Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Okruženi smo sapunicama

Dakle, za neupućene... Ovo je mali brzi kvaziknjiževni uradak na drugu od tri ponuđene teme za maturski ispit iz hrvatskog jezika...


Gledao sam danas neku sapunicu na Novoj TV, obitelj oko koje se odvija radnja podsjetila me je na susjede Kakiće. Doduše, Kakići još nemaju jahtu ali mislim da se i tome ponižavajućem statusu uskoro bliži kraj jer stari Kakić sve češće priča o brodovima. Sjećam sa da je tako pričao i o Americi pa je samo jednog dana kao iz vedra neba objavio da mu sin Držislav putuje na West Point školovati se za časnika.
Naravno, Držislav je dobio tamo neku državnu stipendiju jer je pokazao iznimnu darovitost. Potpuno neovisnu o očevoj poziciji u HDZ-u i roditeljima sestrinog dečka Dragomira koji su glavni u tamo nekom odboru za bla-bla.
Moram još reći da je Dragomir perspektivni nogometaš najjačeg nam kluba u državi, na ponos i diku djevojke svoje Esmeralde Kakić. Koja je opet ponos našeg malog grada, zamalo i Miss. Nedostajala su joj samo dva glasa. Majka Janja Kakić se teška srca pomirila s činjenicom da je titulu Miss odnijela kći Kakićevog stranačkog šefa Tome Erića. Ali kaže da joj je ipak drago, jer ako Miss već nije Esmeralda neka je barem ona. Zna se da je i Tomo Erić pomogao Držislavu da pokaže svoju iznimnu darovitost potrebnu za već spomenutu stipendiju.
No, da ne duljim… Esmeralda Kakić se prije nekoliko dana vratila iz bolnice gdje je navodno ležala dva-tri dana s upalom krajnika. Liječenje je platio Dragomir koji je trenutno na probi u jednom poznatom njemačkom klubu. Ne znam kako su krajnici u toj priči prošli ali sam primjetio očigledno povećanje opsega grudi. Možda su to nuspojave.
Kažu da je Esmeraldu među prvima posjetio bivši dečko, naš susjed Prki. On jako pazi na Esmeraldu jer ju posjećuje svaku večer a odlazi izjutra. Svesrdno brine za Esmeraldine krajnike.

Držislav je u Americi našao dobrostojeću djevojku, kći poznatog biznismena koji se obogatio proizvodnjom praška za suzbijanje krumpirove zlatice. I sad stari Kakić razmišlja o uvozu tog preparata. Kaže, reklamirao bi ga onom starom šokačkom pjesmicom "Zlatica mi u krumpire stigla…". Uspjeh zajamčen.
Iz tog razloga Kakić je sinoć otputovao u Ameriku. Već rano jutros Janja Kakić je pratila Tomu Erića iz dvorišta odjevena u kućnu haljinu. Bojim se da je epidemija upale krajnika zahvatila i nju. Djelovala je jako neispavano. Baš lijepo od Tome Erića što za nju brine.

Ono što me zbunjuje je to da Esmeraldine nuspojave nikako ne prolaze. I da Prki sad dovede i jednog prijatelja kad ju obilazi.
Iskreno se nadam da će nam Esmeralda ozdraviti što prije.


Post je objavljen 01.06.2006. u 20:53 sati.