Konobarica s tastature

petak, 11.09.2020.

Što vidi


Stoji pred ogledalom. U desnoj ruci Njegova mašinica za šišanje. Iako je mašinica Njegova jedino ona njom rukuje. Svaki treći tjedan okreće na dužinu broj dva, i redi mu slatku, okruglu, sjedinama obraslu čupu na glavi. Svaki drugi tjedan, ovako pred ogledalom malo zastane prije no što krene dužinom broj dva sebi dovesti u red frizuru. Moderna irokeza zahtjeva održavanje. Čupe joj sređuje Ivana. Njih ne dira. Glat površine sa strane krati sama. Nitko od ukućana za to nema muda.

Mama. To je ono što prvo uvijek ugleda u ogledalu. Iako ima potomka, odraz ne govori o toj mami. Neizostavno, ona ugleda svoju Majku. Identične bore, obrve guste, ukroćene periodičnim čupkanjem dlačica svaki sedmi-osmi dan, duple brazde oko kuteva usana, niz još malih detalja. Uklesani u njen obraz svako jutro u ogledalu najprije joj ponude sliku njene Majke, zatim nje same.

Rupice od kozica. Jer nije mogla kao svako normalno dijete vodene kozice odbolovati kad je bilo vrijeme. Njeno Dijete je to odradilo sa normalnih tri i pol, zarazilo je radošću točkastog zaostatka u njenoj trideset i šestoj. Rupice ostaše u amanet.

Šest dlaka na bradi koje iz uvijek istih korijena strše dok ih pinceta ne sustigne. Kao mala sjeća se, smijala se svojoj staroj Noni da joj "raste brada". Nona, dijete škrte istarske crvenice poživjela je do osamdesete. Žilavo korijenje daje zdrave potomke. Neka dlaka.

Za boju očiju pojma nema. Čini se da su preskočile jednu generaciju. Tata je imao zelene (i obožavao je pjevati svojevremeni mega folk hit upravo tog naziva), Mama smeđe (no pjevala je uvijek uz njega). Njene su kao Đedine. Plave. Onako, baš lijepo plave. Jedini im je nedostatak što za sunčanih sati obavezno moraju biti prekrivene sjenilom sunčanih naočala. Malo su mimozaste. Inače, baš voli što su joj tako plave Odnedavno je kapke iznad njih trajno obojala crtom crne tinte. Pa ih još više istakla. Sad joj oči vrište:"Vuuu-huuu. Evo naaaass. Tuuuuuu smo."

Mnogi vide neku promjenu, al je ne mogu odogonetnuti, pa misle da je čak zategla lice. A to ne bi nikad. Kad ostari izgledat će kao rasni Shar – pei. Kao i Mama. Nije važno. Mama je nedavno napunila osamdeset. Žilavo korijenje daje zdrave potomke.

Podiže ruku. Pali mašinicu na dužini broj dva.

11.09.2020. u 16:13 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2020 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Travanj 2021 (8)
Ožujak 2021 (12)
Veljača 2021 (11)
Siječanj 2021 (8)
Prosinac 2020 (10)
Studeni 2020 (9)
Listopad 2020 (9)
Rujan 2020 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Blog! Blog! Moraš otvorit blog...
Pa eto, blog.
Priče za čitanje.
Priče za uživanje.
Jer priča je život...
...i život je priča.
Uživajte!

Linkovi

https://blog.dnevnik.hr/marival01
https://blog.dnevnik.hr/kintsukoroi
https://blog.dnevnik.hr/litterula

Arhiva

Dok ne shvatim kako sve djeluje, samo ova rečenica
Kasnije dodam.
Nešto.
Valjda.