29

utorak

kolovoz

2023

JEDAN KRATAK OSVRT NA RAD DIANNE DIVERNO U UJEDINJENOM KRALJEVSTVU


Za one koji su prvi put na ovim stranama da se podsetimo da je tokom Avgusta 2023 godine objavljen intervju s Dajanom Diverno za ''London Director Awards'' a link možete pronaći ovde https://londondirectorawards.com/blog/dianna-anastasia-diverno
Takodje, pored toga njena književna dela su dostupna putem Foyles.co.uk : London Charing Cross Road, London Royal Festival Hall, London Waterloo Station, London Stratford, Bristol, Birmingham, Chelmsfort.
Putem Kobo objavljeno je 26 e-book knjiga za tržište Ujedinjenog Kraljevstva. Takodje, Dianna Diverno je član Springfield City Library - Romance Book Club i ''Silent Book Club'', u kontaktu je i s Crime Writers Association i ALLI i s još nekoliko značajnih udruženja.
Njen scenario ''Last Wedding'' je u ponudi putem London Director Awards, a takođe biće reči i o drugim scenarijima putem ''Romance In England'' - književne večeri.
Link - https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7101274751649628160/



28

ponedjeljak

kolovoz

2023

JOŠ JEDAN LEP POZIV - NORVEŠKA


Dajana Diverno je dobila poziv da poseti Norvešku - Oslo i Bergen. Tako da se nadamo da će se autorica odvažiti da možda u nekim narednim nedeljama i otputuje u ovu daleku Skandinavsku zemlju. Saznali smo da će najverovatnije prisustvovati i filmskom festivalu u Bergenu u Oktobru 2023 godine, ali ne kao izravni učesnik festivala (iako je pozvana još tokom Maja 2023 godine da se odvaži i učestvuje u filmskom svetu Norveške)
Što se same Norveške tiče - Dianna Diverno ima objavljeno nekoliko književnih dela na norveškom jeziku, a što se nekih drugih filmskih stvari tiče - tu nemamo nikakvih trenutno dostupnih informacija. Takodje, saznali smo da i njen sin može tamo napraviti lepu karijeru modela. Sliku njenog sina pronaći ćete na ovom linku

https://www.instagram.com/p/CvxbZF4KBe3/

27

nedjelja

kolovoz

2023

''PRIČA PLAVE MUMIJE'' DAJANE DIVERNO KAO POLUFINALISTA FILMSKOG FESTIVALA U DALLASU, TEXAS


Uistinu izvrsne vesti za ovo nedeljno jutro. Da li ste se nadali takvim vestima?
Nismo ni mi.
Dakle, scenario ''Priča Plave mumije''Dianne Diverno izabran je kao polufinalista na filmskom festivalu ''Dallas Movie Awards Festival''. Zaista nenadana i prekrasna vest iz dalekog Texasa. Da je reč o zaista dobroj temi i dobrom scenariju govori nam i ovo lepo priznanje,a mi se nadamo da ćemo uskoro videti i ovaj scenario na filmskom platnu.
Scenario je odabran u kategoriji ''Best Unproduced Screenplay''

26

subota

kolovoz

2023

JOŠ JEDAN KLASIK ZA ''ROMANSE U ENGLESKOJ''


Za potrebe svojih književnih večeri koji imaju romantični naglasak, odnosno za potrebe ''Romanse u Engleskoj'' Dajana Diverno će konačno objaviti još jedan roman iz edicije ''Večitih klasika'' a to je ''Poljupci na Mostu uzdaha'' na engleskom jeziku. Do sada je objavljen samo kompletan scenario na engleskom jeziku, ali roman iako najavljivan još nije video svetlo dana u štampanom izdanju. Tako da će nekoliko lepih romana biti promovisano tokom ''Romanse U Engleskoj''.
Dianna Diverno će uskoro i izneti više detalja o svemu tome. Njena poseta ne uključuje samo temu književne večeri i romana, već i scenarija za film, aktuelne kompanje za realizaciju animiranog filma, kao i teme o nekim filmskim festivalima.

24

četvrtak

kolovoz

2023

PONUDA OD 2 MILIONA DOLARA ZA ŽIVOT I KARIJERU U KANADI


Dajana Diverno je dobila ponudu za dodje i živi u Kanadi i svakako nastavi s svojom karijerom. Najverovatnije bi to bio grad Toronto. Ponuda iznosi oko dva miliona dolara za posao i rad u Kanadi.
Kanada zemlja mogućnosti, nudi široku lepezu poslova, a verovatno bi se divno mogla izrealizovati i prava karijera iz snova!

Ne znamo samo koji će biti autoricin odgovor naovako lepu ponudu

22

utorak

kolovoz

2023

SCENARIO ''LAST WEDDING'' - DAJANE DIVERNO - POBEDNIK NA SAN DIEGO INTERNATIONAL FILM AWARDS


I lepe i divne vesti iz Kalifornije.
Dakle, scenario o kom se uveliko priča ''Last Wedding'' Dianne Diverno je pobednik na ''San Diego International Film Awards''.
Festival u San Diegu je medjunarodnog karaktera i među mnogobrojnim ponudama odneo je pobedu kao Best Feature Script.
Izvrsna odluka filmskog žirija donela je pobedu našoj autorici i mi smo uistinu oduševljeni zbog toga. Nadamo se uskoro novim koracima vezanim za ovaj izvrstan scenario s notom originalnog, načisto nenamašnog i neponovljivog crnog humora.

Link možete pogledati
https://drive.google.com/file/d/1DmSLt0Xh2_xTmwmhZMAkw7dveKS-gVYw/view

Bravo, Dianna!

20

nedjelja

kolovoz

2023

DA LI JE TAČNO DA SE JESSIE PRIJAVIO U MODNU AGENCIJU U LONDONU?


Da li je, dakle, tačno da se tokom Avgusta 2023 godine Jessie prijavio u modnu agenciju u Londonu?
Kako još zvaničan odgovor nije stigao, možemo samo reći - da, jeste, tačna je informacija da je Jessie, sin Dajane Diverno, poslao prijavu za modnu agenciju u Londonu, ali još nismo dobili zvaničan odgovor.
Kako je on vrlo simpatičan, markantnih crta lica, manekenski građen, možemo samo da se nadamo kako će se jednom baviti modelingom

19

subota

kolovoz

2023

TRIANON - Odlomak scenarija - 3 deo - DIANNA DIVERNO


(Gomila, mnoštvo ćelija sličnih njenoj u kojima je bilo nekoliko žena, u nekima ih je bilo i po dve, a hodnik je bio u polumraku.Plavokos muškarac tridesetih godina se vrteo oko jedne lampe koju je uporno pokušavao da upali.)
VERONIKA:
Gospodine čuvar! Gospodine čuvar! (opet je vikne primećujući kako je on odložio lampu s strane, fitilj je počeo da gori i okrenuo je prema njenoj ćeliji.)
ENDRE:
Da, gospoja!
VERONIKA:
Ja sam Veronika, ja sam greškom ovde. Nisam učinila ništa loše.. ja...
ENDRE:
Gospoja ako ste gladni, preporučujem da se strpite, večera samo što nije (delovalo je kao da će svaki čas da se okrene i vrati svojoj lampi.)
VERONIKA:
Vi ne znate neke stvari, neke definicije. Morate me saslušati!
ENDRE:
Slušam vas (Stavio je ruke na svoje kukove i zagledao se u nju, s prodornim, sivim očima u kojima su zenice bile vrlo sitne.)
VERONIKA:
Greškom sam ovde. Ja sam uticajna, bogata dama i zaista ću vas vrlo bogato nagraditi, gospodine čuvar, ukoliko se odvažite da mi ikakao pomognete. Za početak.. za početak... vidite moju narukvicu.
(On je uperio svoje oči na njenu ruku gde je blistala divna, zlatna narukcvica koju je dobila od Sebastijana i koju je volela.)
Darivaću vam je ukoliko otključate ćeliju.
(On se počeo glasno smejati, na taj način da je smeh odzvanjao hodnikom, a pažnju prema tom razgovoru svratile su i žene u susednim ćelijama.)
ZATVORENICA:
Uzmi to Endre! Vidiš da ti lepo daje! (čulo se iz susedne ćelije.)
ENDRE:
– Hoćete gospoja da ja vas pustim da vi ( pokazivao je rukama ) odlepršate kao mala lastavica! A ne! ( odmahnuo je rukom i krenuo prema svojoj lampi, nezadovoljan zbog tog što je uopšte i obraćao pažnju na još jednu novu zatvorenicu. ) Svašta od nje! ( brundao je sebi u bradu još nekoliko minuta nakon toga, jer je palio fitilje i u drugim lampama.
Zbunjena s njegovim ravnodušnim stavom, Veronika je gledala u ono što on radi.)
VERONIKA:
Ja sam ugledan član pariskog visokog društva! Ja letujem u Italiji i krojim odela u Berlinu! Kako možete da zatvorite ženu koja ima najbolje nemačke krojače? ( viknula je pomalo jarosno i besno. ) Ja sam greškom ovde i hoću da odem odavde, čujete li me gospodine čuvar! Treba da zovete vašeg upravnika, treba da pričam s njim! Ovo je nečuveno! Ovo je gore nego kada se Titulesku potpisao!
ZATVORENICA:
– Nemoj da se dereš, ne čuje te svakako ( začula je glas od jedne žene koja je bila u ćeliji naspram njene, starija žena, duge kose, ugaslog pogleda, s rezovima na svojim rukama. ) Upravnik ni ne svraća ovamo.
VERONIKA:
– Kako ne?
ZATVORENCA:
Tako jer ne dolazi. I onda kad bude bio ovde, neće ga zanimati šta imaš da kažeš, posebno zato što se u zadnje vreme sve više zatvorenica deklarišu kao članovi visoke elitne kreme! ( nasmejala se prigušenim tonom. ) Najbolje se privikni.
VERONIKA:
Da se priviknem? (proskiča ona za njom, te vrlo ljutitio, i hitro strgnu svoju cipelu s noge i počne s njom mlatiti po rešetkama. Ujednačen , prodoran zvuk je odzvanjao hodnikom. Nakon nekoliko trenutaka lupe, Veronika je uspela u svom naumu i čuvar se okrenuo prema njom. Prišao joj je s rukama u džepovima svojih pantalona.)
ENDRE:
Hoćete li vi da se smirite gospoja! Ili da pozovem stražare da vas smire?
VERONIKA:
Morate me slušati ( spustila je svoju skupu cipelu na pod. ) Ja sam ovde greškom, nisam ništa loše uradila i ne zaslužujem da budem vode. Moja svekrva je rešila da me se otarasi, namestila mi je prljavu igru.
ENDRE:
Svi smo mi, gospoja, u prljavim igrama ( delovao je kao da će se opet okrenuti i vratiti nekom svom poslu.)

17

četvrtak

kolovoz

2023

SCENARIO KOJI JE AUTORICA OPRAVDANO POSVETILA SAMA SEBI


Uvek postoje odredjena književna dela, čak i dela vrhunskog kvaliteta koja spadaju pod segment literature, koju su autori posvetili sami sebi. Tako je i književno delo ''Zmajev Legionar i Kraljica Cveća'' književno delo u formi scenario, roman i bajka, nešto što je autorica Dajana Diverno posvetila sama sebi.
Ponekad autori uvek vole da se vrate u jedan lep deo svog detinjstva koji je nezamenljiv, tako je i ovo delo slika nečeg što autorica nije imala prilike da vidi dok je bila dete, ali zato će to videti sada - i svakako će to podeliti s širokim književnim i filmskim auditorijumom. Nemojte ni misliti da neće ... Nemojte da vas ni slučajno nešto zavara da neće ...
Svakako, da nas sad očekuje i sve ono što je vezano za razradu ovog filma animacije i mi se nadamo da ćete uživati u ovoj temi. Što se romana tiče, mislimo da je autorica uspela da nam predstavi sve likove kakvi zaista i jesu, kroz jedan prvoklasan književni roman za omladinu kog bi bilo teško ponovo napisati u formi u kojoj je sada ...
Dianna Diverno uživaj u delu detinjstva kog nikad nisi imala, a mi ćemo da uživamo zajedno s tobom u ovom divnom, literarnom i filmskom biseru

A što se tiče svih ostalih stvari vezanih za realizaciju filma animacije, verovatno će račun za prikupljanje ostatka novca za konačnu realizaciju biti otvoren u Rimu - Intesa Banca. Jedna od glavnih i centralnih banaka Italije

16

srijeda

kolovoz

2023

ODLOMAK ROMANA ''TRIJANON'' - DAJANA DIVERNO

– Moraćemo onda da odnesemo slike negde drugde. Već sam dobio ponudu da ih odnesem u jedan novootvoreni muzej. Šta mislite o tome, draga moja? – s zanimanjem je posmatrao njeno lice i pogled koji je još uvek bio prikovan za cipele.
– Mislim da moje mišljenje neće biti merodavno, ali ako smatrate da...
– U svakom slučaju, ma šta vi mislili o našem odnosu, ne smatram spornim da se u vašim sobama nalaze slike koje vam se ne dopadaju.
Pogledala ga je s ljutitim očima. Uzdahnula je duboko. Koja drskost!
– Zaista bizarno od vas što vodite brigu o slikama koje se nalaze u mojoj sobi, a niste vodili mišljenje o meni u periodu kad ste odlučili da se oženite s mnom, a bilo vam je jasno da ...
– Žene često menjaju mišljenje! – odvratio je smirenim tonom. – Dakle, kog slikara biste...
– Bilo vam je jasno kako vas ne želim! To vam je rečeno! – njene oči su sevnule s ljutitim plamenom. – Pismo sam vam sastavila. Zar ga niste ni pročitali? – nije mogla da poveruje, a toliko se trudila da u tim recima bude što odvratnija.
– Da, vrlo zabavano pismo. Još ga imam kod sebe. U trenucima kada sam snen volim da ga pročitam – osmehnuo se. – Uvek me razvesele vaši redovi. Posebno deo koji naglašava nevolje egipatskih skakavaca.
Zurila je nekoliko sekundi u njega pokušavajući da dođe do reči, jer je njegova izjava izbacila iz takta.
– To pismo je pokazatelj onog što osećam prema vama i šta mislim o tome da uopšte i budem vaša žena! – siktala je. – Niste ni razmišljali kako sam se osećala kad sam se malopre udavala za vas. Ovo je zaista najgori dan u mom životu. Pa tek vreme pre udaje, pripreme za svadbu, moja devojačka sprema! – suze su joj zablistale u očima, a to sigurno nije bilo zbog devojačke spreme, koja joj s obzirom na njegov ekonomski status i društveni položaj, nije bila potrebna, i jadnog Lajoša koji se zaista namučio tegleći sve te sanduke kao da su puni gomile zlata.
– Lepa sprema zaista, ali..
Prekinula ga je.
– Imate li vi problem s tim da slušate nekog? Da poslušate ono što vam vaš sagovornik misli reći? Shvatate li vi ono što je bilo napisano? – zastala je. Pa ona je već bila udata za njega, nešto što se ni s Sudnjim danom neće moći izmeniti. Malopre su rekli čuveno ''da'' pred Bogom, pred sveštenikom, pred matičarem!
– Savršeno dobro vas shvatam. Nevolje Egipćana tokom najezde skakavaca su zaista bizarne! – smeškao se i ljubopitivo je posmatrao. Delovao je kao neko ko je svo vreme zapravo i bio spreman na takvu vrstu razgovora. Legao je na krevet i podbočio ruke pod glavom.
Veronika je mislila kako on ne misli ustati s tih jastuka sve do narednog jutra.
– Onda se pravite ludi! Koga briga šta ja mislim o provincijalcu Šarlu sedmom ili o slikama koje je markiza de Šampanj...
– Makriza de Montenjon.
– Makriza de Montenjon nosila u Trijanon s sobom u kupatilo! – jedva je završila i skrenula pogled k slikama. – I sem toga ko je Rožer de la Pasutre?
– Slikar koji je naslikao: ''Skidanje s krsta'', '' Oplakivanje Krista'', kao i ''Poklonstvo tri kralja''. Izuzetan slikar koji se upoznao s italijanskom renesansom, i koji je voleo da naglašava patetične momente. Da nastavim? – upitno je dignuo obrve i odmerio je s pogledom koji je govorio samo jedno. – Ili želite da pređemo na druge, zabavnije stvari?
Užasnula se. Nije mogla ni da zamisli takvu pomisao, samo je tražila nešto za šta će se konačno uhvatiti kako ne bi pala u duboku nesvest koja je srljala prema njoj.
– Nastavite da pričate o Rožeru! – jedva reče i sede naspram njega na divan koji je bio upravo prekrasan komad nameštaja. U drugoj prilici, Veronika bi sigurno bila očarana s svim tim, ovako je od šoka jedva dolazila k sebi.
– Vidim da već menjate mišljenje o njemu. Nekim ljudima je poznatiji kao Rožer van der Vejden. S obzirom da niste oduševljeni s njim, zanima me koje slike biste vi stavili u vaše odaje? – s iskrenim zanimanjem je zurio u nju. – Ne znam da li znate da su jednom kralj Luj četrnaesti i markiza de Montenjon vodili sličan razgovor. Čitao sam u odlomcima njenog dnevnika.
Klimnula je glavom.
– Vi baš volite da upoznajete žene, s obzirom da volite da provaljujete u njihove tajne odaje i kradete dnevnike! – odmahivala je glavom.
– Ja živim zbog žena – priznade iskreno. – Dok sam bio mlađi maštao sam da će mi na nadgrobnom spomeniku pisati ''Živeo i umro zbog ženskog roda''. Kasnije sam shvatio kako je ta ideja banalana i apsurdna. Pre svega, moram da se oženim, a mojoj ženi može da smeta da...
– Uopšte mi neće smetati vaša nadgrobna ploča – bubne ona ljutito.
– U svakom slučaju volim da istražujem ženski rod – opet je odmerio s gorićim zanimanjem. – A vi ste trenutno, nema sumnje jedna od najzabavnijih žena u Parizu!
Trebalo bi da bude polaksana, međutim samo ga je odmerila s ledenim pogledom. Veliki skakavac koji je polako širio nad njom štetočinska krila.
– I zato ste se oženili sa mnom! – odlučila je da stavi karte na stol. – Nema potrebe za zamajavanjem.
On je bio zamišljen, međutim nije se pokolebao.
– Dobivam mnogo ženidbom s vama.
– U tom slučaju ste koristoljubivi, kao i markiza de Montenjon!
– U tom slučaju smatram da će biti izvrsno ukoliko konačno odlučite da dođete u ovaj krevet pre nego što dođem do vas, pa sve obavimo na malo grublji i nemilosrdniji način – konačno je ustao i delovao je poprilično ratoborno. – A verujte mi da umem da budem vrlo, vrlo nemilosrdan prema onima koji se ponašaju kako ne dolikuje.
Razmišljala je, to je bilo nešto što je bilo neizbežno u zajedničkom životu, nešto od čega neće pobeći. Nada je titrala u njoj, kao malo svetlo u ogromnoj jazbini mraka.
– Vi mene ne volite gospodine Arpad, kao što ni ja ne volim vas. Uostalom – sklonila je pramen kose koji joj je pao na čelo. – Čula sam razgovor kog ste imali pre, u Budimpešti, s Augustom Rivijerom. Bilo je jasno da se morate oženiti s ženom koja potiče s prostora Mađarske, i kako je to nešto što će unaprediti vaš društveni položaj. Dobili ste nasleđe koje vam je bio ostavljeno, kao i značajne mogućnosti. A sada ste – odmerila ga je – u ovoj sobi i pričate mi o slikama Rožera de la Pastura, kao i o razgovorima markize de Montenjon i kralja Luja četrnaestog, i to na takav način, kao da me gorljivo zanima. Ne smatrate kako treba da slušate šta imam reći, a smatrate sebe dovoljno valjanim da me na gnusan način zovete u krevet, iako znate da sam devica! – podigla je kažiprst kao da mu preti. – Ni najmanje nisam polaskana, vašom pažnjom, društvom, zanimanjem, kao ni s ovim glupim razgovorom o umetnosti koja je još davno prevaziđena, kao i nadgrobnim pločama na koje biste ugravirali likove lakih žena. Da nastavim – odmerila ga je – ili ćete kočano da odete odavde?
Ostao je da stoji u mestu u kom je bio.
– Rekao sam da mogu da budem grublji – ponovi on, kao da nije čuo ni reč onog što mu je ona malopre rekla.
– I pošto ste – nastavi ona nemilosrdno – dobili što ste želeli, i položaj i nasleđe, sad biste pokušali da dobijete ono što ne zaslužujete, a to sam ja! – u očima su joj zablistale suze i jedna suza joj se hitro skotrljala niz obraz.
Zenice u očima Sebastijana Arpada se naglo raširiše, kao i uvek pri dejstvu određenih emocija. Nekoliko trenutaka, za koje je Veronika, mislila da su se otegle u večnost je posmatrao njeno lice, a onda je uzdahnuo duboko.

14

ponedjeljak

kolovoz

2023

ROMANSE U ENGLESKOJ - U ''KLUBU ROMANTIČNIH KNJIGA''

Već više od godinu dana autorica Dajana Diverno je član ''Kluba Romantičnih Knjiga'' u Springfieldu u Engleskoj. Veoma nam je drago zbog toga, posebno jer ona ima mnogo lepih romana s suptilnim i romantičnim notama. Tako da bi za eventualnu prigodu prezentacije svojih književnih romansi u Engleskoj izbor sigurno pao na sledeće romane : ''Tajna Markize De Šampanj'', ''Poslednje Venčanje'', ''Topaz U Kremenu'', ''Poljupci Na Mostu Uzdaha'', a izbor bi sigurno uključio i ''Zmajev Legionar I kraljica Cveća'' kao zanimljivu sci-fi romansu za omladinu.
Nadamo se da će se autorica opredeliti na taj korak prezentacije svojih književnih romansi u Engleskoj ukoliko već ima prilike za tako nešto. Takođe njeni romani su dostupni putem Foyles i u Birmingemu

https://www.foyles.co.uk/search?term=dianna%20diverno

12

subota

kolovoz

2023

PROFIL DAJANE DIVERNO NA ''FILM FREEWAY''


Profil književnice i scenaristkinje Dianne Diverno možete naći na ovom linku https://filmfreeway.com/DiannaDiverno
Ovde su istaknuti njeni scenariji koji su dobili neke nagrade na filmskim festivalima, kao i njen intervju za ''London Director Awards''. Scenariji koji su se do sada istakli medju prva tri mesta na medjunarodnim filmskim festivalima su sledeći : Samba Do Smrti, Poslednje Venčanje i Topaz U Kremenu

11

petak

kolovoz

2023

VREME JE ZA PROMOCIJU U ENGLESKOJ?

Inače, za one koji su prvi put na ovim stranama Dajana Diverno je više od godinu dana online član Springfield City Library. To je jedan lep grad koji se nalazi u Engleskoj, tako da smatramo da autorica svakako treba da iskoristi mogućnost prezentacije u Engleskoj u narednom periodu.
Njeni romani su inače dostupni u Foyles.Co.Uk, a mi se nadamo da ćemo skoro videti i štampane verzije romana ''Zmajev Legionar I Kraljica Cveća'', kao i ''Samba Do Smrti'' za britansko tržište.
Autorici, ukoliko se opredeli za prezentacije, želimo mnogo sreće u Engleskoj. A tokom današnjeg dana, kako saznajemo, izmenilo se par emailova s U.K

Link
https://www.foyles.co.uk/search?term=dianna%20diverno

ROMAN''SAMBA DO SMRTI'' JE OBJAVLJEN KAO AUDIO-BOOK NA ''APPLE''


Roman ''Samba To Death'' na engleskom jeziku objavljen je kao audio-book putem Digital 2 Drafta. Pored ovog književnog dela, kao audio-book nedavno je objavljen i roman ''Forbidden love'' takodje kao audio-book. Romani su objavljeni na ''Apple''

Link romana audio book ''SAMBA TO DEATH''
https://books.apple.com/us/audiobook/id1693070398

Link romana audio book ''FORBIDDEN LOVE''
https://books.apple.com/us/audiobook/id1693070111

DA LI ĆE SE DAJANIN SIN BAVITI MODELINGOM?

Odgovaramo na pitanja da li će se Dajanin sin - umetničko ime Jessie - baviti modelingom?
Da, verovatno hoće. Pošto je on vrlo lep i markantan dečko, vrlo harizmatičan ko i svi lavovi (prosto osvoji prostor u koji udje), visok je 1,87 cm, manekenski je gradjen, ima dugu, tamnu, talasastu kosu i ...
Treba da opisujemo više?
Da, moguće je da će se baviti modelingom u narednom vremenskom periodu, da će se prijaviti na kastinge u Oslu, Londonu i Milanu. A mi ćemo sačekati rezultate.

(na sajtu blog.hr nije moguće ubacivati nove slike od Juna 2023)

10

četvrtak

kolovoz

2023

INTERVJU I ZA BUDAPEST MOVIE AWARDS- USKORO


Uskoro nas očekuje i intervju Dajane Diverno za Budimpeštanski Filmski Festival. Govoriće o svom radu i seriji koja bi možda trebalo da se snima. Govoriće dosta detaljnije o svojim delima i poreklu svoje dece...
Ostanite ovde i pratite nas...Vest koju čekamo dugo vremena

SCENARIO ''SAMBA DO SMRTI'' -POLUFINALISTA- ''NASHVILLE INDEPENDENT FILMMAKERS FESTIVALA''


Scenario ''Samba Do Smrti'' Dajane Diverno izabran je kao polufinalista ''Nashville Independent Filmmakers Festival''. Vest koja nas je ovog jutra svakako oduševila povodom ovog izuzetno dobrog scenarija radjenog na osnovu istoimenog romana

09

srijeda

kolovoz

2023

''SAMBA DO SMRTI'' KAO ČETVRT-FINALISTA NA ''RED FOX INTERNATIONAL FILM FESTIVALU''


Scenario Dajane Diverno ''Samba Do Smrti'' tokom današnjeg dana izabran je kao četvrt-finalista ''Red Fox International Film Festival''. Nadamo se da će ovaj zanimljiv scenario i ostati u krugu daljeg takmičenja jer je uistinu zanimljiv scenario. Tako da nas je i ova lepa vest oduševila.

07

ponedjeljak

kolovoz

2023

INTERVIEW OF DIANNA ANASTASIA DIVERNO - ''LONDON DIRECTOR AWARDS''


Intervju na engleskom jeziku autorice Dianne Diverno koji se nalazi na ''London Director Awards'' možete pročitati na ovom linku

https://londondirectorawards.com/blog/dianna-anastasia-diverno

Dianna Diverno ovde govori o osvojenim nagradama, scenariju za film animacije ''Zmajev Legionar i Kraljica Cveća'', takodje i o svojim razlozima zašto se bavi pisanjem scenarija i koji su joj planovi za filmsku i književnu karijeru u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Njen scenario ''Last Wedding'' je na prodaju. Link možete pronaći ovde

https://londondirectorawards.com/recommended-projects

A njeni štampani romani su dostupni za tržište U.K. Link možete pronaći ovde

https://www.foyles.co.uk/search?term=dianna%20diverno

Takodje više mogućih vesti o početku rada na filmu animacije očekuje se uskoro

06

nedjelja

kolovoz

2023

KAKO TEKU PRIPREME I ZA FILMSKI FESTIVAL U BUDIMPEŠTI?


Nadamo se da ćemo u skorijem periodu videti potrebne reklame za izuzetan i brilijantan scenario ''Tajne Strasti Grofice Razasky'' Dianne Diverno u Budimpešti. Naime, kako je Filmski Festival u Budimpešti 30. Septembra 2023 godine gde je autorica pozvana da dodje i bude prisutna kako bi mogla ponuditi svoj brlijantan scenario madjarskim filmmejkerima, što se čini izuzetnim korakom, svakako da očekujemo da se malo priča o svemu tome. Posebno jer će scenario ''Tajne Strasti Grofice Razasky'' biti i povod za verovatni intervju naše autorice.
Takodje, neka dela Dajane Diverno već se nalaze u prodaji u Madjarskoj https://bookline.hu/product/home.action?_v=Diverno_Dianna_Secret_Of_Marquise_De_C&type=200&id=6407597
A nadamo se da ćemo videti i druga njena dela na madjarskom jeziku napokon u ponudi za madjarske čitaoce. Uglavnom, i sam korak prema Budimpešti je nešto što nas svakako oduševljava i uistinu bismo voleli videti film ''Tajne Strasti Grofice Razaski'' u narednom periodu.
Do sada je taj roman objavljen nekoliko puta, prvi put 2008, a u poslednje 2 godine kao roman i scenario. Očekuje nas uskoro i engleska i madjarska verzija dela ''Tajne Strasti Grofice Razasky'', dok je norveška verzija predviđena za početak jeseni.

04

petak

kolovoz

2023

SCENARIO ''LAST WEDDING'' NA PONUDU SVIM FILMMEJKERIMA I PRODUCENTIMA NA STRANICI ''LONDON DIRECTOR AWARDS''


Scenario ''Last Wedding'' Dianne Diverno koji je osvojio nekoliko filmskih lovorika i bio pobednik filmskog festivala ''4.Theatre Selection'' zvanično se nalazi na sajtu ''London Director Awards'' na strani ' RECOMMENDED PROJECTS - kao scenario koji je na prodaju svim zainteresovanim fillmmejkerima, filmskim producentima, studijima koji vide mogućnost i eventualni uspeh ove originalne komedije proizašle iz pera naše književnice.
Nadamo se da će scenario naći svoj put do zainteresovanog kupca i da će projekat biti uspešan i da ćemo tek čuti priče o brilijantnoj komediji ''Last Wedding''

Link
https://londondirectorawards.com/recommended-projects

03

četvrtak

kolovoz

2023

''LAST WEDDING'' DAJANE DIVERNO KAO - POLUFINALISTA - FILMSKOG FESTIVALA ''SAN DIEGO INTERNATIONAL FILM AWARDS''

Scenario Dianne Diverno ''Last Wedding'' izabran je kao polufinalista Filmskog festival San Diego International Film Awards u kategoriji - Best Feature Script.
Zaista zanimljiv originalni scenario komedije zasnovan po istoimenom romanu, svakako privlači pažnju ljudi iz sveta filma, kao i filmskih festivala.
Divna lepa vest iz San Diega za sve nas danas!

02

srijeda

kolovoz

2023

''SAMBA DO SMRTI'' DAJANE DIVERNO JE PROŠAO U KRUG SELEKCIJE KAO -NAJBOLJI DUGOMETRAŽNI SCENARIO- RED FOX INTERNATIONAL FILMSKOG FESTIVALA


Scenario ''Samba Do Smrti'' Dajane Diverno prošao je u krug - Selekcije - kao ''Najbolji dugometražni scenario'' Red Fox International Film Festivala. Ovo je prvi put da se autorica takmiči s ovim zanimljivim scenariom nastalim na osnovu njenog romana, a svakako ćemo sačekati da vidimo i drugi krug takmičenja ovog filmskog festivala. Zanimljivost je da postoji verovatnoća da autorici usledi i poziv za posetu filmskom festivalu u Tbilisiju proleća 2024 godine
Više detalja o svemu tome može se naći na sledećoj internet stranici

http://redfoxifilmfestival.tilda.ws/officialselections

01

utorak

kolovoz

2023

POBEDNIK FILMSKOG FESTIVALA ''4.THEATRE SELECTION'' - LAST WEDDING - DIANNA DIVERNO


Scenario LAST WEDDING Dianna Diverno odneo je pobedu kao najbolji scenario komedije u okviru filmskog festivala 4. Theatre. I ta vest nas je oduševila... Takodje ovaj scenario je odabran i kao polufinalista filmskog festivala u Dablinu.
Nadamo se da ćemo skoro doći do teme ekranizacije ove vrhunske komedije, koja je zaista jedna od retkih uistinu originalnih komedija danas, a sve to iz pera naše spisateljice Dajana Diverno
Više vesti o LAST WEDDING i festivalu 4 Theatre i u Dablinu uskoro ...

SNIMANJE CRTANOG FILMA ''ZMAJEV LEGIONAR I KRALJICA CVEĆA'' - DAJANA DIVERNO


Pretačno godinu dana 1. Avgusta 2022 godine po prvi put je objavljeno književno delo roman ''Zmajev Legionar I Kraljica Cveća'' Dajane Diverno. Posle toga usledilo je objavljivanje ove bajke na 2 jezika, kao i scenarija za crtani film sci-fi žanra.
Pregovaralo se o početku snimanja ovog crtanog filma, o tome je bilo reči čak i sada u Junu 2023 godine s nekim poznanikom iz ''Cutting Factory.net'' studija. Sada nas očekuje da vidimo kada bi se tačno moglo očekivati pokretanje snimanje ovog crtanog filma tokom ove godine.
Očekuje nas verovatno još i objavljivanje ovog književnog dela - roman - na engleskom jeziku za tržište Ujedinjenog Kraljevstva tokom Avgusta 2023 godine o čemu će svakako biti još reči.
Ukoliko bismo napravili jednu malo retrospektivu poslednjih godinu dana, doći ćemo do svojevrsnog zaključka da se mnogo tog u konkretnoj suštini rada naše autorice Dianne Diverno značajno promenilo, prevashodno ukoliko bismo pogledali objavljena književna dela (kojih nije mali broj), potom da je književnica napokon ''iznela na svetlo dana'' da je i scenarista - pa sada pravi prve korake i u filmskom svetu. Tako da sada smatramo da je vreme da se konačno istupi i s ovim scenariom i pričom ''Zmajev Legionar I Kraljica Cveća'' kao projektom predviđenim za animaciju u narednom periodu.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.