27

nedjelja

studeni

2016

HINA (i ini)Ravnateljica HINA-e (Branka Gabrijela Valentić) oglasila se optužbama (u javnosti, indirektnim) o poticanju mržnje saborskoga zastupnika (hrvatskog) generala Željka Glasnovića.

Poticanje na nasilje govorom (mržnje) kazneno je (možda uopćeno, možda precizno) definirano.
Što je govor mržnje?
Kazneni zakon RH raspoznaje kaznena djela zbog mržnje, ali i izrekom definira zločin iz mržnje (navodi okolnosti koje smatra otežavajućim slučajevima mržnje).Spominjanje generala Glasnovića kao osobe koja svojim interesom za javne medije i novinarske slobode povezuje sa "povećanjem prijetećih pisama, pa čak i ubojstava", unatoč njegovoj konferenciji za novinstvo na kojoj se zauzeo za stvarne novinare koji su izloženi prijetnjama i progonu je degutantan način osporavanja prava Hrvatima kritizirati rad (korumpiranih i nestručnih) novinara, pogotovo što je tom kritikom prozvana upravo (po stručnoj spremi) nedorasla ravnateljica.
General Glasnović nije širio mržnju, mržnju je izazvala dotična svojim uhljebničko-orjunaškim istupima.
Nije crnkinja, nije islanđanka, nije lezba, nije hare krishna sljedbenica, nije kosooka, nije šepava. Nije ni pametna (a troši proračunska sredstva). Udaviti (u čašici crne kave).

(U Kaznenom zakonu RH mržnja se spominje na deset mjesta, pa prozivka ravnateljice HINA-e nije ni u jednom slučaju (teško ubojstvo, sakaćenje ženskih spolnih organa, tjelesna ozljeda, teška tjelesna ozljeda, osobiti teška tjelesna ozljeda, prisila, prijetnja, teška kaznena djela protiv seksualne slobode, izazivanje nereda) povezana s kaznenim djelima važećem kaznenom zakonu u RH, što upućuje ma to kako je dotična zadnji šrot koji se uhljebio na proračunska sredstva.) Jad (po svim važećim mjerilima).Oznake: HINA, ravnateljica, optužbe, mržnja, kazneni zakon, general Glasnović, prozivke, javni mediji, Novinarstvo, novinari

19

ponedjeljak

rujan

2016

Koga briga tko će biti sekretar partije!?Politički infantilizam

(Tko je izazvao (i na koji način) rat na području bivše jugoslavije)
Vladavina socijalista (komunista koji su komunističku revoluciju podijelili na dvije etape, od kojih je prva socijalizam ...), potom vladavina socijalista parlamentarnim putem (sdp s račanom i milanovićem) dovela je do dvojakog razračuna s takvim vladavinama.

Komunistički socijalizam se ugušio u krvi (prikriven ratovima pri raspadu socijalističke jugoslavije), te je nedovoljno razobličen (bez lustracije i kaznenih progona, bez krvavog epiloga jer se prvotni (komunistički) socijalizam branio nasiljem), krvi koja je prikrivena međunacionalnim sukobima (iako je početno nasilje proisteklo iz obrane socijalističkog sustava a ne iz nacionalnog poriva). U prilog tezi izričem tvrdnju: da je partijski vrh prihvatio raspad socijalizma i raspodijelio JNA na republičke vojske nikad rata ne bi bilo ...
Partija je (krvlju) branila socijalizam ... rat su izazvali komunisti-komunjare-socijalisti i JNA (braneći neobranjivi pad socijalizma i jugoslavije).

Ovaj drugi socijalizam, koji zagovara socijaldemokratska partija (ono socijal se odnosi na socijalističko), Hrvati su (u košmaru složenosti) osudili u račanovu mandatu (na parlamentarnim izborima), podjednako milanovića na redovnim i nedugo iza na izvanrednim parlamentarnim izborima.
Birači su odlučili osporiti socijalistička načela i razvlastiti političku struju koja je nametala socijalizam (parlamentarnim putem).
Nakon takvog krupnoga biračkoga zaokreta (koji je uslijedio nakon katastrofalne (neprimjerene) politike prema državi, braniteljima, naciji, kulturi, gospodarstvu, zdravstvu, ...) u vrijeme duboke gospodarske krize, prekomjernog javnog duga (koji su sdpovci u 4 godine vladavine povećali na nepodnošljive razmjere), vrijeme je za kritiku socijalističke vladavine i/ili za poticanje javne rasprave o strategiji nove vlade.
Zastupljenost "poraženog" sdpa u javnim medijima i njihove unutarpartijske problematike neprimjerena je trenutku.
Izborni pobjednici zaslužuju više poštovanja. Zbog pobjede i zbog toga što je pobjeda proistekla iz volje zaustaviti produbljenje krize (koju su stvorili/produbili sdpovci). Zašto sdp "krade" bitnu izbornu pobjedu nesocijalističkim (ne-proruskim) političkim snagama? Zašto nas "trujete" svojom glupošću? Što moramo uraditi kako bi nas prestali maltretirati vašim političkim nekarakterom?
Koga briga tko će biti sekretar partije!?

Ili ćemo proglasiti socijalizam i one koji ga zastupaju krivcima za duboku krizu, ili ćemo nastaviti produbljavati krizu ...


Oznake: sekretar partije, politički infantilizam, tko je izazvao rat, vladavina socijalista, komunisti, socijaldemokrate, prikrivanje uzroka i sloma, javni mediji, interes javnosti, poraženi sdp, krađa izborne pobjede, unutarpartijska problematika, politički nekarakter