30

nedjelja

siječanj

2022

NOVE KAPIJE KOJE NAM SE OTVARAJU - ''HANDALF I OSTRVO LAVLJE KANDŽE'' DIANNA DIVERNO


Da li će se scenario za crtani film ''Carstvo četiri vetra'' Dajane Diverno naći i među filmskim scenarijima Dajane Diverno, ostavlja nam tek otvoreni prostor da to vidimo, ali mislimo i da su i bajka i scenario uistinu fantastični.
Što se tiče toga da je Norveška otvorila vrata za umetnike koji nisu vakcinisani (nakon 2 godine a ne V.B), to nam tek budi neverovatan elan. Napokon jedna od zemalja i s naše liste, koja govori potvrdno..(nema ih mnogo)
Što bi rekla Dajanina prevoditeljka i na norveški jezik Marina Veljković : ''To je ujedno fantastično! To otvara neka nova vrata za Dajanu Diverno i ja sam saglasna s tim''.
Pored tog bitno je pomenuti da Dajana Diverno radi na scenariju za vikinški film ''Handalf I Ostrvo Lavlje Kandže'' koji će biti ponuđen norveškim producentima i pored fantasy filma ''Bela Lisica'', kao i delo ''Carstvo Četiri Vetra'', i još 21 književno delo. Uvek zaboravimo onaj filmski deo za prostore Skandinavije u zadnjih par meseci, i zbog tog se svima koji prate ove strane i izvinjavamo.
Zahvaljujemo i United Kindgdom za planove od polovice februara 2022, ali i Norveška takođe čeka na autorku veoma opravdano.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.