23

nedjelja

siječanj

2022

DA LI ĆEMO KONAČNO PRODISATI S ENGLEZIMA??


Prosto je za nepoverovati da će se crtani filmovi Dajane Diverno naći na nekom konkursu u Londonu u United Kingdom, ali - eto - pokušavamo da poverujemo i u tu činjenicu. Naime, poznanstvo autorice Dajane Diverno i Johna Farrella potiče od kraja kolovoza 2021 godine. Rekli bismo skoro pa već lep polugodišnji period, ali uistinu je tako. Tijekom tog poznanstva došlo se na ideju za realizaciju crtića po scenarijima Dajane Diverno, ali po svemu sudeći bitna je i finansijska strana tih projekata. (Svakako da je produkcija zainteresirana za sav taj poduhvat)
Tako dolazimo do - Londona. Svakako svima znan, svetski, poznat grad; centar mode, trgovine, filmske indrustrije i mnogo čega. Znamo da su tokom istorije Englezi uvek bili valjani trgovci, i da još uvek nose oznaku No1 po tom pitanju, Tako da ne iznenađuje što su tijekom polugođa bili zainteresirani za rad naše autorice, barem u vidu scenarija.
Nadamo se da će Dajana Diverno uz suradnju engleskih biznismena uspeti da neki od crtića svakako izrealizuje do tačke da ga vidimo i na platnu. A da se podsetimo, ima ih 12, a 11 je već objavljeno ko bajke, a pojedini su objavljeni zasebno na ''Smashwords'',a neki su deo Antologija scenarija koje smo već imali prilike videti.
Dajanina suradnica, prevodioc na norveški Marina Veljković, kaže da se nada da će ovo biti jedan veliki korak napred nakon toliko vremena. I pošto zna pojedine stvari iz Dajanine prošlosti, kaže da je ovo težak put, ali svakako put koji vodi k uspehu.
Pa nadamo se da ćemo nakon odluke engleskih političara da ukinu kovid-mere, i Dajaninog odlaska u London svakako prodisati


(Bitno je reći da Dajana ima hemofiliju, da joj nije preporučljivo da se vakciniše; još posebice ako znamo štetnost tih vakcina na neke žene, a uz to Dajana ima i sina kom je uistinu potrebna u životu, pa nema smisla da rizikuje)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.