30

nedjelja

siječanj

2022

NOVE KAPIJE KOJE NAM SE OTVARAJU - ''HANDALF I OSTRVO LAVLJE KANDŽE'' DIANNA DIVERNO


Da li će se scenario za crtani film ''Carstvo četiri vetra'' Dajane Diverno naći i među filmskim scenarijima Dajane Diverno, ostavlja nam tek otvoreni prostor da to vidimo, ali mislimo i da su i bajka i scenario uistinu fantastični.
Što se tiče toga da je Norveška otvorila vrata za umetnike koji nisu vakcinisani (nakon 2 godine a ne V.B), to nam tek budi neverovatan elan. Napokon jedna od zemalja i s naše liste, koja govori potvrdno..(nema ih mnogo)
Što bi rekla Dajanina prevoditeljka i na norveški jezik Marina Veljković : ''To je ujedno fantastično! To otvara neka nova vrata za Dajanu Diverno i ja sam saglasna s tim''.
Pored tog bitno je pomenuti da Dajana Diverno radi na scenariju za vikinški film ''Handalf I Ostrvo Lavlje Kandže'' koji će biti ponuđen norveškim producentima i pored fantasy filma ''Bela Lisica'', kao i delo ''Carstvo Četiri Vetra'', i još 21 književno delo. Uvek zaboravimo onaj filmski deo za prostore Skandinavije u zadnjih par meseci, i zbog tog se svima koji prate ove strane i izvinjavamo.
Zahvaljujemo i United Kindgdom za planove od polovice februara 2022, ali i Norveška takođe čeka na autorku veoma opravdano.

MOŽDA IDEJA OD POČETKA 2022 GODINE NEĆE PROĆI..


Iz najbolje namere se zahvaljujemo svim dobrim ljubima iz novembra 2021 godine i ponudama za kupovinu nekretnine u Kanadi. Takodje i prodaji scenarija i svemu ostalom... Ali iako su to bile najbolje najdobrodušne namere.. Mislimo da to trenutno (od početka januara 2022) nije najbolja zamisao.
Hvala svima koji vole ''Zabranjenu ljubav'', kao roman, screnario..na engleskom, španskom, norveškom jeziku, ali trenutno to nije najbolja zamisao. Poštovaćemo odluke od početka godine

28

petak

siječanj

2022

DOK SE ČEKA 11.FEBRUAR ... UVELIKO SE MOŽE IĆI U OSLO


I dok čekamo polovinu februara 2022 godine da bismo videli odluku birtanskih vlasti za nevakcinisane putnike iz Europskih zemalja, možemo reći da je jedna druga zemlja s severa svakako otvorila svoje granice za nevakcinisane putnike.

Reč je o Kraljevini Norveškoj.

Sudeći prema saznanjima koje imamo ova Skandinavska zemlja omogućava ulazak državljanima Europske Unije. Potrebna je prethodna registracija ili negativan PCR test...
Norveška nije nova tema na ovim stranicama, a autorka ima već i objavljena dela na norveškom jeziku (sve skupa 10)
Takođe tu su i bajke ''10 EVENTYR'', potom prevod dela ''Tajne strasti grofice Razaski' i još 11 romana što čekaju da vide svetlost dana u nekoj izdavačkoj kući u Oslu i u Norveškoj.(poput dela ''Samba do smrti'', ''Priča plave mumije'', ''Tajna markize de Šampanj'' i mnogi drugi)
Dakle, Dajana Diverno - nakon dve godine lepo bi bilo uistinu posetiti Norvešku, ali ovog puta s žarkom nadom da se pojedine stvari (u čije detalje nećemo zalaziti, i nemaju veze s tobom) i mogu izbeći... Nije malo 20-tak književnih dela koji trenutno stoje i sklupljaju prašinu, (dobro neki su objavljeni u vidu e-book za teritoriju S.A.D i Kanade) a uveliko bi ih bilo zanimljivop čitati i promovisati..
Nadamo se da ćemo tokom vikenda čuti i Dajaninu saradnicu Marinu Veljković - šta misli upravo o ovoj temi.


A što se Velike Britanije i crtanog filma tiče, o svemu će se pisati u narednim danima

27

četvrtak

siječanj

2022

KORACI K LONDONU..


Trenutno je aktivno razmišljanje o kampanji za scenarije za crtane filmove i o konkursima.
Uistinu željno iščekivamo nove vesti vezane za kretanje ljudi po United Kingdom nakon epohice s gripom.
Nadamo se da ćemo će tamo posle 11. Februara 2022 godine ili oko Valentinova videti Dajanu Diverno u Londonu.. Ne zato što ona voli srca ( a to već znamo), što voli Valentinovo (i to već znamo), i što voli ljubav i strast (i to takođe znamo) već zbog teme oko poslova i konkursa s crtanim filmovima.
Nadamo se pozitivnim vestima vezanim za animacijsku produkciju iz Londona, kao i s Dajaninim izdavačem s tog područja United Kingdom. Znamo da su ovo koraci koje je ona obećala da će odraditi zbog svoje mame, i drago nam je zbog toga (ukoliko zanemarimo prošlost koja sve to neizbrisivo prati).

Takođe, dobro bi bilo da saznamo informacije bazirane na ovoj bajci - promocije, objavljivanje, nastupi na Tv..?

24

ponedjeljak

siječanj

2022

PAR REČI O LONDONU


Ukoliko se bude moglo otići u London radi poslovnog angažovanja, Dajana Diverno bi, određeni vremenski period, bila u glavnom gradu Velike Britanije tijekom februara 2022 godine. Radilo bi se na dogovorima vezanim za konkurse za finansiranje crtanih filmova, prvenstveno.. Nezavisno od toga, Dajana ima i drugih angažovanja koja su smeštena u ovaj grad.
Trenutno autorica je angažovana oko slika za poslednju 12 bajku, jer 12 crtanih filmova će biti u ponudi.
Dajana kaže da se često seti svoje pokojne mame Ruže Sarić koja joj je bila vrlo velika podrška za bajke i crtane filmove i koja je iskreno verovala u celu tu priču vezanu za realizaciju samih projekata.

''Volela bih'' - kaže Dajana Diverno - ''da je sada mogu videti i pričati s njom o svemu, crtanim filmovima.. O Londonu i o Kanadi...Ali neke stvari su trenutno nemoguće. Najgore mi je bilo preživeti bez nje prvi Božić, a posle i Novu Godinu..Čudno je pomisliti na to da sam pre godinu dana, prošlog Januara 2021 godine, imala pred sobom samo ideju realizacije likova za bajke. A sada se s celokupnom idejom o tome - takoreći ''selim'' na konkurse za finansiranje''

U svakom slučaju se nadamo da će autorica izrealizovati svoje zamisli koje se vezuju za ove projekte, a ujedno i iskoristiti mogućnost objavljivanja bajki za prostor Ujedinjenog Kraljevstva.

Za one koji su prvi put na ovim stranama da pomenemo nazive crtanih filmova: ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'', ''Bela lisica'', ''Rezidencija maski'', ''Vajolo - najlepši lav na svetu'', ''Mister Štroco'', ''Viki i Spajdi'', ''Ferlijeva avantura'', ''Carstvo četiri vetra'', ''Merman Gianni'', ''Lavandula - osveta čarobnjaka'', ''Dessy i mermani'' i ''Zmajev legionar i kraljica cveća''

23

nedjelja

siječanj

2022

DA LI ĆEMO KONAČNO PRODISATI S ENGLEZIMA??


Prosto je za nepoverovati da će se crtani filmovi Dajane Diverno naći na nekom konkursu u Londonu u United Kingdom, ali - eto - pokušavamo da poverujemo i u tu činjenicu. Naime, poznanstvo autorice Dajane Diverno i Johna Farrella potiče od kraja kolovoza 2021 godine. Rekli bismo skoro pa već lep polugodišnji period, ali uistinu je tako. Tijekom tog poznanstva došlo se na ideju za realizaciju crtića po scenarijima Dajane Diverno, ali po svemu sudeći bitna je i finansijska strana tih projekata. (Svakako da je produkcija zainteresirana za sav taj poduhvat)
Tako dolazimo do - Londona. Svakako svima znan, svetski, poznat grad; centar mode, trgovine, filmske indrustrije i mnogo čega. Znamo da su tokom istorije Englezi uvek bili valjani trgovci, i da još uvek nose oznaku No1 po tom pitanju, Tako da ne iznenađuje što su tijekom polugođa bili zainteresirani za rad naše autorice, barem u vidu scenarija.
Nadamo se da će Dajana Diverno uz suradnju engleskih biznismena uspeti da neki od crtića svakako izrealizuje do tačke da ga vidimo i na platnu. A da se podsetimo, ima ih 12, a 11 je već objavljeno ko bajke, a pojedini su objavljeni zasebno na ''Smashwords'',a neki su deo Antologija scenarija koje smo već imali prilike videti.
Dajanina suradnica, prevodioc na norveški Marina Veljković, kaže da se nada da će ovo biti jedan veliki korak napred nakon toliko vremena. I pošto zna pojedine stvari iz Dajanine prošlosti, kaže da je ovo težak put, ali svakako put koji vodi k uspehu.
Pa nadamo se da ćemo nakon odluke engleskih političara da ukinu kovid-mere, i Dajaninog odlaska u London svakako prodisati


(Bitno je reći da Dajana ima hemofiliju, da joj nije preporučljivo da se vakciniše; još posebice ako znamo štetnost tih vakcina na neke žene, a uz to Dajana ima i sina kom je uistinu potrebna u životu, pa nema smisla da rizikuje)

17

ponedjeljak

siječanj

2022

KANADA ZA PAR NEDELJA?


Dajana Diverno je izrazila želju da će se pandemija privesti skorom kraju nakon petog talasa koronavirusa.
Pre svega jer planira s sinom otići za Kanadu kako bi se sprovelo njegovo lečenje u bolnici u Torontu. Njen odlazak bi možda mogao da usledi već za par nedelja, ali dotle se neke stvari oko dokumentacije moraju privesti kraju. Takođe i oko knjiga namenjenih kanadskom tržištu, kao i tema literarnih agenata i TV ili filmskog menadžera za njene scenarije..
Dajana ima hrvatsko državljanstvo, a za posetu Kanadi dovoljno je uzeti ETA vizu koja traje šest meseci od dana dolaska.
Dajana Diverno kaže da bi volela da poseti Kanadu i provede tamo neko vreme.

Što se same epidemije tiče može se čuti i to da se u Velikoj Britaniji, odnosno Ujedinjenom Kraljevstvu nadzire skori kraj.

13

četvrtak

siječanj

2022

POSLOVNI ENGLESKI JEZIK U SVETU KNJIŽEVNOSTI


Veoma bitna stvar za rad nekog pisca jeste i - sigurno vladanje engleskim jezikom. Kako znamo autorica je izvesno vreme proteklih godina učila nemački i bila okrenuta tom delu sveta, ali kako se menja sve u svetu, tako je i Dajana promenila neke svoje planove. Da bi se uspešno predstavila i čitaocima engleskog govornog područja s svojih barem 20 štampanih romana, bitno je da se sigurno vlada tim jezikom. Svojevremeno, ona je učila ovaj jezik u školi - 8 godina.

Trenutno je Dajana Diverno fokusirana na Oxford Akademiju i učenje engleskog jezika, kako bi ga što bolje savladala na novu B.

Prijava je negde oko 10 februara a polaganje je u martu ove godine.

Književni, poslovni krugovi u Londonu inače - izričito zahtevaju - dobro znanje i baratanje engleskim jezikom na nivou B. Pored Londona, poslovni engleski jezik će joj trebati i za rad u Kanadi i U.S.A

07

petak

siječanj

2022

MOŽDA PRVI OVE GODINE BUDE MEXICO ZA POSETU I PROMOCIJU?



Roman ''Zabranjena ljubav'' Dianne Diverno napisan je 2007 godine u vidu rukopisnog dela, objavljen je 2012 godine,a u vidu e-book na španskom 2018 godine i 2021 godine godine. Doživeo je nekoliko izdanja, čak i kao scenarIj za film u ''The first anthology'' tokom 2019 godine i 2020 godine (svega 5 izdanja)
Trenutačno autorica Dajana Diverno razmatra promociju ovog dela na teritoriji Mexica. Kako znate Dajana nije vakcinisana protiv gripica i drugih prehladica (jer je hemofiličar, neće se ni vakcinisati), a Mexico je jedina zemlja gde se slobodno i bez ograničenja može putovati . Rekli bismo, ima i normalnih na planeti ovozemaljskoj, tako da se možemo nadati i nekom konačnom lepo književnom koraku naše autorice. Preostaje da se samo ona poveže se udruženjima u Mexico City.. gospođom Natalijom i drugima iz te ekipe.
I znate šta, jedva čekamo promociju tih dela tamo kao i dela ''Samba Hasta La Muerte''
Za ljubitelje tih dela i jedna lepa pesma koju ste svi voleli i prva ove godine


''VOĐENJE LJUBAVI U SNU''

Želim da vodim s tobom ljubav
u vazduhu, u oblaku, u snu.
Celo vreme osećam kako strujiš mi niz vene
i znam da znaš da si tu.

Osećam kako me diraš polako,
pokretom nežnim skidaš veo samoće moje.
I tu si. Osećam te. Poput telepatije
Boje sveta više za nas ne postoje.

Diram ti usne, kao kroz san
i hodam k tebi korakom lakim.
Sviđa ti se pojava moja i greh taj,
što čini te ludim, što čini te takvim.

Poput telepatije, treptaja lakih
Drhtim, odjednom u zbrci sam s sobom.
Sve se boje sveta gube dok te zamišljam u suncu
i beskrajem celim vodim ljubav s tobom

Dianna Divernoe
uvodni deo romana Zabranjena ljubav


Romani za Mexico: ''El Amor Prohibido'', ''Matar con Estilo'', ''Samba Hasta La Muerte'', ''El Cuento De La Momia Azul'', takođe tu je i bajka ''Princeza Glorija U Čarobnoj Šumi'', kao i dva scenarija ''Zabranjena Ljubav 1'' i ''Zabranjena Ljubav 2''

06

četvrtak

siječanj

2022

NOVELIZACIJA OD 350 STRANICA


Po osnovi scenarija ''Zmajev Legionar I Kraljica Cveća'' Dajane Diverno izradiće se kompletna knjiga koja će nositi i istoimeni naziv. Roman koji pripada književnom radu zvanom - izvedeni roman po osnovi filmskog scenarija, pruža uvid u pozadinu same radnje i dodatno opisuje glavne i sporedne likove.
Autorica će ipak poslušati zanimljivi predlog britanske saradnice za uredništvo i uraditi ovo delo u celosti u narednom periodu. Nadamo se da će ovo delo doživeti da bude predstavljeno i u Londonskim i Kanadskim književnim krugovima tokom 2022 godine.

04

utorak

siječanj

2022

TEMA O 60 SCENARIJA U U.K?


Imamo saznanja, doduše ne u potpunosti proverena, da je Dajana Diverno pronašla menadžera (literarnog, tv,filmskog agenta) za područje Ujedinjenog Kraljevstva. Tako da mislimo da možemo očekivati da će se povesti i tema o svih 60 scenarija za filmove koje ona ima, a o kojima smo od 2019 godine pričali na ovim stranama.

O svemu više reči uskoro..

UČEŠĆE NA KONKURSIMA S SCENARIJIMA ZA CRTANE FILMOVE


Za početak godine aktuelni su kontakti s Londonom i autorkom Diannom Diverno.
Očekuje se da autorica možda poseti ovaj grad tokom Januara ili Februara 2022 godine, onoliko koliko zdravstvene prilike to budu dopuštale - odnosno situacija s gripom i drugim prehladama.
Moguće je da će se pokrenuti i tema učešća na konkursima s delima - scenariji za crtane filmove. Moguće da će četiri teksta za 4 crtana filma imati svoje učešće - a to su ''Merman Gianni'', ''Bela lisica'', ''Zmajev legionar i kraljica cveća'' i ''Carstvo četiri vetra''.
Po savetu saradnika autorki je već savetovano da se usredsredi i na druge crtane filmove koje ima, kada su već ovde, i spremni da uđu u neki produkcijski studio animacije. Ima ih sveskupa 12.
Inače na temu konkursa se čeka još od oktobra 2021 godine, kada smo 10.10.2021 prvi put predstavili scenarije za crtane filmove u štampanoj verziji.



Slika koju vidite preuzeta je s https://www.instagram.com/we.love.london.uk/



01

subota

siječanj

2022

PLANOVI ZA ZIMU 2022 GODINE


Prvi blog ovog 01.01.2022 godine svakako predstavlja osvrt na poslovne planove Dajane Diverno.
Tako, vidimo upravo sliku iz Londona, što nam ukazuje na činjenicu da se još nadamo da će tokom Januara-Februara autorica posetiti glavni grad Velike Britanije. Ovde bi je verovatno očekivao sastanak s ljudima iz njene izdavačke kuće ''Austin Macauley Publishers'', potom poseta jednom književnom klubu. A takođe mogli bismo se nadati i poseti studiju ''Cutting factory net'' i sastanku s Johnom Farrellom, gde bi bila aktuelna tema konkursa i drugih bitnih stvari vezanih za crtani film ''Merman Gianni''. To su stvari na kojima je autorica dosta radila tokom jeseni 2021 godine. Takođe, bitna stvar za poslove u Londonu je rad i na poslovnom engleskom jeziku

Kakve vesti bismo mogli još očekivati ove godine ili barem zime 2022?

Verovatnu skoru posetu Dajane Diverno i Kanadi, gde njen sin treba da ode na lečenje... Doduše, s poslovne strane, trenutno nemamo nikakvih informacija vezanih za autoricu i ovu zemlju, (što ne znači da vesti o tome neće biti) Sem onog što već znamo da su brojna njena dela dostupna kanadskoj čitalačkoj publici i da može napraviti promociju ili performans bilo kad, doduše trenutno zbog koronavirusa - to je nemoguće.

Dalje, još visi u vazduhu i ponuda za neke filmove po romanima Dajane Diverno, a ta ponuda dolazi iz Švajcarske. Doduše, ni o ovoj temi nema mnogo detalja. O tom studiju znamo tek toliko da je radio kampanju za Porše

Slika koju vidite gore upućuje čestitike svima koji slave novogodišnje praznike, a slika je s https://www.instagram.com/lovegreatbritain/

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.