četvrtak, 29.06.2006.

Moj Pupo

Čitam na naslovnici kako je Opaljena bila na liposukciji. Blago si ga njoj. Lijepo zagrabiš na račun, odeš kod skupog ali dobrog estetskog kirurga i on ti posrče sve salo. I budeš opet ko Claudia Schiffer. smokin

Ja nemam puno tih problema. Do prije godinu dana nisam ih imao uopće. Mogao sam jesti za trojicu i brojat rebra bez problema. Mršavost mi je urođena.

Onda se prije godinu dana nešto dogodilo. smijeh Prestajao sam s pušenjem (bezuspješno) i nabio nekih 6-7 kila. Što kod mene nikad nije bio problem, jer kad se vratim pljugama sve se vrati na normalu. Ali ovaj put... Nijeeee!
Mojih 6-7 kila viška rasporedilo se neravnomjerno oko moga struka i skoro pa nigdje dalje. I ne nestaje.

I tako sad imam Pupu. Po prvi put u životu. I simpa mi je. Bar meni. Gladim ga često onako nekako hedonistički, baš mi to paše. smijeh
I ne bi Pupo možda bio ni ružan da se ne nastavlja oko struka u neku vrstu pojasa za spašavanje. smijeh

I onda skupljam narodne mudrosti u slavu Pupe moga. Jerbo me tješe.
"Tko maže, taj se vozi" (stara vozačko-mehaničarska, primjenjiva i na ovaj slučaj), "Svaki majstor svoj alat drži pod krovom" , "Bolje se ljuljat nego žuljat" & many others.

Uskoro ću na more, kako već rekoh. Mogu tamo svratit i na nudističku, alat je siguran u hladu. smijeh

-23:34 - Komentiraj ( 22 ) - Print - #

utorak, 27.06.2006.

Obrazovni post

Pisao je On Blog. Na bloguhaer. Pa se jednog dana dosjetio mudroliji i prikeljio tamo svoj prastari ICQ cvjetić koji ionako ničemu ne služi.

Jednog dana javila mu se Ona. Pa mu reče kako ga stalno čita. Al ne komentira. I nema blog. Pa su se tako malo dopisivali. I jako mu se sviđalo to o čemu si pišu.
I odjednom je skužio da se spaja na ICQ zbog nje. Iako je tu bilo još nekih osoba. I taman je nekako počeo razmišljati kako bi ju rado vidio jer živi nedaleko, u susjednom gradu, kad mu je ona rekla da živi s dečkom. Bio je rastužen. Jer se ponadao nečemu, lijepo mu je zvučala.

Ipak su se dogovorili naći se na prijateljskoj kavici. On se nadao da će mu biti odbojna. Jer je želio da ga nešto odvuče od nje. Nikad se nije vidio u petljanjima s zauzetim curama.
Pa mogao bi ju potrošiti jednom i otići, zašto ne?
Ne. Previše mu se sviđala priča. Znao je da mu to možda ne bi bilo dovoljno.
Ali... Ajd, nikad se ne zna. Možda će mu biti neprivlačna.

I našao se s njom. I oborila ga je s nogu. Slatkica. I pričali su satima. Pričala mu je kako joj je veza na kraju. Kako ona želi van iz toga. Iako ju on voli. Al im nešto baš i ne ide.

Bili su zadnji gosti u kafiću, odvezao ju je doma. Nije htio ni lijevo ni desno. Pozdravio ju i rekao joj kako ona doma ima probleme za riješiti. I kako bi trebala raditi na tome. Poslali su si "zračnu" pusu.

Jako mu se sviđala.
Nije mu se sviđao dojam da bi ona radije s njim lijevo-desno nego doma.
Nije to htio. Poželio je da bude čvrsta, riješi svoje probleme i da onda nešto pokušaju zajedno.

I razmišljao je o njoj stalno. Dopisivanje se počelo zahuktavati. Nije to želio. Bojao se i pozdravio ju.
Znao je da ona na taj način neće steći njegovo povjerenje.

Nije izdržao. Javio se nakon nekoliko dana. "Prijateljski". I odlučili su se opet naći. Isto tako. Prijateljski. I opet nije htio ništa s njom petljati.

Ali te večeri nešto je već bilo drugačije. Ona je govorila nekako... Površnije? Kao da joj se nije razgovaralo. Poslije su sjedili u autu. I pao je poljubac. Koji je tako PASAO.
I drugi. I treći.
Odvezli su se u nepoznato. Htio je to tijelo u rukama...

Sve je bilo... Hm... Čarobno. Kao što nije bilo jako dugo, barem njemu. Nisu išli do kraja. Ali uz sve ostalo što se moglo. Preslatka mu je bila u rukama.

Ona je pričala kako mora riješiti svoje probleme. I on je to htio. Rekao joj je da voli s vremena na vrijeme tijekom dana dobiti sms. I da ih rado šalje. Ona se bojala da ga time ne udavi, rekao joj je da ne mora brinuti.
Rastali su se uz pusu.

Dopisivanje je sada bilo savim drugačije. Pisala mu je kako ga sanja. Kako samo na njega misli.
On je mislio samo na nju.

Mučila ga je dvojba da li će imati povjerenja u onu koja vara dečka koji ju voli.

Tu je pogazio sebe. Odlučio joj je dati povjerenje. Jer vrijeme ionako sve pokaže. Bio je sluđen. Lud za njom.

I dalje mu je pisala kako stalno misli na njega.

Slijedeći dan je bio praznik, otišla je "s curama" negdje u prirodu. Dobio je cijeli taj dan.. Dvije poruke? Otprilike.

Jedne večeri je otišla na neki rođendan. Tako je barem rekla. Nije se javila satima. Dobro, uživa cura. nek uživa. Na rođendanu.

Sutradan je opet poslala poruku koja kaže kako stalno na njega misli. I onda se opet nije javila satima. Bila je na kupanju i "mobitel nije ponijela namjerno".

Nije mu to leglo. Alarm se upalio. Jer on tih dana bez mobitela nije išao ni na WC. Nije li to malo glupo? Zašto bi cura stalno nosila mobitel sa sobom?

Nije glupo! Jer, kad na nekog stalno misliš onda mobitel ne ostavljaš doma NAMJERNO.
100 %.
1000 %.
1500 %.

Alarm je zvonio. I sve je odjednom postalo drugačije.

Na hrpi su bili dečko koji voli a kojeg se vara, duga nejavljanja, "rođendani", "cure"...

Ni jedno samo po sebi konkretno. Osim varanja dečka.

Ali, sve zajedno palilo je alarm. A alarm nikad nije prevario.

"Cure" su mogle biti netko treći. "Rođendan" je mogao biti netko četvrti. "Dečko" je mogao biti i muž. Koji možda i ne zna da mu je brak na kraju.
"Cure" su možda mogle biti i izlet s istim tim dečkom/mužem. U "savršenoj harmoniji".

Shvatio je. Bye-bye-baby. Ovdje nešto smrdi.

Sutradan nije bio ni tužan. Tek smiren i zadovoljan jer se riješio problema.

I odlučio da će si vjerovati ubuduće.

-00:02 - Komentiraj ( 56 ) - Print - #

ponedjeljak, 26.06.2006.

Luksuz za klasu radničku

Ove godine sam odlučio dio kredita koji ću podići uglavnom za daljnje školovanje potrošiti i za malo bolji godišnji odmor.

Tako odlučih opalit (ovaj put autom) preko Bosne do južnije obale Rvacke, pa zatim tom istom obalom sjevernije. Pa ondak preko prvostolnice Lijepe Naše lagano domov. Nazovimo to radnim nazivom "Bloggers - UNITE".

I nadam se da ću na tom putu popiti blogerskih kava za usrat se. I vidjet sve te pametne face koje volem čitat.

-18:00 - Komentiraj ( 5 ) - Print - #

Jebeš tolikog bloga vlastitog...

...kad najbolju stvar napišeš u komentaru kod nekog drugog.

Ja sam ti rano počeo mislit, negdje u osamnaestoj. I onda sam malo previše mislio pa sam dobio upalu mozga. Ondak mi je doktorica preporučila da odmaram mozak, da ga ne opterećujem previše. Od tada koristim gotova mišljenja kao ortopedska pomagala. Najbolje mi Tompsonovo, ergonomski oblikovano. Zapravo, oblikovano je kao obloga za dupe al mi paše i na glavu Rvacku.


Budući da je Parah žemsko, uvijek joj može past na pamet da u nekom PMS-napadu obriše svoj blog. I ode moja seljačka mudrost bestraga. Ovako se osiguravam od utjecaja običnog, prosječnog PMS-a.

Jel ovo dovoljno dobro za cool-listu? smokinsmijeh

-17:55 - Komentiraj ( 3 ) - Print - #

nedjelja, 25.06.2006.

Godine "oštrenja" senzora

Glupo je reći da me nikad nitko nije volio. Neistinito.
Nije se poklopilo. Za ljubav treba dvoje.

Znam točno tko me je volio, kada i koliko. I zašto. I cijela ta knjiga tu spadne na tri slova.

A mnoge druge su bile majstori maškarade. Nikad zapravo nisam shvatio ZAŠTO. Jer nisam ni dobrostojeći, ni obrazovan, ni neki strašan komad. ČEMU foliranje?

Valjda su ovisne o igricama. Onim najglupljim. Ono što je počelo s lutkicama u djetinjstvu. Manipulacija.

Nisam više igračka.

Jako sam "školovan". Godine su to.

-21:08 - Komentiraj ( 30 ) - Print - #

subota, 24.06.2006.

Bikovske odluke

Večer poslije...

1. Mogu ostati hladan. Ako tako odlučim.
2. Mogu joj se prepustiti. Ni ova me ne može ubiti, nisu uspjele ni mnoge prije.

Hm... 1 ili 2?

Biram 2.
Čarobnije je.

Jutro poslije:

1. Mogu biti na oprezu. Uključiti senzore na "high protection (recomended)".
2. Mogu se opustiti.

Biram 2.
Čarobnije je.


Vrijeme ionako sve pokaže. S oprezom ili bez.

-17:13 - Komentiraj ( 26 ) - Print - #

četvrtak, 22.06.2006.

Nedoumice halter-ega

Objavljujem dio tuđeg posta. Uz dopuštenje autorice, naravno.

ma jooj... svi obožavaju te trnce i leptiriće i fanfare kad proradi kemija... ljudski je to... ali ljudi, to je kao droga: neobuzdanost u toj vrsti uživanja vodi do toga da, kad upoznamo nekoga novoga, jezivo prebrzo realiziramo sve te fizikalije, prije nego uopće damo šansu toj nekakvoj intelektualno-duhovnoj razini da pronađe put do onoga drugoga... i šta se događa? POTROŠIMO tu napetost, ispušemo ju, probušimo rupu i sve iscuri van... i onda tražiš dalje. sve što si mogao imati s jednim čovjekom si ispucao. (a jel vam ljepši ispuhani balon ili onaj koji lebdi po sobi?)... uglavnom, nekako mi se čini da bi to stanje trebalo ODRŽAVATI, i to dosta dugo (jer tek se tu krije istinski užitak) a ne ići po svijetu i bušiti balone...
pustite ih neka lete...


Savršeno se slažem. Čemu žurba?
Ako u postu ispod pišem o moždanim seksualnim crvićima, to ne znači da volim pusto mehaničko trošenje. Ni žurbu zbog ostvarenja istog.

Malo mašte, molim. Draži.

Malo čarolije što osmjehuje. Nešto drugačije. :)

Napomena: autorica se zgraža svakog vađenja iz konteksta. Mislim da u ovom slučaju ne mora brinuti, ali svejedno, zamolio bih cijenjeno pučanstvo da obrati pažnju na cijeli post. Tenkju.

-12:41 - Komentiraj ( 27 ) - Print - #

Ujna, raskalašena i bujna

Jel sramota priznat da si član Smokve? smijeh

Pisao sam već o tome na početku svog bloganja. Na Smokvu me dovukla znatiželja. Već poznati mali crvići. Djelomično i krah veze te traženje načina da si odvratim misli od tjeskobe i dar-mara u glavi. A seks u glavi je sasvim dobar način za to. Možda i bolje nego nekontrolirano mijenjati prenoćišta i kratke priče završene jutrima u kojima čovjek mrzi samog sebe.

Smokva je divlje mjesto, puno gluposti i negativnosti, što se komunikacije s članovima tiče. Ništa čudno. Tipovi napadaju na sve moguće načine, žene zbog toga postanu nervozne i otresite. Dobar dio ženskih nickova te nickova parova su muškarci koji žele gledat webcam pa na taj način imaju više šanse.
Stalni trend je da hetero-parovi traže još jednu curu. Pitam se koliko u tome slobodu odluke ima ženski dio para, a koliko je to forsiranje muških uz neku pričicu za malu djecu.
Sving mi je nekako više fer. Čistija situacija bez muljanja.

Slabe su mi komunikacije tamo. Uglavnom se svode na jednu do dvije ženske osobe s kojima se može normalno razgovarati. Rijetko s njima pričam o seksu. Jer one (čak i tamo) često poriču da ih isti zanima. smijeh

Sinoć sam se zezao s curom koju poznajem, pohvalih joj zvjezdice. A zvjezdice su opis koliko nekog određene seksualne igre i stilovi zanimaju. Pa cura pod klasični seks i oralne aktivnosti stavi po 5 zvjezdica. A ja to, naravno, odmah moram pohvaliti. smijeh
Pa je njoj (naravno) odmah bilo malčice neugodno, pa mi je pohvalila moje sličice u galeriji.

Ja to gledam po sistemu "AKO SI U RIMU, PONAŠAJ SE KAO RIMLJANIN".
Sličice sam stavio iz pukog eksperimenta, da vidim kakve su reakcije na čovjeka koji bi normalno razgovarao a u galeriji ima sliku ćune. smijeh
Reakcije su uglavnom nepovoljne (nepovjerenje), ali ima i onih kojima je važnije o čemu se razgovara. Iako su u manjini.

Uvijek nastojim nagovoriti curu koju poznajem (a prizna mi da je tamo) na eksperimente. Čisto virtualne. Ekshibicionističke. Ispucaj svoje male nemani iz glave. Bar tu je bezopasno. Prouči kakve su reakcije na ovo ili ono. Shvati. Istraži SEBE.

Osobito mi je zanimljiva bila 42-godišnja udana žena, silno nepovjerljiva i paranoična da joj netko ne skuži identitet. A strašno ju uzbuđuju sličice homoseksualnih muških parova u akciji.
TO je bilo ono zbog čega sam i došao tamo. Da vidim kakve crviće drugi ljudi imaju u glavama.
Stalno je maštala kako uživo gleda dvojicu gejdečkiju u akciji. Napisao sam joj dobru pričicu na tu temu. smokin Izludih ženu.

A priče...Uf. Takve sam odavno prerastao. Čitam ovu iz naslova i prije bih umro od smijeha nego se uzbudio. Isto kao i loši pornići. A samo jedan dobar sam u životu vidio.

Možda počnem pisat erotske pričice. Iz inata. smijeh

-09:19 - Komentiraj ( 10 ) - Print - #

utorak, 20.06.2006.

The Stranglers- jedna pjesma vrijedna posta

Image Hosted by ImageShack.us


O Stranglersima neću puno pisati. Čak neću ni malo. Niti znam, niti mi se da tražiti. A nisu ni vrijedni. smijeh

Glazba im je dosadna, naporna, samo za fanatike.
Osim jedne stvari koja je opravdala postojanje grupe.

Jedna fenomenalna lijepa pjesma. Meni jako draga. Za vas sam ju našao cijelu, u odličnoj kvaliteti. :) Fajl je težak 4 Mb.

The Stranglers - "Golden Brown"

(ako ju već do sad nemate, što je neoprostivo...smokin )

-00:03 - Komentiraj ( 15 ) - Print - #

ponedjeljak, 19.06.2006.

Bolovanje jednog bloga

Sad ću ja jednostrano zaključiti prošlu temu... Jednostrano znači da se vi i dalje možete svađati sa mnom, ali da se ja iz toga povlačim... smijeh

Beštijice, nisi se nespretno izrazila. U konačnici. Ili sam ja iz tvoje galaksije pa kužim. I jako se slažem.

Moja samodostatnost nikad neće odustati od drugačijeg rješenja. Možda to tako treba napisati. Nacrtati.

Raspizde me neki komentari. U postu prije svi slave bezglavu ljubav koja ne poznaje razum, tak malo poslije opet pišu kako je super biti sam jerbo ne možeš sa svakim... Jer razum odbija. Naravno.

AthenaAir mi je baš OK. Dosljedna sebi u obje teme. Odbojno dosljedna sebi. Ili respektabilno dosljedno odbojna, kako god želite. Dakako, to je subjektivno viđenje mene kao jedinke.
Dosljednost i iskrenost uvijek doživljavam s respektom, ako već ne sa simpatijom. Uostalom, i respekt je možda samo jedan "hladni oblik" simpatije.

Tara priča o temeljnim vrijednostima i kako je sve ostalo podložno kompromisu. S tim se moram složiti. Zapravo, otkad pišem ovaj blog pišem otprilike isto to.

Dakle, blog će malo na bolovanje, bar što se ovih tema tiče. Ne zbog komentara i komentatora (odavno sam navikao da malo ljudi zapravo nastoji pročitati ono što je autor htio reći), diskusije žestinom uvijek dobiju na konstruktivnosti. Iliti vrijednosti.

Razlog je osobne prirode, nazovimo ga pokušajem pomirivanja razuma i malih majmunčića u istoj pjesmi.

Dakle, nadalje se bavim glazbom. To mi i dalje ostaje veliki gušt, bez obzira na čitanost postova.

-15:59 - Komentiraj ( 10 ) - Print - #

nedjelja, 18.06.2006.

Living by myself

Nedavno se blogerica koju iznimno cijenim (ajd da ti vratim pogrdu smijeh ) u svom postu dotakla samodovoljnosti iliti pojave da su ljudi sasvim OK sami sa sobom, tj. bez životnog partnera.

Ne slavim taj način života. Nipošto. Ali sam svjestan da mi ne fali puno, da neću umrijeti od samoće, da se ne moram grozničavo uhvatiti za najmanju priliku, da mi ne fali pola duše ako sam sam. Nije uvijek tako bilo, valjda to dođe s vremenom.

Nekako mi kao nastavak započetoj temi paše i priča o razumu i bezglavoj ljubavi... Malo me već zasitiše pričom osobe koje ZNAJU ŠTO NEĆE. Nejasni karakteri, potpuno u oblacima nikad dosanjanih snova o prinčevima, uspavanim ljepoticama i zrnima graška.

Želim cijelim bićem neku koja zna i ŠTO HOĆE. Jasnu osobu, čiji su snovi realni. Koja razumije priče o respektu i ulaganju koje su od mene naučile već sve ptice na granama okolnog drveća. Jednu koja zna da su savršeni likovi samo likovi iz bajki. Jednu koja može sagledati sebe isto kao što može analizirati mene. Jednu koja ima jasne i fer principe i odluke, koja će se truditi ne ostaviti prostora sumnji ili strahu. Koja će jednostavno željeti da stvar funkcionira.

Bez takve ja ću rado biti samodovoljan.
I ponekad se samo malo iznervirati nezrelošću bajkovitih priča o prinčevima i klincezama.

-21:47 - Komentiraj ( 35 ) - Print - #

Moj T-mobile - rasplet


Povijest bolesti:
Moj T-mobile I
Moj T-mobile II



Eto, došlo je i do raspleta u ovom mom "slučaju". Telefon se vratio iz servisa.

NETAKNUT.

Nakon bezbroj poziva korisničkim službama, dva odlaska iz Vinkovaca u Osijek, više od tjedan dana čekanja na povratak mobitela iz servisa...

Rekli su mi (cijeli T-mobile, između redova) - Tko te jebe, mali šupak.

Zato ja idem u ponedjeljak otključati telefon o svom trošku što dovodi do gubitka jamstva. Naravno.
Sve to da bi moj novi telefon mogao sve ono što zapravo može i zbog čega sam i potpisao pretplatnički ugovor uz kupnju tog uređaja.
Jer, inače ga ne bih ni poželio. Da sam znao kako su ga ograničili i kako će se zbog toga našaliti sa mnom.

Jedine dvije svijetle točke su Klara iz tehničke službe i Marijan iz poslovnice u Osijeku. Bar su pokazali dobru volju.

A ja ću sad dvije fiksne linije prebaciti na Optima telekom, jedan pristup netu također na nekog drugog operatera. I sačekati da prođu dvije godine i odmah potom prijeći i s mobilnom telefonijom na neku drugu tvrtku.

Ovi mi se gade.

-00:30 - Komentiraj ( 10 ) - Print - #

subota, 17.06.2006.

Razum, dio drugi

Već jednom napisah kako razum ubija čarolije. Pust je. Dosadan.

Ali je uvijek nekako ispalo da je razum u pravu. Njegova je bila zadnja.

Puno toga sami određujemo. Možemo upravljati svojim životom.

A jednom će se i razum složiti pa zaplesati skupa s malim majmunima. Ovaj put sam ih ispratio pomalo tužne.

-00:04 - Komentiraj ( 22 ) - Print - #

petak, 16.06.2006.

Majmuni

Mali čupavi majmuni skaču mi po glavi.
Tjeram ih. Molim ih da odu.

A oni skaču, uporno, razigrano, obijesno... Prkosno.

I ne znam tko im je i kad otvorio vrata. Ali ušli su.

I skaču. Igraju se.

Mali čupavi majmuni.

-01:21 - Komentiraj ( 22 ) - Print - #

četvrtak, 15.06.2006.

Krize

Ne znam što znači kriza u dužoj vezi. Nisam imao dužu ozbiljnu vezu da bih to znao.
Najdužu vezu ni ne smatram vezom, bilo je to šestogodišnje strastveno "druženje" bez zajedničkih planova. Ali se još dobro sjećam kako je strast u jednom periodu izblijedila da bi se poslije opet vratila na neki viši nivo, iako bitno drugačiji.

Uvijek postoje krize. I uzleti. "Ups and downs".

I kad dođe do krize stvari vjerojatno mogu izgledati nepopravljivo loše. I postoji nekoliko izlaza, izgleda da je najčešći izlaz prekid. Netko će možda jednostrano pokušati djelovati protiv uzroka krize, tu je važno da li će druga strana shvatiti. Netko će pokušati razgovorom. I opet je važno sudjeluju li obje strane. Netko će možda vezu ostaviti da vegetira, a ushit tražiti sa strane.

Prekid ne smatram dobrim rješenjem ako je u toj vezi postojalo puno zajedničkog, puno strasti, želja, dovoljno truda... Ali na problem treba upozoriti. Razmišljati o njemu i razgovarati.

Najvažnije od svega je da svatko sam sa sobom rasčisti želi li biti s tom osobom, shvati što je još negdje u nutrini prema njoj ostalo, čega više nema...

Svatko ima svoj odgovor.

Tako ja to vidim.

-17:05 - Komentiraj ( 16 ) - Print - #

Problemi

Ispričavamo se korisnicima i posjetiteljima zbog nedostupnosti servisa. Problemi su uslijedili nakon nadogradnje primarnog poslužitelja dodatnom RAM memorijom, da bi se ubrzo ta nužna nadogradnja pokazala nestabilnom. Zamijenjen je kompletan stroj novim, no jučer tijekom jutarnjih sati ponovno je došlo do smrzavanja stroja. Sada su napravljene određene softverske izmjene u radu operativnog sustava, a server je pod 24-satnim nadzorom. Molimo za strpljenje i razumijevanje.


Ajd hvala. Ovo je već nešto.

Malo je glupavo kad se kaže "mi nešto malo nadograđujemo", a to malo traje danima.

Kad se malo obrazloži onda se ljudi malo normalnije osjećaju a ne kao ovce koje nisu važne.

(Eh, da... i prijavljujem login problem u Operi... Možda netko pročita)

-16:20 - Komentiraj ( 0 ) - Print - #

utorak, 13.06.2006.

Mali Hrvati

Ne znam zašto ne volim to nacionalno pretjerivanje. Valjda zato što su oni glasni najsretniji kad mogu ubijediti šire mase u naš "arijevski" presveti status... Čak ni činjenica da je pokojni Wojtyla bio Poljak ne uspijeva mase odvratiti od uvjerenja da je ova nacija Bogom dana i uživa njegovu posebnu milost.
Još mi je ogavnije kad mi netko osporava pripadnost naciji jer odbijam biti dio stada koje se povodi za Thompsonima i inim zatupljenim mozgovima. Ili zato što odbijam biti dio euforične navijačke mase.

Nikad se nisam smatrao nekim VELIKIM HRVATOM. Bilo mi je logično u JNA izjasniti se tako, jer ovdje živim oduvijek, otac mi je bio katolik (ne baš prakticirajući)... Jednostavno, bilo mi je to normalno. Nisam tada razumio zašto sam u nemilosti zapovjednika, kapetana Dušana Kukića, Bog mu (naš, katolički) poživio dušu pravoslavnu u miru i ljubavi. Izgleda da je on smatrao da se ja ne bih trebao izjasniti tako kako sam se izjasnio. Jerbo mi majka nije te gore list. Ali, preživjelo se i to. Dušan se smirio kad se oženio sretno u 38 godini života, po prvi put. Što govori u prilog činjenici da nacionalisti slabo seksaju pa im svakakve gluposti padaju na pamet.

Ne mora me nitko podsjećati na nacionalnu pripadnost. Hvala. Ja znam koja je.

Isto tako me nitko nikad neće uvjeriti da smo bogomdana nacija i da vrijedimo puno više od nekih drugih. I da su svi naši zlatni. I da nitko od naših nije npr. počinio ratni zločin. Jako dobro se sjećam tih godina, i sam sam bio učesnik rata. Znam kakvi su ljudi sačinjavali vojsku Rvacku. Svega je bilo. Od kriminalaca do intelektualaca.

Zato ću sad s velikim zanimanjem pratiti suđenje Glavašu. Na testu će biti cijelo pravosuđe. I mit o bezgriješnosti u Rvata.
Osječani ne smiju komentirati sve to. Bilo je to očigledno u jednoj televizijskoj uličnoj anketi. Meni već to sasvim dovoljno govori.

Ono što je sad za očekivati je da se Brano Glavaš neće vratiti sa SP u Njemačkoj. Ili da će suci i odvjetnici biti izloženi metodama presinga kojih se ne bi postidjeli ni američki filmovi.

Ali bit će zanimljivo. Uvjeren sam.

-21:30 - Komentiraj ( 13 ) - Print - #

Oops!

Image Hosted by ImageShack.us


... pozelenile mi kockice! rolleyes

Mali apdejt (da ne pišem novi post, jel...):
Čitao sam malo današnje novine. Svi su se potrudili dati optimistične prognoze utakmice i ohrabrenja našim kockastima. Numerologija je na našoj strani.
Neki tamo Darijo Srna (nije li to onaj koji zajebe kad je najčupavije?) je obećao da će nas Brazilci zapamtiti.
Ruke u kockastom dresu na naslovnici Večernjakovog nogometnog priloga drže krunicu. Brazilce Bog sigurno manje voli. Zato će pobjeda biti naša.
Ja ću se informirat kasno večeras, sigurno će i negdje na blogu pisat tko je pobijedio. smokin

-02:08 - Komentiraj ( 12 ) - Print - #

ponedjeljak, 12.06.2006.

Izrazbijalo me ovo s blogom...

...dakle, sve dok traje ovo što se događa zadnjih dana, možete me naći na http://1971.mojblog.hr.

Nekako ne vjerujem da je sad sve OK. rolleyes

Treći glazbeni post je tamo.

smokin

-18:48 - Komentiraj ( 5 ) - Print - #

nedjelja, 11.06.2006.

Moje reprezentacije: Peter Green's "Fleetwood Mac"



Kad netko spomene Fleetwood Mac, prvo što vam padne na pamet je vjerojatno pjesma "Little Lies".

If I could turn the page
In time then I'd rearrange
Just a day or two
Close my, close my, close my eyes....

....Tell me lies, tell me sweet little lies
(Tell me lies, tell me, tell me lies)
Oh, no, no you can't disguise
(You can't disguise, no you can't disguise)
Tell me lies, tell me sweet little lies....


Pjesma je svima poznata, ono što se manje zna je da skupina Fleetwood Mac u početku nije bila pop-band s dvije pjevačice. Iako i taj dio njihove povijesti volim čuti (jer dobar pop je često bolji od nekog lošeg rocka), post nije o njemu.

Priča počinje puno ranije, tamo negdje 1966. godine.
John Mayall, vođa tada vodećeg britanskog blues-banda The Bluesbreakers tražio je zamjenu za odlutalog gitaristu Eric Claptona. Na njegovo mjesto uskočio je devetnaestogodišnji gitarski talent Peter Green.

Nešto kasnije iste godine Mayall je Greenu za rođendan poklonio nekoliko sati studijskog snimanja s dečkima iz grupe što je rezultiralo odličnim instrumentalom u kojem su s Greenom svirali Mick Fleetwood i John McVie. Budući da se Green nije mogao sjetiti ničeg pametnijeg za naslov pjesme dao joj je ime Fleetwood Mac izvučeno iz prezimena svojih kolega. smijeh

Kad je Mayall nogirao Mick Fleetwooda zbog prekomjernog uživanja u alkoholu i kad se opet niotkud pojavio Eric Clapton, Green je osjetio da je došao čas da i on digne sidro. Zajedno s Fleetwoodom oformio je novi sastav i nazvao ga po spomenutom instrumentalu, a iako željeni basist John McVie nije postao članom novog benda u samom početku ubrzo im se pridružio. Bila je to godina 1967.

1968. godine ustaljena je peteročlana postava Peter Green (gitara/glas), Danny Kirwan (gitara/glas), John McVie (bas), Jeremy Spencer (gitara/klavijature/glas) i Mick Fleetwood (bubnjevi).
Svi osim Spencera bili su prethodno članovi Mayallovog benda The Bluesbreakers.

Toliko o povijesti. Rekoh već da ne tupim previše po teoriji, ali ova priča o imenu i postanku mi se učinila zanimljivom.

Više ćete znati ako preslušate ovih nekoliko isječaka.
Počnimo instrumentalom kojeg ste sigurno svi čuli - Albatros.

Nakon toga možete puno dublje zaći u blues:

Black Magic Woman
Rollin' Man
Looking For Somebody
Oh Well (part one)
Oh Well (part two)


Inače, ovo mi je omiljeni sastav. Stoga je i post malo opširniji. Hvala na razumijevanju. smokin

*Ono što uvijek pišu sitnim slovima: Autor posta nije odgovoran ukoliko se izvori, tj. linkovi vremenom izmijene ili nestanu :D :D

-00:08 - Komentiraj ( 7 ) - Print - #

subota, 10.06.2006.

Večera

Odoh nešto jest. Danas se time još nisam bavio. smijeh

Možda bacim pogled i na utakmicu. smijeh

Ako nema nikakvog dobrog filma.

Napravih si još jedan blog da imam gdje otići kad ovdje opet pukne server. Link je desno.
Taj će ponekad dobiti samostalan post, ne znam još kako tamo ljudi dišu, možda se i češće zadržim na mojblog.hr. Sve ovisi o društvu.
U početku sam htio ovdašnje postove objavljivati i tamo paralelno, odustah od ideje.

Glazbeni postovi će ići kad mi dođe.
Slučajno imam jedan već spreman pa će ići iza ponoći, inače svaka dva-tri dana po jedan.

-21:00 - Komentiraj ( 0 ) - Print - #

Moje reprezentacije: The Dubliners iliti irske cajke



Kako i obećah, prvi post o glazbi stiže na dan otvorenja SP-a u mrskom mi nogometu (iako malo namjerno odgođen zbog u postu niže opisane situacije). Za sve one kojima je glazba draža. Bez nekih velikih pretenzija, tek da malo poslušate (ako ste radoznali a to još niste slušali).

The Dubliners postoje od 1962 i za razliku od npr. Stonesa ne farbaju sijede kose tako da pogled na njihove novije fotke neće oduševiti tinejdžere, no kad čuju da su cajke u pitanju... Tko zna? smijeh

Pjevaju o viskiju, pijanstvima,ženama, Ircima, IRA-i... Vrlo često su humoristični u tekstovima, ako znate malo engleskog znat ćete si prevesti npr. naslov "Seven Drunken Nights" ili "Pub With No Beer"...

Komičan mi je tekst pjesme "Poor Paddy On The Railway". Pjesma govori o teškom životu jadnog Paddyja (a to bi bilo nešto kao kad mi za Hercegovca kažemo Ero) koji cijeli život radi na željeznici. A završava sa:
In eighteen hundred and forty seven poor Paddy was thinkin' of goin' ta heaven
Poor Paddy was thinkin' of goin' ta heaven, to work upon the railway, the railway
I'm weary of the railway, poor Paddy works on the railway

U prijevodu, kraj nam govori kako jadni stari Paddy razmišlja o odlasku u raj da bi tamo u miru Božjem radio na željeznici. smijeh

O članovima, povijesti banda i sličnim nepodopštinama neću ovdje pisati, nikad me to nije previše zanimalo. Koga zanima, nek malo prosurfa. Do neki dan kad sam "zaguglao" Dublinerse nisam znao ni kako izgledaju. Nije mi bilo niti važno. Glazba je važna.

Na netu sam našao jednu cijelu Mp3 pjesmu za download, fajl je težak oko 2,2 MB, bitrate je 128 kbps: Of To Dublin In The Green

Onima koji bi radije malo "bacili uho" na neki kratak isječak serviram ovdje nekoliko takvih, kvaliteta je očajna, isječci su kratki, teški svega 30 KB, bitrate 8 (?!) kbps. Ali barem možete nabrzaka malo poslušati ako ste možda na modemu kao i ja.
Nancy Whiskey
Seven Drunken Nights
Darby O'Leary
Peggy Gordon

Ili svu silu takvih istih na http://irmus.bke.hu/Songs/30_sec_intros/Dubliners,_The

Za više od toga kontaktirajte svog Mp3 gurua. Ako nemate takvog, žalim vas. smokin
Nabavite si jednog.

*Ono što uvijek pišu sitnim slovima: Autor posta nije odgovoran ukoliko se izvori, tj. linkovi vremenom izmijene ili nestanu :D :D

-00:08 - Komentiraj ( 6 ) - Print - #

petak, 09.06.2006.

Dosta!

Iako sam već više puta kritizirao to što mi neki beznačajni post stave na naslovnicu, praksa se ponavlja.

Dame i gospodo, nisu svi isti.
I ne važi za sve isti šablon.


Od svega što sam ikad napisao bilo je svega dva-tri posta koja bi možda kvalitetom zaslužila naslovnicu.

Jedan od njih je završio u desnom stupcu ("flash vijesti"). Hvala na tome.

Bilo ih je još nekoliko na samoj naslovnici. Moje osobne tlapnje koje dijelim s ljudima ovdje, računajući time samo na one koji me možda vole pročitati.

Danas sam malo odreagirao na to. Pa mi rekoše da sam "nervozan". Ne, nisam nervozan. Ali ne spadam u one koji se vole trpati gdje god stignu. Jer mi je to ljigavo.

Zašto nitko nije stavio na naslovnicu bloga vijest da su ljudi popizdili zbog nedostupnosti servera? Dali ste mi igračku koju volim, sad mi ograničavate igranje. Trebam li vam zato lizat guzicu?

Skinuh se s liste. Nadam se da to stupa na snagu odmah.

Uvijek ima dovoljno trparoša koji bi rado tamo završili. A ja ću blogat u miru (ako mi server dopusti), tko me treba naći će me, a tko ne... Ima gdje dalje, blogova ima mali milijun.


Update: Istog časa sam skinut, čim sam kliknuo. Divno. Ovo vrijeme "cool-liste" nije donijelo puno dobrog, najviše ovakvih "osmijeha" iz komentara donjeg posta, koji čitaju a ne znaju što čitaju.
Najavljena glazbena alternativa SP-u u nogometu kreće iza ponoći. Da ju ne omalovažim jer sam to radio s guštom.

Žao mi je što alternativna naslovnica umire. A umire jer ju također pišu obični ljudi, volonteri-blogeri koji imaju i svoje blogove i polako ostaju bez volje. Nadam se da će se situacija popraviti.

Update 2: Ne, nisam odreagirao na službeni mail. Nije mi sa službenog maila bloga stigla tvrdnja o nervozi.

Odreagirao sam na icq i ta tvrdnja je privatnog karaktera. To jest, poluprivatnog. Jer privatnim ne smatram dopisivanje s nekim s kim nisam imao "privatne" tj. intimnije teme niti je razgovor o kvaliteti bloga (ili blogova, uključujući tu i ovaj moj) i naslovnice nešto privatno ni intimno.

-15:00 - Komentiraj ( 12 ) - Print - #

Pas

Sinoć mi je sestra rekla da u dvorištu imamo nezvanog gosta. Neki ružni crni pas se druži s našom ljepoticom, ženkom slabo poznate rase slovačkog goniča. Ružan pas, manji od nje.
Nisam reagirao nadajući se da će do jutra otići.
Nije otišao. A meni se baš ne da skupljati pse s ulice. Pogotovo ružne. Jest, nije on kriv što je ružan ni što ja već imam psa. I da nije ove druge činjenice, možda bih ga doživio s više blagonaklonosti, ovako sam prionuo na akciju istjerivanja uljeza iz dvorišta.
I, kako se nije obazirao na povike, morao sam ga gađati papučama. Ne preteškim niti tvrdim. Ali morao sam mu pokazati da je neželjen. Pas je cvileći otrčao prema ogradi i pokušao se provući kroz nju. Ne znam kako ni kuda je ušao, vidio sam da nema ideju gdje bi mogao izići. Odškrinuo sam mu kapiju, u međuvremenu se zavukao ispod grma u dvorištu. Nisam više imao srca gađati ga ni tući, čekao sam da pobjegne.
Ono što me je više zdrmalo od same operacije istjerivanja je to što se moja psica gledajući kako joj prijatelja gađam papučama sklupčala u kut terase i tresla. Nisam ju nikad takvu vidio. Valjda od tuge.
Moj tužni, usamljeni pas. Kojeg nisam htio jer sam znao da će biti samo jedno tužno, usamljeno biće. Jer nemam u sebi dovoljno mira ni strpljenja da bih se njome bavio, vrhunac je kad ju pri dolasku kući malo pogladim i uputim joj par riječi. Jednako često ju grdim kad sere po cijelom dvorištu. Donijela ju je sestra kad je bila slatko malo štene. Molio sam ju da ju vrati. Znao sam kako će biti kasnije.
Ne, mom psu ne fali ništa bitno. Ima stan i hranu. Ponekad i znak pažnje.

Mom sjebanom usamljenom psu ne fali ništa bitno. Osim možda još malo ljubavi.

Uljeza više nema, pobjegao je dok nisam gledao. Ili se skrio negdje u dvorištu.

Nije on kriv. Nije ni ona. Valjda nisam ni ja. Kriv je ovaj pseći život.

-14:57 - Komentiraj ( 5 ) - Print - #

četvrtak, 08.06.2006.

Sasvim običan dan

... počeo je jutros tuširanjem. Smočio se momak, nasapunao Old Spice shower-gelom...

NESTALO VODE!

Ništa. idemo dalje.
Ručnik.Brisanje ljepljive mase.

Zaputio se u labos na vađenje krvi. Parkirao, krenuo k bolnici... Aukurac. Pogrešna bolnica.
Nazad u auto.
Dođoh napokon u pravu... Zakasnio. Naravno. Ostavio uputnicu za sutra.

Gladan kao pas, zaputim se kod Zdravka našeg na burek i jogurt. "Ugostiteljska djelatnica" viče "izvolite" leđima okrenuta meni.
Šutim. Gladan sam.

Sjedam natrag u auto, vozim kroz grad koji je ponekad tako jebeno mali... Na semaforu vidim poznato vozilo priheftano mi za dupe. Zadnja bivša.
Skuži me. Maše. Krećem u rikverc. U šali, naravno. Mašem i ja njoj. Idem dalje, na slijedećem semaforu je u traci kraj mene. Tu mi još maše.

Mašemo si.

Idem kući nešto raditi. I u "žaru borbe" potpuno zaboravljam da trebam otići na izmjenu ulja. Koje stoji u autu ispred suvozačkog sica već dva dana.

U gradu sam ponovo, kupujem neki kabel za kompjuter. Stižem kući, parkiram...
Zaboravio sam kupit pljuge. Vraćam se po njih.

Umrežio sam si oba kompa. I morao im svakom dati ime. Glavni se zove Glava. Kako bi se mogao zvati drugi? "Drugi"?
Ne paše uz Glavu. Gledam u monitor... Osjećam se kao...

Guzica!

Da. Guzica. Sad oba imaju ime.

-23:00 - Komentiraj ( 8 ) - Print - #

srijeda, 07.06.2006.

Zašto volim Operu (misli se na browser, hehe)

Do danas sam u desnom stupcu imao linkove za download dva free browsera koja su puno bolja alternativa Internet Exploreru koji ljudi koriste jer ne znaju da postoji bolje od toga.

Danas je ostao samo link za Opera download. Jer mi je to favorit. A Mozillu Firefox ionako svi favoriziraju iako ne znam zašto. Možda zato što ni oni nisu probali bolje. smijeh

No, da sad ne bi ispalo da tu "lobiram" za Operu a bez pravih razloga morao bih obrazložiti zašto mi je favorit, zar ne?

Prije svega obožavam njen sistem stranica u istom prozoru. "Pages", ili ono što bi u Mozilli bilo "Tabs", iako se ovo sasvim drugačije ponaša. Najveća prednost je ta što mogu otvoriti 5-6 stranica koje svakodnevno koristim, spremiti ih kao session i odrediti da mi se to uvijek podigne kad otvorim Operu.

Dakle, kad god krećem sa surfanjem, imam otvoreno sve što koristim. Ne moram nigdje tražiti. Ni pod bookmarks, ni pod history. Već je otvoreno, potreban je eventualno samo refresh.
Osim toga, lako si podesim autorefresh stranica ako želim, samo malo kliknem desnom tipkom miša i opcija je tu.

Nadalje, Opera ima najbolji prikaz slike ako je ona css-om određena tako da je jedna njena dimenzija (širina/visina) određena kao "auto". Što će reći da će slika ispasti sasvim pravilna ako sam odredio da će širina biti 200 pixela, a visina "auto", tj. proporcionalno umanjena/uvećana, ovisno o dimenzijama slike koju ubacujem u taj css class.
Slika lutkica koju sam prikačio u jedan od prijašnjih postova u IE je ružno razvučena po visini, u Mozilli blago sabijena. Jedino u Operi je onakva kakva jest po svojim proporcijama.
Osim toga, veoma je jednostavno isključiti slike, opcija se nalazi u toolbaru koji je pred očima ili se veoma lako pronađe. To je korisno ako ste na modemu i slike vas ne zanimaju (povećava brzinu učitavanja jer ju slike ne koče), ili ako ste na adslu-pa se iz istog razloga ne želite razbacivati novcem.

Mislim da svi oni koji tvrde da je Mozilla najbrži browser malo pretjeruju, ne vidim razliku između nje i Opere. Sigurno je da su oba brža od IE. Na modemu se najbolje vide te razlike.

Nadalje, Opera ima odličan i jednostavan Wand, iliti username/password manager.

Radi i s RSS feedovima, iako to ne koristim, ali vidim opciju.

Nedostaci Opere... Ne znam što bi to moglo biti, osim možda što se ne može postići integracija s Windowsima u svrhu automatskog pokretanja veze kad se pokrene browser ili automatskog isključenja iste kada se browser "ugasi" kao što je moguće u IE.
Ali to ne može ni Mozilla.

Opera ima velik izbor skinova, doduše - ima to i Mozilla.

To bi bilo otprilike to.

Dakle - get Opera & enjoy.

-20:55 - Komentiraj ( 15 ) - Print - #

Blog se Bugom izbija

Ne kupujem Bug često. 35 kuna nije malo da bi se tek letimično (kako ja to inače radim) upoznao s računalnim novotarijama. Kupim ga kad mi kažu za neki dobar programčić na Bug DVD-u ili ako ima kakav test dijela hardvera o kojem ozbiljno razmišljam.
Tako danas kupih lipanjski broj. I listam ja tako, kad me privuče naslov kolumne.

"Blog se blogom izbija".

I počnem ja tako čitati... Autor: Oleg Maštruko. Podnaslov "Borba za tipkovnice naroda na hrvatskom internetu"...

Kolumnu prenosim skoro u potpunosti, srećom pa imam Fine Reader pa ne moram pješice prepisivat...


Hrvatska je mala zemlja zapanjujuće glupih i površnih ljudi i kao takva je izrazito sklona naglom rastu interesa za nekom kvazisenzacionalnom temom koja splasne jednako brzo kako i nastane. Ne trebam, nadam se, niti navoditi primjere jer ih ima doslovno bezbroj. Nažalost, uloga mojih kolega novinara u tim je burama u čaši vode značajna i znakovita - oni ih stvaraju, proizvode, komentiraju, opisuju, trošeći na njih beskrajne količine tinte, papira, elektrona ili onoga što im već pomaže u dopiranju do publike.
Novinari bi u idealnom svijetu trebali biti savjest društva. Kod nas su po moralnom profilu bliži kanalizacijskim štakorima, s tim da su od istih vjerojatno u prosjeku manje inteligentni. Imate one vraški lukave štakore koji u popularnoznanstvenim emisijama znaju naći izlaz iz labirinta paleći neke lampice ili u čoporu timski djeluju bolje od mog klana u Red Orchestri. E, pa nisam siguran da bi ih prosječan hrvatski dnevni novinar u tome nadmašio...


Divan uvod. Ni najgori blogerski pljuvači se ne bi postidjeli.

Internet, kao mikrokozmos društva u cjelini, funkcionira na sličan način. U zadnje smo vrijeme tako svjedoci sukoba na blogerskoj ljevici - da nemušto parafraziram krležijance. Prijatelj Matija Babić jedan je od rijetkih ljudi koji shvaćaju da ne postoji negativan publicitet i jedan od onih kojima ne smeta ni kad ga se pljuje. U biti, otkad je dobio nogu u dupe kao urednik 24 sata, vjerojatno je sretan da ga se uopće netko sjeća i spominje pa će i ovime biti zadovoljan. Uglavnom, vrativši se sve gorem Indexu, kao sajtu kojeg je stvorio i koji je stvorio njega, pokreće Bloger. Hr, najjači alat za bloganje, kao otvorenu konkurenciju Blog.Hr-u drugog, mada različitog internetskog hohštaplera - Željka Anderlona i njegovog pulena Darija... Nešto, eto, zaboravio sam mu prezime. Mlad dečko, taj Dario, neiskvaren, bez obzira na društvo u koje je upao.
Babić se najlakše snalazi u spektaklu, makar i malom i provincijskom, pa je na otvorenje doveo neke beogradske uličarke reperice, naveo raju da slini na njih (to je lako) i izveo show kao da pokreće lokalnu konkurenciju, recimo, Googleu, a ne tek mrežni sustav za pohranu tona bezveznih, polupismenih baljezganja besposlenih srednjoškolaca i frustriranih kućanica.


Izvrsno mišljenje zaposlenog nefrustriranog gejmera. Osobito zadnji red.

Koliko vidim, Bloger.Hr je zasad, unatoč promotivnom sloganu "Mnogo smo jači", doživio fijasko. Tko god da ureduje naslovnu stranicu - a dotični je nepotpisan, možda i od srama - nalazi se u teškim mukama čime smislenim da je popuni. Najsmješnija od svega u tome je uloga Dragana Antulova, jednog od rijetko pronicljivih i pametnih komentatora zbivanja na Internetu, u medijima i na filmu i jednog od malobrojnih suvislih hrvatskih blogera. Antulov, koji sam održava čak nekoliko blogova na hrvatskom i engleskom, poznat je pratiteljima internetskih podmedija, weba, Useneta itd. prvenstveno kao samoproglašeni filmski kritičar, čija su pisanja na usenetskoj grupi o filmu zadobila gotovo kultnu sljedbu. Inteligentan i strpljiv analitičar sadržaja poput Antulova, međutim, nije imao sreću da nađe utočište u kakvom "normalnom" izdanju, gdje su sva mjesta za filmske i TV kritičare popunjena (uglavnom mediokritetima) pa je dugo životario kao autentičan predstavnik internet-ske kulture samizdata i proizvođač kvalitetnih sadržaja koje jednostavno nema tko primijetiti.
Uglavnom, odnedavno Antulov radi za Index, pišući tekstove koji možda nisu na njegovoj staroj razini, ali su još uvijek nekoliko puta iznad prosjeka Indexa i/ili dnevnih novina i nekoliko stotina tisuća puta iznad prosjeka Interneta kao takvog.
U želji da što kvalitetnije promovira Bloger.Hr, Babić ili već netko je uredno Antulovu uvalio da periodičkim pisanijama promovira blogove i iz mase izvlači one ponajbolje. Jadan Antulov! Iz gomile otpada prisiljen je na Indexu svaki tjedan izvući nekoliko bisera, a to mu ide tako spektakularno loše da je na određen način iskreno smiješno.
Tomislav Čadež, još jedan pametan gradski intelektualac kojeg sam kroz tekstove cijenio - "cviker dvokolica" rekao bi Majakovski, krenuo je na novom webu Jutarnjeg sa sličnom misijom: on će, ugledan kazališni kritičar i generalno pametan opažač, recenzirati blogove! LOLzOrz, rekla bi moja gejmerska raja. Ne znam čime su njega na to natjerali, ucijenili ili kako su mu to zapovjedili, ali kod njega se uočavala doza dječačkog entuzijazma pa se čak ne bih čudio da se za ovu besmislenu misiju i sam prijavio. Blog i batina, kako mu se zvala rubrika, krenuo je ambiciozno, izazvao par "afera" i "kontroverzi", a onda je u rekordnom roku zamro, kao i većina blogova uostalom. Rubriku više ni ne vidim na naslovnici weba Jutarnjeg, gdje je nedavno stajala na prominentnom mjestu.
Napoleon, nepresušan izvor jakih citata, ustvrdio je kako je od sublimnog, dakle divnog i uzvišenog, do ridikuloznog tek jedan mali korak. U originalu, štovani čitatelju: Du sublime au ridicule U n'ya qu'un pas (time je komentirao svoju promašenu rusku kampanju, uzgred budi rečeno, što citatu daje dodatni sloj snage i patine). I Čadeža i Antulova sam cijenio, ali ih sada dijelom i žalim... Propadne li Bug i ja kao kolumnist s njim, hoću li jednog dana preživljavati recenzirajući blogove, kao da su u pitanju ozbiljna djela? Noćna moro, bježi od mene!


I kad ovo pročitam, prvo pitanje koje mi pada na pamet je zašto zapravo blogam. Zato da bih našao barem virtualno društvo ljudi s kojima imam o čemu razgovarati, koji se protive negativnim pojavama u hrvatskom javnom, kulturnom i svim drugim oblicima svakodnevnog života. Da se zezam. Da pišem što mi se piše.

Nisam besposleni srednjoškolac, frustrirana kućanica niti pametni kolumnist Bug-a.
Kojem nije palo na pamet da blogeri blogaju s PC-a. I da bi ih mogla zanimati mogućnost investicije u 35 kn težak broj Bug-a. I kojem se to nitko nije sjetio reći.

Ja sam, dakle, šupak. Jer nisam gejmer. Niti bogomdani novinar koji s pozicije svojih osobnih afiniteta može cjelokupnu sadržinu HR internetskog prostora ocijeniti kao totalnu tlapnju jer mu u svom nabijanju dioptrije buljeći u igrice nije palo na pamet da u državi HR osim na internetu gotovo da i ne postoji alternativa mentalitetu i okruženju tipa glasnih vikača koji jedva da se znaju potpisati, slušaju cajke, pjevaju "Juru i Bobana" i drkaju na BMW-e.

Ja sam, dakle, luzer.

Koji će kupiti slijedeći broj PC-chipa.

-02:00 - Komentiraj ( 27 ) - Print - #

utorak, 06.06.2006.

Ćevapi s lukom, najbolji u gradu

Otišao sam danas na ćevape. Obične, s lukom, najbolje u gradu. Kod Alje. Ne idem inače tamo al' znam da je klopa dobra, dečki iz firme hvale to mjesto. I dok sam čekao svoje ćevape ušli su njih dvoje. Sjeli. Naručili.
Pogled mi se sreo s njenim i presjeklo me nešto.

Ne, nije kod Alje ušla Uma Thurman. Nije ušla ni Bridget Fonda. Ni Wynona Ryder. Ušla je neka bezimena cura, cca 28-30. S tipom kojeg sam jedva registrirao. I pogledao sam se s njom kako se ni s kim nisam pogledao nekoliko godina. I ponovilo se to više puta.

Lice. Na lica sam slab. Lice koje bih htio gledati svaki dan. Nisam vidio ima li sise male, velike ili srednje, nisam vidio dupe, nisam vidio ništa. U podsvijesti je registrirano da je vitka ali nisam to gledao. Pogledi su se sudarali. Njen pogled nije bio provokativan, više ispitivački. Miran, ali radoznao. Pogled s "nečim" neobjašnjivim. Znam, znam... Sve je to vjerojatno autosugestija. Ili možda ipak nije?

Pojeo sam, platio, otišao... Sjeo u auto i krenuo kući.
Tko je ona? Ne znam. Ne piše joj na čelu. Možda je idiot. Možda je Thompsonovka. Možda sluša cajke. Možda je bolesna lažljivica. Možda je Ona Prava.
Tko je tip? Prijatelj? Muž? Dečko? Ljubavnik?

Previše pitanja na putu od par kilometara. Shvatio sam. Želim ići natrag. Ne, neću jesti još jedne ćevape.
Parkirat ću vani i čekati. Što? Ne znam. Želim vidjeti kako izlaze i odlaze svatko na svoju stranu. Možda uđe u kuću prekoputa. Ne znam. Bilo što.
I došao sam, parkirao. Nisam dugo čekao.
Izišli su, krenuli pješice u mom pravcu. Zagrlili su se.

Upalio sam auto i krenuo kući gledajući pred sebe.

Treba raditi nešto. Posla ima napretek.

-17:01 - Komentiraj ( 29 ) - Print - #

ponedjeljak, 05.06.2006.

Povratiše mi na račun

Bem ti lovu.

Stigao povrat poreza. PPDS.
Taman da rupe počepi.

A čekao sam to više zbog drugih nego zbog sebe, treba vratit dva-tri sitna dugića i onda se osjećat bolje.
Olakšano.
U svakom smislu. smijeh

Uvijek tako. Lova dođe i ode, za to vrijeme čovjek živi. Nekad bolje, nekad lošije.

Po novcu sigurno neću pamtiti ovaj život, već po ljudima i događajima.

A novac će i dalje dolazit i odlazit, ja sam mu samo prolazna stanica.

-20:15 - Komentiraj ( 24 ) - Print - #

nedjelja, 04.06.2006.

Drugo lice

Ne šišam se često. Trenutak kad je šišanje obavezno i hitno potrebno je kad već izgledam poput Jimi Hendrixa, pokoj mu duši. Tada posjetim već opjevanu Moju Šišaljku, sjednem na njen stolac i ne moram ništa reći. Ona već sve zna. Draže mi je bilo šišat se u njenom salonu, tada sam imao i zabavu za oči u ogledalu ispred. Sad joj dođem doma, tu nema ogledala.
No, neću opet o Šišaljci. Iako bih mogao, Šišaljka je inspirativna likom i djelom.

Fascinira me razlika koju od mog lica napravi obično šišanje. Kad sam u Hendrix-fazi djelujem krotko, miroljubivo. Prava ovčica.
Nakon šišanja pretvaram se u nešto drugo. Izgledam kao netko s kim se ne bi bilo dobro zakačiti. Tvrdo, moglo bi se reći i opasno.
Kao Dr. Jekyll & Mr. Hyde.

Već godinama razmišljam o totalnoj ćeli. Al' još nemam muda za to. Ni Bemveja pa možda zato neću. Ćela ne paše uz male aute.

A efekt me baš ludo zanima. Možda bi mi onda T-mobile odmah riješio problem. Možda bi mi se sklanjali na ulici. Možda bi u birtijama bio brže poslužen.

Možda to jednom i napravim.

-13:17 - Komentiraj ( 30 ) - Print - #

subota, 03.06.2006.

MP Thompson

Upravo vidjeh na NovojTV kako je Grand Prix Hrvatskog radijskog festivala osvojio Perko Marković Thompson. headbang
Moja reakcija bila je čupanje kose u nevjerici.

Pobjedu su mu donijeli glasovi slušatelja. Ništa čudno. Jer znam tko glasuje na radio-postajama tipa Radio Vinkovci, Hrvatski radio Vukovar i sličnima. Domaćice koje kuhaju ručak i iz hobija usput zgrabe poneki trenutak medijske pozornosti.
Općenito, ljudi koji glasuju za Thompsone, Rojsove, Glavaše i Đapiće su oni koji to glasovanje shvaćaju kao sveti rat. Uzimaju festivale, TV emisije u kojima se za nekoga treba dati glas, izbore....

Ne želim da moj svijet budu Thompsoni, Rojsovi, Glavaši i Đapići.

I lajat ću protiv toga dok sam živ i dok u meni ima barem kap snage.

-15:35 - Komentiraj ( 36 ) - Print - #

Jebači II

Svašta se ovih dana izdogađalo što me motivira na razmišljanje. Neka zanimljiva virtualna upoznavanja, krah jedne "veze" (ako se to čak i pod navodnicima moglo tako nazvati)...

Mogao bih napisati 16 postova koliko je sad raznih misli u glavi...

Dakle, "veza" je pukla. Povod svemu je bilo to što smo se jednostavno prestali javljati jedno drugome. Toliko o tome koliko nam je bilo stalo. I koliko bi me trebala peći savjest. Jer čovjek može osjetiti ima li što ili nema. Pogotovo ovakav kao što sam ja. Seksali smo se dok nam se seksalo. Tako smo se uostalom i dogovorili u početku. Ja sam se prvi umorio od toga, prebrzo se sve potrošilo.
Draga me je napokon obavijestila da se više ne može viđati sa mnom. I opravdala to raznim problemima. Iako mislim da je našla drugog ševca. Za kojeg misli da će ga pridobiti seksom i kuhanjem.
Ja sam se viđao s drugima dok sam bio s njom. Bez ikakvog problema. I stekao sasvim drugu perspektivu o nekim stvarima.

Jebači... Pisao sam već o njima...

Možda ni oni nisu to što pokušavaju biti iz potpuno istih razloga. Možda se ne radi uvijek o "skalpovima", možda se ne radi uvijek o "kako bih maznuo onu malu, dobrrra je"... Možda oni to ne žele biti.
Možda samo trebaju jednu koja bi značila više. "Onu pravu". Možda su isti kao i ja pa im se veza bez ljubavi prebrzo potroši, pa idu dalje, dalje i dalje. I negdje na pola toga puta izgube sebe.
I kao drogirani i dalje traže, traže i traže.

A više nemaju što naći, jer više nemaju onog sebe koji je znao što želi. Izgubio se sasvim slučajno, neprimjetno, usput.

Primjećujem to u sebi. Hladnoća se pojavljuje i raste. I još je samo ljuštura ali bi mogla uznapredovati.
Kad nemam ljubav, trebam barem NOVO. Uvijek novo. Ne više zbog toga da bi možda naraslo i bilo nešto vrijedno (znam već u početku što bi moglo biti vrijedno a što ne), već zato da me odvuče od apatije i sivila.

Ali to je samo faza. Mislim da ipak nikad neću biti taj.

Sad slijedi faza kad trebam više. I trebat će mi bar dva-tri pokušaja u koja ću uložiti sebe da bih se opet vratio ovakvom lutanju kakvo je upravo završilo. A ako ti pokušaji stvarno tako završe lutanje će opet biti željena faza sve dok se ponovo ne potroši.
Ili će sve to možda zamijeniti potpuno odustajanje?

Još uvijek ne želim biti jebač. To je jedino sigurno.

-00:02 - Komentiraj ( 21 ) - Print - #

petak, 02.06.2006.

Dečki, muževi, one i ja

Woolf će se možda sjetiti bitke na jednom forumu prije koju godinicu kada sam ratovao s nekim ljudima na temu vanbračnih izleta... Već dugo sam protivnik bračnih švrljanja do te mjere da nipošto ne bih htio petljati s udanom ženom, bez obzira u kakvom stanju ili u kojoj fazi je njezin brak. I bez obzira na to koliko mi je privlačna ili koliko se zbližili.
Prva žena s kojom sam u životu ostvario seks bila je udana ali mi to nije rekla. Ne bi mi tada bilo ni važno, bio sam djevac (smijeh ), željan, mlad i bez stavova.
Još sam jednom kasnije nešto petljao, nije prošlo što za ovu priču nije ni bitno. Nikad neću zaboraviti osjećaj nelagode pri susretu s dotičnim mužem kojeg sam poznavao. Iako on nije ništa znao. Tada sam odlučio da se time više neću baviti. Ima sasvim dovoljno slobodnih žena na ovome svijetu. Dečki s posla se zabezeknu kad im kažem da ne bih mazn'o jednu tamo udanu kolegicu na koju su svi našiljili kite. Misle da se šalim.
Nije se od tada ništa bitno promijenilo osim što možda malo drugačije gledam na temu swingerskih izleta ili sličnih dogovornih aktivnosti pokušajući shvatiti sve razloge i moguću problematiku. I mislim da mi to shvaćanje ide dobro, puno se o tome razmišljalo i razgovaralo s ljudima koji žive na taj način, ili samo razmišljaju o tome.

Stav o curama u vezama koje nisu bračne... Nešto je drugačiji. To bih vjerojatno mogao. Ako ne poznajem dotičnog. Ali mi ni to ne bi bilo drago ako bi mi cura o kojoj se radi bila privlačna i zanimljiva za više od seksa. Jer kada bi se s njom nešto postiglo trebalo bi živjeti s misli da će ona to isto tako možda napraviti i s drugim ako veza zađe u neku krizu (ili možda i bez tog razloga). Jest da uvijek vjerujem svojim instinktima, poprilično sam senzibilan za osjećaje i bliskost druge strane, ali svakako bih više volio čistu situaciju.

Do sada sam na svom primjeru naučio da "klin klinom" u tim stvarima nije dobro rješenje. Kad god sam to radio prošlo je jako loše. A djevojka koja bi ulijetanjem u drugu vezu rješavala prethodnu mi baš i nije primjer čvrstoće karaktera i odluka. I nisam siguran da uopće zna što želi.
I vezano uz ovdje već poznatu priču o respektu - takva bi ga uvijek dobila manje nego ona koja svoje probleme želi riješiti svojom odlukom, hladne glave i bez "ometanja" sa strane.

Dakle, to bih mogao. Ali ipak samo kad je goli neobavezujući seks u pitanju.

Za više od toga stav je otprilike kao onaj o petljanju s udanima.

-18:05 - Komentiraj ( 33 ) - Print - #

četvrtak, 01.06.2006.

Blože moj jadni

Mjesto radnje: jedno od mojih online-dating odredišta smijeh
Vrijeme radnje: večeras
Likovi: Ja i crnokosa/zelenooka/170cm/60kg (valjda) Ona

Ona: Kako si?

Ja: Malo umorno. Švrljam po blogovima, uglavnom.

Ona: Joj, i mene blogovi u zadnje vrijeme odvajaju od realnog zivota :-)

Ja: Imaš svoj blog?

Ona: Nemam svoj blog, dangubim po tudjima. A ti?

Ja: I ja tako. Koga čitaš?

(gade lažljivi...smijeh )

Ona: zrinske price su mi najdraze, iako je u zadnje vrijeme nesto jako iznervozirana :-)
a pogledam i xiolu i marisi, i klikam nasumice. jucer sam, ne vjerujuci, otkrila cijelo brdo blogova koji velicaju anoreksiju. A ti?


Ja: ParahDox, Beštijicu, BlackCat, CrnuMambu, Aristona, HereToStay22...Dakle, samo žene čitaš?

(para počinje polagano šištiti iz ušiju...)

Ona: Ma ne citam samo zene, ali ove mi nesto najvise pasu...njima se vracam, ostalo kliknem, pa zaboravim...
E, da, volim i ono hiper-borealno - nesto - lik koji pise o svom zivotu u Kini. On mi je super.


(već mi je oblak oko glave, oči počinju crvenjeti, čuje se zvuk poput zvuka express-lonca...)

Ja: Meni je 1971 dobar. On mi je baš super.

(GADEEEEEEEEEEEE!!!!!!! smijeh )


Ona: 1971 sam citala, ali sad pojma nemam sto sam to citala...


Ajme. O, Blože moj jadni... Tako me iznevjeriti kad si najpotrebniji... Nečuveno. Zapalit ću te. Polomit. Nahranit s tobom pse.

Idem crknut. smijeh

-22:55 - Komentiraj ( 31 ) - Print - #

Okruženi smo sapunicama

Dakle, za neupućene... Ovo je mali brzi kvaziknjiževni uradak na drugu od tri ponuđene teme za maturski ispit iz hrvatskog jezika...


Gledao sam danas neku sapunicu na Novoj TV, obitelj oko koje se odvija radnja podsjetila me je na susjede Kakiće. Doduše, Kakići još nemaju jahtu ali mislim da se i tome ponižavajućem statusu uskoro bliži kraj jer stari Kakić sve češće priča o brodovima. Sjećam sa da je tako pričao i o Americi pa je samo jednog dana kao iz vedra neba objavio da mu sin Držislav putuje na West Point školovati se za časnika.
Naravno, Držislav je dobio tamo neku državnu stipendiju jer je pokazao iznimnu darovitost. Potpuno neovisnu o očevoj poziciji u HDZ-u i roditeljima sestrinog dečka Dragomira koji su glavni u tamo nekom odboru za bla-bla.
Moram još reći da je Dragomir perspektivni nogometaš najjačeg nam kluba u državi, na ponos i diku djevojke svoje Esmeralde Kakić. Koja je opet ponos našeg malog grada, zamalo i Miss. Nedostajala su joj samo dva glasa. Majka Janja Kakić se teška srca pomirila s činjenicom da je titulu Miss odnijela kći Kakićevog stranačkog šefa Tome Erića. Ali kaže da joj je ipak drago, jer ako Miss već nije Esmeralda neka je barem ona. Zna se da je i Tomo Erić pomogao Držislavu da pokaže svoju iznimnu darovitost potrebnu za već spomenutu stipendiju.
No, da ne duljim… Esmeralda Kakić se prije nekoliko dana vratila iz bolnice gdje je navodno ležala dva-tri dana s upalom krajnika. Liječenje je platio Dragomir koji je trenutno na probi u jednom poznatom njemačkom klubu. Ne znam kako su krajnici u toj priči prošli ali sam primjetio očigledno povećanje opsega grudi. Možda su to nuspojave.
Kažu da je Esmeraldu među prvima posjetio bivši dečko, naš susjed Prki. On jako pazi na Esmeraldu jer ju posjećuje svaku večer a odlazi izjutra. Svesrdno brine za Esmeraldine krajnike.

Držislav je u Americi našao dobrostojeću djevojku, kći poznatog biznismena koji se obogatio proizvodnjom praška za suzbijanje krumpirove zlatice. I sad stari Kakić razmišlja o uvozu tog preparata. Kaže, reklamirao bi ga onom starom šokačkom pjesmicom "Zlatica mi u krumpire stigla…". Uspjeh zajamčen.
Iz tog razloga Kakić je sinoć otputovao u Ameriku. Već rano jutros Janja Kakić je pratila Tomu Erića iz dvorišta odjevena u kućnu haljinu. Bojim se da je epidemija upale krajnika zahvatila i nju. Djelovala je jako neispavano. Baš lijepo od Tome Erića što za nju brine.

Ono što me zbunjuje je to da Esmeraldine nuspojave nikako ne prolaze. I da Prki sad dovede i jednog prijatelja kad ju obilazi.
Iskreno se nadam da će nam Esmeralda ozdraviti što prije.

-20:53 - Komentiraj ( 6 ) - Print - #

Designed by 1971
< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Google


Ukupna arhiva

Studeni 2021 (1)
Prosinac 2020 (1)
Listopad 2020 (1)
Ožujak 2020 (2)
Siječanj 2020 (1)
Studeni 2019 (4)
Listopad 2019 (3)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (2)
Lipanj 2019 (2)
Svibanj 2019 (1)
Ožujak 2019 (1)
Veljača 2019 (1)
Siječanj 2019 (2)
Ožujak 2018 (1)
Siječanj 2018 (1)
Rujan 2017 (1)
Svibanj 2017 (1)
Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (2)
Lipanj 2016 (1)
Travanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (1)
Listopad 2015 (2)
Rujan 2015 (7)
Kolovoz 2015 (2)
Ožujak 2015 (1)
Prosinac 2014 (1)
Studeni 2014 (2)
Rujan 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (6)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (1)
Prosinac 2013 (9)
Studeni 2013 (7)
Listopad 2013 (4)
Rujan 2013 (6)
Kolovoz 2013 (3)
Veljača 2009 (12)
Siječanj 2009 (10)
Studeni 2008 (1)
Rujan 2008 (15)
Kolovoz 2008 (20)

(ne znam zašto se ne prikazuju i stariji, ali prvi post je iz studenog 2005.)



Arhiva - izdvojeno


Čovjek iliti homo sapiens

O kokošima i svinjama

Mržnja i nacionalizam

Scenarij

O internetskim upoznavanjima

Hvala ti, mama Ljubice

Moja šišaljka

Religije-utvare mraka i prošlosti

O Gotovini

Idiotizam

Mala škola roditeljstva

Ljubav je...

Igra s lutkicama

O krštenju djece

Glupost duga 14 godina

Socijalno udaljeni

O žrtvama pedofilije

Na pivkanu kod Paje-za vinkovčane

Pismo čitateljice

Luzeri, bemveji i mi

Feminizam

Glad

Glavaš

Putujem

O vezama i majicama (mojblog.hr)

Neću ti kupiti smrt (mojblog.hr)

Blože moj jadni

Living by myself

Ujna, raskalašena i bujna

Obrazovni post

Priča mi se s vama

Zov mesa

Weekendlove

Kakav svijet?

Swing 1

Swing 2

Nevjerojatno

Žene "u paketu"

Trening za ljubomorne frajere

Da, draga moja...

Roba s greškom

Kategorizacija žena

Kokošmen, d last ekšn hirou

Vjerski fanatik

Prvi rođendan

Slika majke

AUTO-PLIN: moja iskustva

Malo o Bogu, religiji i ljudima...

Impotencija

Černobil

S Venere i Marsa

Ekonomistica Mara

Penisologija

Domovinski rat 2008

Zadah iz usta

Stari rockeri

Ljubomora

Sin

Predahni, putniče, ako ne žuriš na vlak

"Kockice" kao deterdžent protiv crnila

Za slobodnu riječ hrvatsku

Kad sreći udariš šamar

Točka na kojoj istina postaje laž

Ženske svinje

Favoriti



Nenad Barinić

Lucy Fair

Missillusion

Snoopyshist

Vlastita soba

Nachtfresser

Umorni Konj

Jedini

So far away

Igniss

Tonique DeWeen

Neverin

Lou Salome

sarahB.





eXTReMe Tracker