Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Koga briga tko će biti sekretar partije!?



Politički infantilizam

(Tko je izazvao (i na koji način) rat na području bivše jugoslavije)




Vladavina socijalista (komunista koji su komunističku revoluciju podijelili na dvije etape, od kojih je prva socijalizam ...), potom vladavina socijalista parlamentarnim putem (sdp s račanom i milanovićem) dovela je do dvojakog razračuna s takvim vladavinama.

Komunistički socijalizam se ugušio u krvi (prikriven ratovima pri raspadu socijalističke jugoslavije), te je nedovoljno razobličen (bez lustracije i kaznenih progona, bez krvavog epiloga jer se prvotni (komunistički) socijalizam branio nasiljem), krvi koja je prikrivena međunacionalnim sukobima (iako je početno nasilje proisteklo iz obrane socijalističkog sustava a ne iz nacionalnog poriva). U prilog tezi izričem tvrdnju: da je partijski vrh prihvatio raspad socijalizma i raspodijelio JNA na republičke vojske nikad rata ne bi bilo ...
Partija je (krvlju) branila socijalizam ... rat su izazvali komunisti-komunjare-socijalisti i JNA (braneći neobranjivi pad socijalizma i jugoslavije).

Ovaj drugi socijalizam, koji zagovara socijaldemokratska partija (ono socijal se odnosi na socijalističko), Hrvati su (u košmaru složenosti) osudili u račanovu mandatu (na parlamentarnim izborima), podjednako milanovića na redovnim i nedugo iza na izvanrednim parlamentarnim izborima.
Birači su odlučili osporiti socijalistička načela i razvlastiti političku struju koja je nametala socijalizam (parlamentarnim putem).
Nakon takvog krupnoga biračkoga zaokreta (koji je uslijedio nakon katastrofalne (neprimjerene) politike prema državi, braniteljima, naciji, kulturi, gospodarstvu, zdravstvu, ...) u vrijeme duboke gospodarske krize, prekomjernog javnog duga (koji su sdpovci u 4 godine vladavine povećali na nepodnošljive razmjere), vrijeme je za kritiku socijalističke vladavine i/ili za poticanje javne rasprave o strategiji nove vlade.
Zastupljenost "poraženog" sdpa u javnim medijima i njihove unutarpartijske problematike neprimjerena je trenutku.
Izborni pobjednici zaslužuju više poštovanja. Zbog pobjede i zbog toga što je pobjeda proistekla iz volje zaustaviti produbljenje krize (koju su stvorili/produbili sdpovci). Zašto sdp "krade" bitnu izbornu pobjedu nesocijalističkim (ne-proruskim) političkim snagama? Zašto nas "trujete" svojom glupošću? Što moramo uraditi kako bi nas prestali maltretirati vašim političkim nekarakterom?
Koga briga tko će biti sekretar partije!?

Ili ćemo proglasiti socijalizam i one koji ga zastupaju krivcima za duboku krizu, ili ćemo nastaviti produbljavati krizu ...




Post je objavljen 19.09.2016. u 15:26 sati.