"Baci loptu Kemi, baci Kemi!"
A Meho ide dalje s loptom, puca i zabije gol.
Trener se na njega dere što ga nije poslušao, a Meho će na to:
"Pa, šta je? Dao sam gol!"
Trener odgovara:
"Jeb'o te gol, udavio se Kemo!"

Kulinarska

Hobotnica na bosanski način
Sastojci:
1 manje janje (do 15 kg)
1 veća hobotnica (cca 2 kg)
Priprema:
Dok se janje vrti na ražnju, hobotnica se kuha u puno posoljene vode.
Kad je hobotnica gotova, a janje ispečeno, voda se prolije, hobotnica baci mačkama i kerovima da ne zajebavaju dok se jede janjetina. Vruće janje servirati uz hladno pivo.

Kultura izražavanja na balkanski način

Šeta tipčina po parku i čuje:
„A u pičku materinu! A u pičku materinu!"
Prilazi, gleda…Na klupi sjedi djevojka i psuje.
Sjedne pored nje:
„Zašto tako psuješ?"
„Jer imam na sebi hlače za koje sam dala 50 eura! Da mu pička materina!"
„Pa što? Moje su koštale 150 eura!"
„A klupa je sveže obojena!"
„A u tri pičke materine!!!"

Pomak

Najveći pomak u Hrvatskoj je kad pomaknemo sat unaprijed.

Savjet

Doktor savjetuje pacijenta:
„Smijete jesti samo nemasnu i nezačinjenu hranu, ne smijete piti alkoholna pića, a cigarete odmah zaboravite!“
„A seks?“
„Samo sa suprugom jer se ne smijete previše uzbuđivati.“

Banka

Pita sudac pljačkaša:
„Zašto se opljačkali banku?“
Pljačkaš:
„Da vratim što je ona meni opljačkala!“

Auti

Dva muškarca leže slomljeni u bolnici.
„Što se vama dogodilo?“
„Nisam htio ženi kupiti auto. A vama?“
„Ja sam svojoj kupio!“

Škotski

Sin: „Tata, mogu li gledati televiziju?“
Otac: „Ajde malo, al' nemoj je paliti.“

Lovački

Kad lovac govori istinu?
Kad za drugog lovca kaže da laže.

Vozački

Polaže Mujo vozači. U četvrtoj brzini vozi 20 km/sat…
„Ma s kojom sad ideš?“ pita ga instruktor.
„S jednom iz Bihaća!“

29.01.2015. u 23:32 • 16 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 26.01.2015.

Probranice 7

Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora.

Kako nisam stručnjak za glazbu odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.

Nova državna služba

Vlada je odlučila pooštriti mjere za otkrivanje onih koji ne plaćaju porez (tzv. utajivače poreza). U tu svrhu osnovala je novu poreznu policiju koja je dobila ime SSOPP (Samostalni Sektor za Otkrivanje Poreznih Prijevara).


Obzirom da već imamo slične institucije koje znamo po njihovim kraticama USKOK i DORH, predlažem osnivanje još jedne nove institucije - DZZSSKUHJ (Državni Zavod Za Suzbijanje Suvišnih Kratica U Hrvatskom Jeziku). Trebalo bi ga svakako osnovati obzirom da sve ove institucije kojima su nazivi u kraticama ne rade svoj posao baš kako bi trebali. To što svojim aktivnostima pojedincima osiguravaju besplatan stan i hranu u Remetincu do njihovog puštanja na slobodu zbog pomanjkanja dokaza ili greške u pravnom postupku, ne računam kao uspješan rad.

Bratska pomoć 1

Drago Prgomet (piše J.L. 13.10.2014.) navodno izjavio: „Pomozimo BiH u brzom pristupu EU. Zašto bi njima bilo bolje?“

Ovome bih dodao da jednako tako trebamo podržati što brži ulazak u EU Srbije, Makedonije i Kosova. Bit će dvostruka korist. Prva: protivnici bivše Juge više neće moći optuživati nikoga da je „jugonostalgičar“ obzirom da ćemo opet biti svi u jednoj zajednici/uniji. Druga: obzirom na specijalnost država slijednica bivše Juge u razaranju zajednica država, njihov ulazak u EU će ubrzati raspad EU što je vrlo korisno.

Bratska pomoć 2

Hrvoje Minigo kaže: „Više od 100 liječnika iz Srbije i BiH želi doći raditi u Hrvatsku!“

Čitajući to sjetih se pjesme „Sve ptičice iz gore spustile se na more!“ Smatram da prije davanja dozvole za rad u Hrvatskoj svaki od kandidata treba potpisati izjavu da se neće pozivati na prigovor savjesti glede a u svezi obavljanja abortusa i inih radnji koje nisu po volji pojedinim Udrugama za obranu ovog ili onog i Crkve. Takvih, naime, imamo i sami sasvim dovoljno.

Nepodmuklo ubojstvo

Donosi 'žuti tisak': „Prijatelju ispalio dva metka u glavu“. Umjesto 40 godina dobio je 14 jer „nema dokaza da je ubojstvo podmuklo“. Uz ovako „drastičnu“ kaznu u presudi se naglašava da se počinitelju trajno oduzimaju dva pištolja, marke CZ i MAV, te jedna ručna bomba.

Potpuno ispravna presuda: pucao je u glavu, dakle licem u lice, a ne iz „sačekuše“. Osim toga žrtva je odmah preminula i nije se mučila. Svakako je za pohvalu i trajno oduzimanje arsenala tako da se puk, kad počinitelj nakon 10 godina izađe na slobodu, ne treba bojati da bi isti mogao ponoviti „ubojstvo koje nije podmuklo“.

Sabornici obavezno u sabornicu

Vijest: sustav javne kontrole dolazaka saborskih zastupnika već je, a sad kad će se na internetu moći vidjeti i ime i prezime onih koji su u sabornici, a sad će još jače izazvati veliko negodovanje dijela zastupnika koji su tvrdili da se time otvara lov na vještice jer posao zastupnika nije samo u Saboru nego i na terenu.

Ako zaista dođe do realizacije navedenog i uvedu se novčane kazne za zastupnike koji ne dolaze na svoje „radno mjesto“ bojim se da će se drastično smanjiti potrošnja alkohola, catering po raznim domjencima koje lokalni moćnici organiziraju za svoje sabornike, potrošnja benzina i dizel goriva kao posljedica smanjenog obima posla „na terenu“ i slično. Što će, nažalost, dodatno doprinijeti padu BDP-a.

Ah taj papa Franjo!

Skroman osječki redovnik, fra Ivica Petenjak, postao krčki biskup po volji i odluci pape Franje.


Ova vijest je nesumnjivo izazvala konsternaciju, da ne kažem bijes, biskupskog zbora na Kaptolu, a pogotovo onog dijela koji uglavnom boravi u „dverima od oniksa“. Uz to postoji stanovita bojazan da bi on mogao postati i nadbiskup, ta ima tek 51 godinu, i da dođe za 'glavnoga' na Kaptol kao što je bilo i u slučaju nadbiskupa Bozanića. Po pravilu „Krk-Kaptol“. To bi, pak, za kaptolsku vrhušku bilo ravno tshunamiju.

Učitelj iz Grčke


Pobjeda Aleksisa Tsiprasa i njegove stranke Syrize na parlamentarnim izborima u Grčkoj izazvala je, blago rečeno, nelagodu u Bruxellesu. Nije čudno: glavna parola spomenutog lidera je – dosta je bilo štednje, ajmo trošiti.


Ova pobjeda će našim strankama koji misle da mogu radikalno promijeniti političku situaciju u Hrvatskoj (a time i u svijetu) tipa Živi zid, Radnička fronta, ORaH i slične dati vjetra u jedra da krenu u bespoštednu i odlučnu borbu, jednom riječju 'u boj za narod svoj'. Naravno, sve u skladu s demokratskim pravilima i uzancama, bez da se dira u sustav. Ja bi im ipak toplo preporučio da se još malo strpe dok ne vide kako će to njihov „Učitelj“ provesti svoj naum: trošenje bez zarađivanja novca u sustavu gdje se višak vrijednosti stvoren radom milijuna ljudi slijeva u džepove malobrojnih tajkuna, kapitalista i mnogobrojne državne birokracije. I to sve kroz „demokratski sustav“ bez dizanja revolucije.

Je suis Nigerijac

Pripadnici islamističke oružane skupine Boko Haram ubili su u petak (26.1.) petnaest osoba u selu pokraj njihovog povijesnog uporišta u Maiduguriju na sjeveroistoku Nigerije.

Vijest (ili kako bi naši reporteri na TV rekli: priču) našao sam na dnu šeste stranice Nedjeljnog jutarnjeg. „Priča“ nažalost ne donosi nikakve informacije o razlozima tog masakra. Za pretpostaviti je da nije posrijedi neka karikatura Muhameda u tamošnjim novinama, ako ih uopće ima, jer vjerujem da su pobijeni iste vjere kao i ubojice. Iz toga zaključujem da su pobijeni onako „štosa radi“ ili kako bi naš narod rekao „ni krivi ni dužni“, „ni luk jeli ni luk mirisali“. Taj čin terorista, naravno na „civiliziranom“ Zapadu nije izazvao nikakve prosvjede u duhu naslova ove „Probranice“, što samo pokazuje omjer vrijednosti ljudskog života kad su u pitanju „civilizirani ljudi“ i „divljaci iz Afrike“.

26.01.2015. u 15:15 • 16 KomentaraPrint#

subota, 24.01.2015.

KGK krenula „punom parom“Naša nova Predsjednica - iako to još nije postala i službeno - krenula je „punom parom“ rješavati „goruće“ probleme Lijepe naše, a sve sukladno obećanjima danim u predizbornoj kampanji. Suprotno od njezinog prethodnika koji se tek pri kraju mandata sjetio da bi trebao pokazati „Pravi put“ kojim bi Hrvatska postala pravno uređena država. Do tog časa spavao je svoj zimski san u trajanju od gotovo pet godina.

Prije neki je dan Kolinda Grabar Kitarović poslala pismo UN-u, traži da se Šešelj vrati u zatvor. Ne znam sadržaj pisma, ali pretpostavljam da u njemu stoji kako je vraćanje Šešelja u zatvor neophodno potrebno, e da bi Hrvatska izašla iz recesije. Već samo slanje pisma sigurno je doprinijelo povećanju BDP barem za 0,00000000000001 promila, koliko, pretpostavljam, stoji poštarina za avionska pisma.

Odmah nakon toga krenula je u bespoštednu bitku da provede plan uštede na izdacima za svoj ured preseljenjem ureda s Pantovčaka u neku manje atraktivnu i posljedično tome jeftiniju lokaciju. Dakle sasvim suprotno od rasipnika ministra Varge. Koji je, priča se, potrošio samo za uređenje prostora za osobnu higijenu u svom uredu više kuna nego što će stajati nove odaje Predsjednice. Na veliku žalost KGK prvi preliminarni pregledi pokazuju kako vila u Visokoj ulici, u koju se nova predsjednica željela preseliti s Pantovčaka, ne zadovoljava neke osnovne uvjete, prije svega protokolarne i sigurnosne.

Međutim, izvršna se vlast odmah prihvatila teškog i odgovornog posla da riješi nastali problem i kako se neslužbeno doznaje, ponuditi će dvije alternativne opcije za nove prostore Ureda predsjednika. Time, ujedno opovrgnuti zlurade insinuacije nekih članova HDZ-a da sadašnja Vlada neće surađivati s njihovom, pardon, našom Predsjednicom. Taj zadatak je za trenutačnu nam Vladu od krucijalne važnosti, jer ako uspije naći prostor u kojem će se KGK osjećati dobro a da bude skroman u skladu s njezinim prohtjevima, Vlada će se moći odmah prebaciti na gospodarske teme. A KGK će sigurno s više simpatija pratiti njezin rad.

Te su, doduše, teme manje važne od odabira mjesta stolovanja KGK, ali ipak važne za sudbinu Lijepe naše. A posebno kad je u pitanju discipliniranje banaka koje žele satrti jadne zajmoprimce, pa im je, bankama, odlučila poput dobrih starih krojača, krojiti tečajne liste i uz to propisivati kome trebaju a kome ne smanjiti ili otpisati dugove. To je vrlo važan posao i svakako mnogo teži od, primjerice, posložiti uvjete poslovanja tako da ti ljudi, koji su danas bez kuna i bez posla, dobiju mogućnost raditi za pristojnu plaću i posljedično otplaćivati kredite koje su, istini za volju, ipak uzeli sasvim dobrovoljno.

Mislim da su aktivnosti koje je inicirala KGK u našoj domovini za svaku pohvalu. Najvažnije je da je tim svojim aktivnostima doprinijela da se Vlada konačno pokrene iz trogodišnjeg mrtvila. Zato je treba svesrdno podržati u nadi da će jednako tako, kad si osigura krov nad glavom, pristupiti ispunjavanju svih onih obećanja (ludom radovanja) koje nam je podastrla u predizbornoj kampanji.

KolinDA, ZA bolju Hrvatsku!

24.01.2015. u 19:34 • 12 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 12.01.2015.

Za bolju Hrvatsku!


Konačno da i to dočeksamo!

12.01.2015. u 20:31 • 19 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.< siječanj, 2015 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Studeni 2019 (3)
Listopad 2019 (1)
Kolovoz 2019 (3)
Srpanj 2019 (5)
Lipanj 2019 (3)
Svibanj 2019 (5)
Travanj 2019 (8)
Ožujak 2019 (3)
Veljača 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (2)
Studeni 2018 (4)
Listopad 2018 (2)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (8)
Srpanj 2018 (14)
Lipanj 2018 (6)
Svibanj 2018 (10)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (12)
Listopad 2017 (5)
Rujan 2017 (15)
Kolovoz 2017 (3)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (7)
Svibanj 2017 (13)
Travanj 2017 (12)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (6)
Prosinac 2016 (12)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (6)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (11)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (8)
Ožujak 2016 (7)
Veljača 2016 (10)
Siječanj 2016 (11)
Prosinac 2015 (13)
Studeni 2015 (16)
Listopad 2015 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

opće teme protiv ljudske gluposti i još ponešto

prvi post objavljen 11.12.2007.

e-mail: semper_contra@net.hr

Ceterum censeo EU esse delendam!

LINKOVI

srebrozlato

brod u boci
pametnizub
demetra
zvijezda

NF
anaboni 4
anaboni 5
mecabg
smijehotvorine

umjetnost biti sam
smisao života
tomajuda
tok misli
borgman
bellarte
japanka 3
geomir
dinaja
dinaja 2

astro
10. Ars
crna svjetlost
k.u.p.
nema garancije
lion
skrpun

fra gavun
pozitivka
iva
jedna žena
huc
proglasi

memoari
zvonka
taradi
k.moljac

alexxl
h_cenzuru
žena gaza
dona

Još uvijek se nadam da ću ih čitati na blogu
vadičep
in patria sua
modesti
zagreb
odmak
bromberg
neverin
salome
effata

Pax et Discordia
kreativka
gosponprofesor
gosponprofesor 2
ET
ET2
gorkić

Nekad bili sad se spominjua>
grunf
malo ti malo ja
alkion
ribafiš
cat
novapol
svijet u b
gordy
marchelina"MUDROSLOVI" SEMPER CONTRE

(nađu li se slični to samo znači da nisam jedini "semper contra" na svijetu)
* * *
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ga nitko silom nema pravo nametati drugom!

Glupo je biti živ a ne moći živjeti.

S osobama kojima je Religija iznad Razuma ne raspravljam o religiji. Jednako tako s osobama kojima je Nacija iznad Čovjeka ne raspravljam o Naciji.

Čovjek je nekad živio među ljudima, danas živi među strojevima, sutra će među robotima.

Narod koji sustavno briše prošlost pišući novu povijest, nikada neće imati budućnost.

Hrvatska je lijepa zemlja, ali ružna država.

Socijalizam/komunizam me naučio da ne vjerujem u ništa kao apsolutnu Istinu.

Najvrednije što je čovjek kao živo biće stvorio su: Umjetnost i Matematika. Bez njega njih ne bi bilo.

Smisao postojanja je stvaranje života. Svrha je naučiti potomke da prežive i naprave isto. I to je sve!

Hrvatska je mala zemlja velikog kriminala.

Zdravog ljudi posjećuju rijetko, bolesnog često, a na pogrebu se skupe svi znani i neznani.

Bolje je biti mrtav nego živ a ne moći živjeti.

Bethoven je svoju glazbu slušao, ali je nije mogao čuti.

Spomenici čovjeku lako se ruše, ali njegova djela ostaju.

Kapitalizam je savršen poredak za nesavršen ljudski rod.

Ateist/agnostik treba biti bolji čovjek od vjernika. Njemu nema tko oprostiti grijehove, dok će vjerniku oprostiti Bog.

Misliti je za mnoge ljude najteža aktivnost.

Kakav je ispao, možda je Bog čovjeka stvorio samo na svoju sliku.

Lako je djecu praviti ali ih je teško odgajati.

Među glupanima i pametan postane glup. Obrat ne vrijedi.

Vlast daje manje prava dajući veće obaveze. Puk traži veća prava tražeći manje obaveza.

Apsurd čovjekovog života: ako mu nije lijep ne želi živjeti, ako mu je lijep ne želi umrijeti.

Svi naši političari mora da su izučili molerski zanat. Farbaju nas već četvrt stoljeća.

Ratovi su dokaz da svijetom vladaju budale.

I u mraku totalitarizma kao i u bljesku demokracije narod ne vidi što radi vlast.

Svaki rat protiv budala je unaprijed izgubljen!

Pravi domoljub živi u inozemstvu, Hrvatsku nosi u srcu a euro ili dolare u džepu.

Ljudski rod evolucijski je vrhunac s kojeg će se survati u ponor kojeg je sam stvorio.

Pravi borci za ideale spremni su dati svoje živote. Je su li današnji borci za očuvanje okoliša spremni učiniti isto?

Da li je dilema tanjur - tanjir važnija od dileme je li on pun ili prazan?

Princip djelovanja političkih garnitura: „Prije njih nije bilo ničega, poslije njih neće ostati ništa."

Da ne proizvodimo komunjare i ustaše proizvodili bi automobile.

Na ono što je važno mali čovjek ne može utjecati, na ono što može nije važno.

Štuje Boga, al ga psuje, jer ga ne poštuje!

Revolucije pokreću idealisti, plodove beru karijeristi.

Nikako ne mogu shvatiti mentalni sklop mnogih religioznih ljudi: klanjaju se bogovima, poklanjaju mrtvima cvijeće i ubijaju žive. Sve u ime istih bogova.

U očekivanju da mu prođe ružan trenutak u životu prošao mu je neprimjetno cijeli život.

Vjera, religija i Crkva nisu jednoznačnice. Mnogi to ne znaju ili ne shvaćaju.

Vjenčanja sve glamuroznija, trajanje brakova sve kraće.

Nije sve u novcu, ali u svemu je novac.

U prošlosti ljudi su znali jesu li robovi ili slobodni. Danas ljudi misle da su slobodni iako su robovi.

Naporno je biti s ljudima, ružno je biti sam, ali najteže je među ljudima biti sam.

Čovjek treba biti ili Einstein ili čobanin na Vlašiću.

Hrvati gledaju u prošlost jer ne vide budućnost.

Lažući, lašci na kraju prevare samo sebe.

Teist u Kristu traži Čovjeka, ateist/agnostik u Čovjeku traži Krista.

Strah da će nuklearna bomba uništiti svijet je neopravdan. Svijet će uništiti – smeće.

I politika i religija obećavaju raj a donose pakao.

Mlade treba liječiti. Starima omogućiti da umru dostojanstveno.

Poznanstvo, prijateljstvo, ljubav, brak, dosada.

Čovjek je čovjeku – čovjek. Ono drugo je uvreda za vuka.

Nedostaju mi Ljudi. A tako ih je malo.

Čovjek ne dolazi svojom voljom na svijet niti mu je dozvoljeno da ga svojom voljom napusti.

Nikad nisam sâm. Uz mene je uvijek moje drugo ja. Ponekad mi je teško s njime.

Dok hrvatska se srca slože i pluto potonut može.

Nedostaje mi ljubavi jer je ne znam ni davati ni primati.

Lojalnost i poltronstvo dijeli tek tanka linija.

Glup čovjek nije opasan, ali postaje ako toga nije svjestan.

Umjetnost je dar Boga, politika Sotone.

Da bi čovjek gledao trebaju mu oči, a da bi vidio treba mu vizija.

Čovjek snuje, Bog određuje...a žena naređuje!

Nije li neobično da se oni koji vjeruju u vječni život boje smrti?

Da je zemlja od zlata ljudi bi se tukli za šaku blata.

Domoljubi Domovinu brane i izgrađuju a ne prodaju i potkradaju.

Domoljublje se čuva u srcu, a ne na srce položenom rukom.

Istina je da jabuka ne pada daleko od stabla ali se ipak može daleko otkotrljati.

Mnogi će lakše pokrenuti planinu nego usne i reći: oprosti!

Tražeći djetelinu s četiri lista izgubio je sreću.

Pravilo spokojnog življenja.
Prigušeno govoriti, prigušeno raditi, prigušeno slušati radio, prigušeno misliti, prigušeno živjeti!

Komunisti su zakonom oduzeli imovinu pojedincu, demokrati narodu.

Vrag nije crn kako se riše, crnji je.

Čovjek odlazi, samo njegova djela ostaju. Dobra ili loša.

Vojnici su školovani ljudi s diplomom za ubijanje.

Nuklearna bomba može uništiti čovjeka, komunikacijska bomba njegovu privatnost. Obje njegovu slobodu.

Pojedini roditelji svoju djecu doživljavaju kao kućne ljubimce. Kad im dosade prepuste ih ulici.

Država ne daje ništa. Samo uz proviziju prebacuje iz džepova jednih u džepove drugih.

Borac protiv tiranije istovremeno je i heroj i terorist.

Golemo materijalno bogatstvo može se steći samo pljačkom banke ili pljačkom naroda.

Samo ljubav može probuditi Čovjeka u čovjeku, ali ona je tako rijetka kao biser u školjci, dijamant u tamnim njedrima zemlje ili zrnce zlata u rijeci.

Ništa se ne mora osim umrijeti i sve se može osim izbjeći smrt!

Kao što jedno zrno tvori hrpu, tako i jedan čovjek tvori čovječanstvo!

Umjetnost je jedino što čovjeka razlikuje od životinje!

Ubiješ li čovjeka ubio si jedan od milijardi svjetova.