Kuhanje na teveju

17 kolovoz 2019

Veliju sad će ljubavne serije. Boli te batak, moš gledati Ja u ljubav vjerujem po 10 na entu put, Gas do daske i Nemoguću misiju po plus beskonačni put (do Pakla)... Uglavnom:

Bolje i te serije koje ne moraš gledati nego ono kad ubaciju kuhanje, boktkenemarad, svaka životna priča je bolja od tog smeća, svaki čovek je roman za sebe, pusti prosječnog čoveka da ispriča svoju storiju i imaš bar ćuku vremena gledanja, da zaboraviš disati (u koju storiju dapače mogu vjerovati samo Hrvati jer su jedini prošli doslovce nemoguću misiju).

To kuhanje u neko nemoguće vreme: I to kaj nego Bastijanićka kaj je iz Labina zbrisala u AmerikA pa sad neće hrvacki čatpri, pa goli kuhar pa obučeni kuhar pa kuhar kaj se spetljal z mafijom, pa šircl s kuharom, pa šircl bez šircla, a kuhar bez oba šircla, pa tečajevi kako ručno oprati tri čaše i jednu rajnglu, kako speći jaje na oko (staviš dva jaja na oko i dobiš pimpek u čelo!), pa Stefano kaj ganja komada po hotelu, pa ona s noktima do kine, oblečena za Labuđe jezero al rađe kuha, boji se da bu došla Kolinda na binu. Ta s noktima kaj samo prehitava neke praškove u aparate. Ono takmičenje gdi je neko uništil jelo cum grano salis, ono slano nemoguće. A ono okrenu se od kamere i veli - e dodaj sol i papar, ovo je ko za bebe.

Pa kak je granatirano, kak se veli, garnirano, briše mi rub tanjura s krpom. Grah cušpajz zgleda ovak: tri kapi vode u kojoj se pacal grah, zrno bažula i najtanji režanj kobasice kaj si ikad videl. To se zove Žuljba s kobasom, jebote po to smo nekad na Sljeme hodali da se nakrkamo, on meni tu, ma...

Doma smo pak, da pređemo na slatko, a koje su porcije takve da trebaš povećalo da ga nađeš na tanjurčeku, alzo jednom smo radili tortu pa se nekak sva prelevala, reko kaj se nervirate, ostavite ju u kalupu di se kao pekla i jedemo žlicom za juhu, nikad bolju tortu nisam jela. Tekuća torta a la prelevacha.


Znate kaj, od svih tih kuhara najbolji je onaj Šved iz Muppet Showa, ko je gledal, zna o čem pričam.

Oznake: kuhanje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.