Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

OCIJENJIVANJE MESA I MESNIH PRERAĐEVINA U GORNJOJ RADGONI



PERUTNINA PTUJ ŠAMPION KVALITETE, ALI
I HRVATSKI PROIZVODI PRIMILI POTVRDU KVALITETE

Na 30. Međunarodnom ocjenjivanju mesa i mesnih prerađevina , koji je u prvoj polovini srpnja održan u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, na kome je sudjelovalo 25 tvrtki sa 219 proizvoda iz Slovenije i šest tvrtki sa 39 proizvoda iz Hrvatske, Perutnina Ptuj dominirala je po broju osvojenih priznanja i medalja za kvalitetu proizvoda.
Nagrade koje je ove godine osvojila Perutnina Ptuj su slijedeće:

Priznanje Šampion kvalitete pripalo je proizvodima:

• PP Kolekcija VOKI
• PP Kolekcija marinirano pileće meso
• PP Kolekcija pureće meso s manje masnoće – vakumirano pakiranje
• PP Pileći fingersi

Velika zlatna medalja pripala je proizvodu Light poli.

Zlatnu medalju dobili su proizvodi : Poli snack, PP panirani pileći file bez glutena, PP Pečena pileća krila, Pileća jetrena pašteta, PP Panirana pileća krila, Poli, Slim & fit dimljeni pileći file, Dimljena pureća prsa, PP Prirodni pileći odrezak, PP mala mišica s semeni, PP Panirani mini fingersi bez glutena, Slim & fit pureći šink i PP Panirani pileći file.

Srebrnu medalju dobili su proizvodi : PP Pileći cordon blau natur,
Slim & fit bijeli šink, Slim & fit pileća hrenovka, PP Pečeni pileći ribsi, PP pileći fritesi, Pileća hrenovka sa sirom, Pileća prsa u ovitku, PP pileći mini fingersi, PP Panirana mala mišica sa začinima, PP Ohlađeno pečeno pile u alu tacni.

Zlatna medalja za tržišnu ponudu pripala je proizvodima:
Pileća obara
Kolekciji jela za pečenje i
Kolekciji pilećeg mesa za gril

Perutnina Ptuj primila je i tri priznanja i to :
Priznaje za inovatorstvo, priznanje za sigurno meso te priznanje za tržišnu ponudu svježeg mesa.

Sve Hrvatke tvrtke koje su izlagale svoje meso i mesne prerađevine primile su priznanja za neke svoje proizvode. Evo imena tvrtki i priznaja, te proizvoda koji su se istakli kvalitetom:

Zlatnu medalju dobila je tvrtka Kulin d.o.o. iz Slavonskog Broda za Slavonsku domaću slaninu – Galović.
Srebrnu medalju dobili su slijedeći proizvodi iste tvrtke : Slavonska domaća kulinova seka - Galović, Slavonska domaća kobasica – Galović , Slavinska domaća mast – Galović, Slavonski domaći čvarci – Galović, te Slavonski domaći kulin – Galović.

Srebrnu medalju primila je tvrtka Ecoslavonija d.o.o. Slavonski Brod za Slavonsku domaću slaninu, Slavonsku domaću kobasicu i Slavonski domaći kulin.

Srebrnu medalju za tržišnu ponudu dobili su proizvodi tvrtke Vindon d.o.o Slavonski Brod i to za : Pureći pripravak za juhu, Pureće medaljone od fileja prsiju, Pureće pljeskavice s povrćem 200g, Pureće mljeveno meso 500 g, i Pureća rulada od mljevenog mesa 600 g.

Srebrnu medalju primila je Pršutana PITIP d.o.o. iz Savudrije ( Salvore) za pršut „Violin de Umago“, Istarski ombolo, a brončanu medalju ista tvrtka dobila je za proizvod Istarske kobasice.

Srebrnu medalju za proizvod Alkarska salama primila je tvrtka MEL- Jakov Lovrić t.p. Split.

Koka d.d. iz Varaždina primila je više medalja. Evo ih redom.
Zlatnu medalju za tržišnu ponudu primila je : Suvremena gastronomija –MOO GOO GAI – piletina na kineski, začinjeni mesni pripravak za faširance ili mesnu štrucu, Marinato buffet-piletina za roštilj.
Srebrnu medalju dobili su : Pileći medaljoni 220 g, Pureći dimpus 1200 g, Panirani pileći kordon blau smrznuti 600 g, Panirani pileći dinosauri smrznuti 600 g, Panirani pileći batak 600 g, Pečeni pileći čevapčići 300 g, Panirani pileći fritesi 350 g, Rozeto jeger 760 g, Deluxe šunka 3600 g, ;
Srebrnu medalju za tržnu ponudu pripala je sljedećim artiklima : Suvremena gastronomija - Crispy odrezak, Marinato grill MINI , Filetino mediteran - file pilećih prsa
Brončanom medaljom za kvalitetu nagrađeni su proizvodi: Royal šunka classic 2000 g , Pileća jetrena pašteta u ovitku 100 g, Prestige šunka-Picante 850 g, i Hrenovka u prirodnom ovitku.

KVALITETU OCJENJIVALI STRUČNJACI
Komisija koja je ocjenjivala meso i mesne prerađevine bila je sastavljena od 20 stručnjaka koje poimenično navodim. Ocjenjivanje kvalitete svježeg mesa provedeno je 21. i 22. svibnja, a mesnih prerađevina od 10. do 12. lipnja 2009.
Sa Biotehničkog fakulteta u Ljubljani u ocjenjivačkoj komisiji bio je prof. dr. Božidar Žlender (on je bio i predsjednik ocjenjivačke komisije), zatim mr. Alenka Rajar (podpredsjednica), prof. dr. Slavko Čepin , doc. dr. Lea Gašperlin, doc.dr. Andrej Plestenjak, dr. Tomaž Polak, mr. Marlena Skvarča, dipl. ing. Tatjana Šubic, s Vetrinarskog fakulteta u Ljubljani u ocjenjivačpkoj komisiji bili su prof. dr. Janez Marinšek i dr. Andrej Kirbi, dipl.ing Tatjana Berčić iz mesne prerađivačke industrije d.d. Sežana, dipl.ing Jasna Perc iz iz Pivka perutninarstva d.d., dipl.ing. Gregor Pavković iz Perutnine Ptuj d.d. kemijska tehničarka Maja Nemec iz tvornice mesnih prerađevina d.d. Maribor, dipl. ing. Igor Kustec iz Panvita MIR d.d. Gornja Radgona, dipl. ing.Uroš Kumperger iz Kmetijske zadruge Laško z.o.o., Sevce , Anton Čade iz mesarstva Anton čade s.p. Visoko, dr. vet.med. Stanislav Bradeško iz Bureau Veritas d.o.o. Ljubljana, prof. dr. Branimir Čavlek s Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu i mr. Muhič Franc, tehnički voditelj, iz Agencije RS za kmetijske trge i razvoj podeželja.






Post je objavljen 31.07.2009. u 16:51 sati.