12

utorak

lipanj

2018

Dva pitanja hrvatske opstojnosti



Hrvatska demografska slika potiče mnoga pitanja i rasprave.

Tvrdnja 402 (sa zarezom): Hrvatska populacija je osiromašena, ne stvara vrijednost od koje može zadovoljavati svoje osobne i društvene potrebe, pa je i umirovljenička populacija za radnog vijeka stvarala manje nego je potrebno za dostojan život. Nedostatak radne snage se ne može nadoknaditi uvozom radne snage, jer ne postoje radna mjesta koja bi omogućavala prihode iz kojih bi se i umirovljenici i državni aparat namirivali uz pristojnu zaradu samih radnika i njihovih poslodavaca.

Mnogi umirovljenici nisu "zaradili" mirovinu, mnogi zaposleni ne "zarađuju" plaću (niti pridonose vlastitoj mirovini koju očekuju). Fiktivna i bespotrebna radna mjesta u državnim službama, državnim firmama (koja služe stvaranju privilegirane i podobne kaste) urušili su gospodarski i društveni sustav.
Problem nije manjak (robovske) radne snage, nego nepostojanje radnih mjesta i pravične raspodjele dobara ostvarenih radom.



Podjednako, pobuna protiv takvog sustava iskazan referendumskim inicijativama potiče i pitanja i rasprave.

Svi političari i državni dužnosnici koji se javno protive referendumima moraju biti odstranjeni s državnih funkcija. Volja naroda je u demokraciji i republikanstvu najvećeg značenja. Demagogija kojom žele smanjiti vlast naroda, a pojačati autokraciju ili/i totalitarizam treba javno osuditi i kazniti. Političarima koji osporavaju i onemogućavaju referendumske inicijative treba zabraniti pravo javnog i političkog djelovanja u državnim institucijama.
Opstrukcija referendumskih inicijativa mora potaknuti novi, temeljitiji, referendum.

Tvrdnja R32: Referendumom o raspuštanju sva tri stupa vlasti (sudbene, izvršne i zakonodavne) treba stvoriti Drugu republiku i bez lustracije temeljito reformirati državu. Narod mora ostvariti ustavno pravo na vlasti koja mu pripada, a sada je otuđena od naroda.


Hrvatska se mora okrenuti istinskom radu za opstojnost i boljitak. Paradoksalno, Hrvatska je toliko siromašna da umjesto jeftinih hamburgera, mora jesti janjetinu (što sada ne radi). Proizvodnja (seoska) vlastite hrane je način kako siromasi mogu jesti skupu hranu, ali i način kako mogu (jer moraju) povećati svoje prihode. Onog trenutka kada ostvare prihode kojima mogu plaćati druge u proizvodnji hrane za vlastite potrebe, sami će prestati proizvoditi hranu.
Društvo se tržišno, a ne državnim (komitetskim) dekretima, mijenja. (To su marksisti/"nova hrvatska levica" morali odavno prihvatiti.)


Oznake: hrvatska opstojnost, tvrdnja, osiromašenje, osobne potrebe, društvene potrebe, umirovljenička populacija, privređivanje, fiktivna radna mjesta, uvoz radne snage, državni dužnosnici, referendumi, ustav, referendum o raspuštanju sva tri stupa vlasti, ustavno pravo na vlast, tržišni temelji promjene društva

08

petak

srpanj

2016

Hrvatsku ne može spasiti niti gorska služba spašavanja



...jer je "potonula" u beznađe


Pojam ponude i potražnje potiče ljude na (obavezu) promišljanja odnosa ... (na tržišnim osnovama).
Promišljanje je iznjedrilo zakonitost.

Hrvatska je (u Saboru višestruko čitano i raspravljano, poticana i provedena javna rasprava) usvojila Zakon o obvezama i pravima državnih dužnosnika po kojem se saborskim zastupnicima i visokim državnim dužnosnicima jamčila visoka mirovina ...
Ionako problematičan sektor (politika i državna uprava), time je potakao kandidature i imenovanja kvalitetnijeg državnog kadra. Tuđmanovo vrijeme (o kojem govorimo kao o vremenu slavnom i obećavajućem) (u kojem je taj zakon vrijedio) iznjedrio je kvalitetne zakone i pomak državne uprave ka kvalitetnijoj i boljoj ...
Stalnim osporavanjem i umanjenjem tih prava kaljuža koja je pratila okupiranu Hrvatsku se vratila ...

Stalno imenovanje stranačko/partijskih predsjednika i njihova nesposobnost zaraditi jedu kunu graniči sa suicidom (širih razmjera), masovnim suicidom.
Milanovićevo nevješto bahaćenje (u okvirima ozbiljnog odnosa)(primjerice, Todorić i Agrokor su za vrijeme milanovićeve vladavine izgubili milijarde kuna ...) ukazalo je na nepostojanje disperzije (političke) moći. Ukazalo je (u nizu propusta) na sublimirano obraćanje tajnih službi koje imenuju i postavljaju državne dužnosnike ...
Imenovanje Račana, Sanadera, Kosorice, Milanovića, Plenkovića ... visi o istom koncu (istkanom od od dvije paukove niti). Upravljanje tajnih službi i imenovanje osoba koje u životu nisu zaradile jednu jedinu kunu (izuzev Sanadera, što se i vidjelo ...)(a samo Sanadera proganjaju (na svu sreću nije optužen za blud i nemoral ... već za materijalne pronevjere)).

Zadaća politike je iznjedriti osobu/osobe/političku doktrinu sveobuhvatne promjene društvenih odnosa rušenjem (zločinačko-krvoločnog) sustava nadzora svih procesa sažetih u rukama tajnih centara moći i korištenja tajnih službi za održavanje te moći.
Treba na izborima poraziti tajne službe, namještanje izbornih rezultata, imenovanje karijerističkih državnih dužnosnika koji zastrašivanjem i sijanjem kaosa vraćaju dug tajnim službama, ...
Po zakonu ponude i potražnje, u Hrvatskoj (nakon Tuđmana) nama snage koja bi izvela taj zahvat. Treba je stvoriti.
(Iako su proizveli uvjete po kojima se ne isplati rušiti službe ...)(Promjeniti ćemo to.)

Strepite!


Oznake: ponuda i potražnja, promišljanje, zakonitost, kvalitetnij državni kadar, imenovanja, tajne službe, zarađena jedna kuna, političko njedrenje, namještanje izbornih rezultata, državni dužnosnici, vraćanje duga službama