AgroPolitika https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

petak, 31.07.2009.

OCIJENJIVANJE MESA I MESNIH PRERAĐEVINA U GORNJOJ RADGONI



PERUTNINA PTUJ ŠAMPION KVALITETE, ALI
I HRVATSKI PROIZVODI PRIMILI POTVRDU KVALITETE

Na 30. Međunarodnom ocjenjivanju mesa i mesnih prerađevina , koji je u prvoj polovini srpnja održan u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, na kome je sudjelovalo 25 tvrtki sa 219 proizvoda iz Slovenije i šest tvrtki sa 39 proizvoda iz Hrvatske, Perutnina Ptuj dominirala je po broju osvojenih priznanja i medalja za kvalitetu proizvoda.
Nagrade koje je ove godine osvojila Perutnina Ptuj su slijedeće:

Priznanje Šampion kvalitete pripalo je proizvodima:

• PP Kolekcija VOKI
• PP Kolekcija marinirano pileće meso
• PP Kolekcija pureće meso s manje masnoće – vakumirano pakiranje
• PP Pileći fingersi

Velika zlatna medalja pripala je proizvodu Light poli.

Zlatnu medalju dobili su proizvodi : Poli snack, PP panirani pileći file bez glutena, PP Pečena pileća krila, Pileća jetrena pašteta, PP Panirana pileća krila, Poli, Slim & fit dimljeni pileći file, Dimljena pureća prsa, PP Prirodni pileći odrezak, PP mala mišica s semeni, PP Panirani mini fingersi bez glutena, Slim & fit pureći šink i PP Panirani pileći file.

Srebrnu medalju dobili su proizvodi : PP Pileći cordon blau natur,
Slim & fit bijeli šink, Slim & fit pileća hrenovka, PP Pečeni pileći ribsi, PP pileći fritesi, Pileća hrenovka sa sirom, Pileća prsa u ovitku, PP pileći mini fingersi, PP Panirana mala mišica sa začinima, PP Ohlađeno pečeno pile u alu tacni.

Zlatna medalja za tržišnu ponudu pripala je proizvodima:
Pileća obara
Kolekciji jela za pečenje i
Kolekciji pilećeg mesa za gril

Perutnina Ptuj primila je i tri priznanja i to :
Priznaje za inovatorstvo, priznanje za sigurno meso te priznanje za tržišnu ponudu svježeg mesa.

Sve Hrvatke tvrtke koje su izlagale svoje meso i mesne prerađevine primile su priznanja za neke svoje proizvode. Evo imena tvrtki i priznaja, te proizvoda koji su se istakli kvalitetom:

Zlatnu medalju dobila je tvrtka Kulin d.o.o. iz Slavonskog Broda za Slavonsku domaću slaninu – Galović.
Srebrnu medalju dobili su slijedeći proizvodi iste tvrtke : Slavonska domaća kulinova seka - Galović, Slavonska domaća kobasica – Galović , Slavinska domaća mast – Galović, Slavonski domaći čvarci – Galović, te Slavonski domaći kulin – Galović.

Srebrnu medalju primila je tvrtka Ecoslavonija d.o.o. Slavonski Brod za Slavonsku domaću slaninu, Slavonsku domaću kobasicu i Slavonski domaći kulin.

Srebrnu medalju za tržišnu ponudu dobili su proizvodi tvrtke Vindon d.o.o Slavonski Brod i to za : Pureći pripravak za juhu, Pureće medaljone od fileja prsiju, Pureće pljeskavice s povrćem 200g, Pureće mljeveno meso 500 g, i Pureća rulada od mljevenog mesa 600 g.

Srebrnu medalju primila je Pršutana PITIP d.o.o. iz Savudrije ( Salvore) za pršut „Violin de Umago“, Istarski ombolo, a brončanu medalju ista tvrtka dobila je za proizvod Istarske kobasice.

Srebrnu medalju za proizvod Alkarska salama primila je tvrtka MEL- Jakov Lovrić t.p. Split.

Koka d.d. iz Varaždina primila je više medalja. Evo ih redom.
Zlatnu medalju za tržišnu ponudu primila je : Suvremena gastronomija –MOO GOO GAI – piletina na kineski, začinjeni mesni pripravak za faširance ili mesnu štrucu, Marinato buffet-piletina za roštilj.
Srebrnu medalju dobili su : Pileći medaljoni 220 g, Pureći dimpus 1200 g, Panirani pileći kordon blau smrznuti 600 g, Panirani pileći dinosauri smrznuti 600 g, Panirani pileći batak 600 g, Pečeni pileći čevapčići 300 g, Panirani pileći fritesi 350 g, Rozeto jeger 760 g, Deluxe šunka 3600 g, ;
Srebrnu medalju za tržnu ponudu pripala je sljedećim artiklima : Suvremena gastronomija - Crispy odrezak, Marinato grill MINI , Filetino mediteran - file pilećih prsa
Brončanom medaljom za kvalitetu nagrađeni su proizvodi: Royal šunka classic 2000 g , Pileća jetrena pašteta u ovitku 100 g, Prestige šunka-Picante 850 g, i Hrenovka u prirodnom ovitku.

KVALITETU OCJENJIVALI STRUČNJACI
Komisija koja je ocjenjivala meso i mesne prerađevine bila je sastavljena od 20 stručnjaka koje poimenično navodim. Ocjenjivanje kvalitete svježeg mesa provedeno je 21. i 22. svibnja, a mesnih prerađevina od 10. do 12. lipnja 2009.
Sa Biotehničkog fakulteta u Ljubljani u ocjenjivačkoj komisiji bio je prof. dr. Božidar Žlender (on je bio i predsjednik ocjenjivačke komisije), zatim mr. Alenka Rajar (podpredsjednica), prof. dr. Slavko Čepin , doc. dr. Lea Gašperlin, doc.dr. Andrej Plestenjak, dr. Tomaž Polak, mr. Marlena Skvarča, dipl. ing. Tatjana Šubic, s Vetrinarskog fakulteta u Ljubljani u ocjenjivačpkoj komisiji bili su prof. dr. Janez Marinšek i dr. Andrej Kirbi, dipl.ing Tatjana Berčić iz mesne prerađivačke industrije d.d. Sežana, dipl.ing Jasna Perc iz iz Pivka perutninarstva d.d., dipl.ing. Gregor Pavković iz Perutnine Ptuj d.d. kemijska tehničarka Maja Nemec iz tvornice mesnih prerađevina d.d. Maribor, dipl. ing. Igor Kustec iz Panvita MIR d.d. Gornja Radgona, dipl. ing.Uroš Kumperger iz Kmetijske zadruge Laško z.o.o., Sevce , Anton Čade iz mesarstva Anton čade s.p. Visoko, dr. vet.med. Stanislav Bradeško iz Bureau Veritas d.o.o. Ljubljana, prof. dr. Branimir Čavlek s Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu i mr. Muhič Franc, tehnički voditelj, iz Agencije RS za kmetijske trge i razvoj podeželja.




31.07.2009. u 16:51 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Listopad 2024 (22)
Rujan 2024 (30)
Kolovoz 2024 (34)
Srpanj 2024 (19)
Lipanj 2024 (38)
Svibanj 2024 (37)
Travanj 2024 (37)
Ožujak 2024 (33)
Veljača 2024 (32)
Siječanj 2024 (31)
Prosinac 2023 (33)
Studeni 2023 (31)
Listopad 2023 (32)
Rujan 2023 (31)
Kolovoz 2023 (31)
Srpanj 2023 (27)
Lipanj 2023 (26)
Svibanj 2023 (24)
Travanj 2023 (19)
Ožujak 2023 (35)
Veljača 2023 (26)
Siječanj 2023 (28)
Prosinac 2022 (31)
Studeni 2022 (28)
Listopad 2022 (32)
Rujan 2022 (21)
Kolovoz 2022 (17)
Srpanj 2022 (28)
Lipanj 2022 (28)
Svibanj 2022 (33)
Travanj 2022 (26)
Ožujak 2022 (32)
Veljača 2022 (28)
Siječanj 2022 (28)
Prosinac 2021 (29)
Studeni 2021 (12)
Listopad 2021 (30)
Rujan 2021 (28)
Kolovoz 2021 (33)
Srpanj 2021 (33)
Lipanj 2021 (30)
Svibanj 2021 (31)
Travanj 2021 (34)
Ožujak 2021 (33)
Veljača 2021 (28)
Siječanj 2021 (32)
Prosinac 2020 (33)
Studeni 2020 (30)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga AgroPolitika

Poljoprivreda i sve njene grane, stanje i problemi, poljoprivreda vođena državnom politikom i politikom resornog ministarstva, prilagodba politikama EU


----------------------------------------
Na dan 14. siječanja 2013. stari BROJAČ POSJETA na kome sam tada imala broj 37829, zamijenila sam novim brojačem koji sada registrira broji posjeta na blog i broj pregleda tekstova na blogu.


GODINE 2013. TOČNIJE OD 14. SIJEČNJA, KADA SAM PROMIJENILA BROJAČ ULAZA NA BLOG AGROPOLITIKA, DO 1. SIJEČNJA 2014. BROJAČ JE REGISTRIRAO 23 853 ULAZA.
BROJAČ PREGLEDA BLOGA REGISTRIRAO JE 37 182 PREGLEDA TEKSTOVA.


Brojač posjeta 12. veljače 2015.;
broj pregleda 64 387
broj posjeta 43 836

Blog AgroPolitika otvorila sam 31.12. 2007. godine. Dana 17. siječnja 2013. objavila sam 330. tekst .
Dana 21.studenog 2014. objavila sam 634 tekst.

Dana 12. veljače 2015. objavila sam 693 tekst.
Fotografije uz tekstove koje su objavljene na blogu
nastale su mojim fotografiranjem u 99,%. Samo nekoliko objavljenih fotografija nisu moje snimke.

Dana 21. travnja 2016. objavila sam 992 tekst
Istiga dana brojač posjeta bilježio je broj 61 200


Dana 1. 1. 2017. godine:

broj pregleda: 96964
broj posjeta: 70747




S 1. svibnjem 2017. u Hrvatskom novinarskom društvu stavila sam moj novinarski status u mirovanje. Razlog tome je moja odluka da novac za život koji ne mogu zaraditi u novinarstvu zaradim u turizmu tijekom turističke sezone. Dakako da ću pisti i dalje u vrijem kada radim u turizmu, ali vjerojtno rijeđe. Nakon 25 godina novinarskog pisanja ne mogu tek tako prestati pisati, posebno ne kada vidim dobru temu.

Slijedom prethodne informacije objavljujem da sam u članstvu Hrvatskog novinarskog društva ponovo od 1. studenog 2017. godine.

Dana 1.8. 2018. broj posjeta na blogu bio je 90 055 , a broj pregleda 119 000 .

NAKON 66 DANA PONOVO JE USPOSTAVLJEN BROJAČ NA BLOGU. BROJENJE POSJETA I PREGLEDA BLOGA NASTAVLJENO JE OD BROJA OD KOJEG JE BROJAČ BIO UKLONJEN, DAKLE POSJETE NA BLOG BROJIM OD BROJA 90 055, A PREGLED BLOGA OD 119 000. Margareta Zouhar Zec



Autorica bloga:
Margareta Zouhar Zec novinarka
članica Hrvatskog novinarskog društva
redni broj HND iskaznice 3048
meil:
margareta.zouhar@zg.t-com.hr

----------------------------------------

Linkovi

MPS.HR
Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja

MRRSVG.HR
Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva


BROJAČ PREGLEDA

page visitor counter
who is online counter blog counter

BROJAČ POSJETA

page visitor counter
who is online counter blog counter