Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Zapečeni proso s voćem

Image and video hosting by TinyPic


Sastojci
150 g prosa
350 ml vode
štapić cimeta
250 g svježeg kravljeg sira
4 jaja
100 ml kiselog vrhnja
150-200 g šećera
sok pola limuna
1 velika banana
1 velika jabuka


U lonac stavite vodu i cimet pa ostavite da zakuha, zatim umiješajte proso i kuhajte na slaboj vatri 15-20 min., po potrebi podlijte vodom.

Kuhani proso ostavite da se ohladi.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.

Sir dobro ocijedite pa ga izmiksajte sa žumanjcima, vrhnjem i šećerom. Po želji, možete dodati malo limunovog soka.

Bananu ogulite i narežite na tanke kolutiće, nakapajte ju limunovim sokom.

Jabuku ogulite i krupno naribajte.

Iz ohlađenog prosa izvadite cimet, pa umiješajte pripremljenu smjesu od sira, bananu i jabuku. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu ulijte u namaštenu i pobrašnjenu posudu za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

Pecite 50-60 min., ako odozgo previše potamni, pokrijte aluminijskom folijom.




Post je objavljen 24.03.2010. u 10:57 sati.