Kora
350 g rezanaca za juhu
200 g tvrdog sira
3 jaja
1 žlica brašna
sol, papar
origano
2 žlice maslaca/margarina
Nadjev
3-4 žlice kečapa
100 g tvrdog sira
100 g topivog sira
80ak g maslina (ili kukuruz šećerac iz limenke)
nasjeckano začinsko bilje
…
+
100 g tvrdog sira za posipanje
Rezance skuhajte prema uputi s pakiranja pa ih ocijedite, nemojte ih ispirati vodom. Odmah dodajte 1 žlicu na listiće narezanog margarina i 3 žlice naribanog sira pa lagano promiješajte.
Kad se smjesa malo ohladi dodajte brašno, preostali naribani sir i jaja umućena sa solju, paprom i origanom, dobro primiješajte (nemojte rezance zdrobiti do neprepoznatljivosti).
Veći lim obložite papirom za pečenje (papir nauljite).
Smjesu ravnomjerno rasporedite na papir, utapkajte ju prstima. Po smjesi rasporedite 1 žlicu maslaca narezanog na listiće.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 20ak min.
Na vruću koru namažite kečap, pobacajte naribani tvrdi sir, narezani topivi sir, masline, nasjeckano začinsko bilje… I koru pažljivo smotajte, ne prečvrsto da ne pukne. Roladu odozgo posipajte naribanim tvrdim sirom i stavite na par minuta u pećnicu da se sir zapeče.
|