Sastojci
150 g prosa
350 ml vode
štapić cimeta
250 g svježeg kravljeg sira
4 jaja
100 ml kiselog vrhnja
150-200 g šećera
sok pola limuna
1 velika banana
1 velika jabuka
U lonac stavite vodu i cimet pa ostavite da zakuha, zatim umiješajte proso i kuhajte na slaboj vatri 15-20 min., po potrebi podlijte vodom.
Kuhani proso ostavite da se ohladi.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.
Sir dobro ocijedite pa ga izmiksajte sa žumanjcima, vrhnjem i šećerom. Po želji, možete dodati malo limunovog soka.
Bananu ogulite i narežite na tanke kolutiće, nakapajte ju limunovim sokom.
Jabuku ogulite i krupno naribajte.
Iz ohlađenog prosa izvadite cimet, pa umiješajte pripremljenu smjesu od sira, bananu i jabuku. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu ulijte u namaštenu i pobrašnjenu posudu za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
Pecite 50-60 min., ako odozgo previše potamni, pokrijte aluminijskom folijom.
|