Mjesto za invalide

25 ožujak 2017

O.K. Subota je navečer. Dućan Prehrana dela do pol 9. Napravljen je tam sastrane od štengih onaj kosi - nešto za mame s kolicima i invalide. Kak da velim spust ak se izlazi, a uzlaz no dobro...
Tu se redovno neko parkira. Ne redovno nego redovito i najredovitije i uvijek i uvijek i na proljeće ako se vratiš (za stariju generaciju Malena). Na užas jedne susede kaj jako voli psovati da kaj sad tu baš neko iz Slavonije, Vukovar i to (a fakat!) reko nema veze ko je tu se NE parkira. Konačno je neko izvojštil da se osim znaka povlečeju i dve drečeće žute crte do kolnika ono do daske.
Kak je do Prehrane malo veća i jedina birtija u tom dijelu kvarta, tu je uvijek neko parkiran. Jedan je bar napisal - u birtiji sam, zovite broj moba..... Kaj da veliš na to? Jebate kultura na najjače, ono, a???

Onda je taj birc na tom dijelu držal kantu za smeće jer im nekakva higijenična komisija to nije dopuštala držati do birtije na terasi. Gdje na terasi bazdi kanalizacija pred kišu da nije za izdržat al to kao nije niko kriv. Bazdi al si u bircu i svi pušiju ko ludi ne bi li se zatomil smrad kanalizacije. Nebuš sad Bandića zval jebate.

Idem vidit kaj ima na popustu i vidim parkira mlada cura negdi treći pokušaj. Taj prolaz je zbiljam za neverovat, usko buraz, zna se čemu, za invalide, halooooo!
Gleda ju frendica kojoj se obratim:
- Dobra večer, oprostite je l' se to vi tu parkirate?
- Da!!!!! (ton bijesan)
- Mislim, ovo je mjesto za prolaz invalida i kolica s malom decom, označeno je žutom bojom, piše...
- Je malo-prije-je-tu-bil-parkiran-jedan-istotak-i-kaj-sad!!!!!
- Razumijem. Što pokazuje da nije bio kulturan kao ni vi sada.
(vjerojatno mi je bilo pas mater i to).
- Pa kaj, samo tri minute!!!!!!!!!!
Nisam više odgovarala al za tri minute se puno toga može desiti. Dobro, nije ovo baš Hitna služba al nije ni fora.........

Uđem u dućan, kupim to kaj je na popustu, pogledam jesu curama podočnjaci neš tamniji nego u pol tri kad sam bila u dućanu, ukratko ispričam, jedna niš nije razmela druga veli - niko ne misli da bu njemu danas-sutra taj dio nažalost zatrebal.

I odem doma i mislim si isto kaj i u prethodnom postu, jebem te zemljo Hrvatska, tebe i tvoju kulturu. Sad sam matora i sad se tek usudim reći kaj mislim jer su nas odgajali da čkomimo i budemo fini. I ostala sam fina (u granicama razumnog) al jebemumiša mesta za parkiranje, jest ti Trnsko neko naselje da u subotu navečer nemreš naći slobodni parkplac, da bog da ti nikad ne zatreb'o. Parkplac dakako.

Oznake: vozačka kultura

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.