Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Rolada od rezanaca

Image and video hosting by TinyPic


Kora
350 g rezanaca za juhu
200 g tvrdog sira
3 jaja
1 žlica brašna
sol, papar
origano
2 žlice maslaca/margarina

Nadjev
3-4 žlice kečapa
100 g tvrdog sira
100 g topivog sira
80ak g maslina (ili kukuruz šećerac iz limenke)
nasjeckano začinsko bilje

+
100 g tvrdog sira za posipanje


Rezance skuhajte prema uputi s pakiranja pa ih ocijedite, nemojte ih ispirati vodom. Odmah dodajte 1 žlicu na listiće narezanog margarina i 3 žlice naribanog sira pa lagano promiješajte.
Kad se smjesa malo ohladi dodajte brašno, preostali naribani sir i jaja umućena sa solju, paprom i origanom, dobro primiješajte (nemojte rezance zdrobiti do neprepoznatljivosti).

Veći lim obložite papirom za pečenje (papir nauljite).

Smjesu ravnomjerno rasporedite na papir, utapkajte ju prstima. Po smjesi rasporedite 1 žlicu maslaca narezanog na listiće.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 20ak min.

Na vruću koru namažite kečap, pobacajte naribani tvrdi sir, narezani topivi sir, masline, nasjeckano začinsko bilje… I koru pažljivo smotajte, ne prečvrsto da ne pukne. Roladu odozgo posipajte naribanim tvrdim sirom i stavite na par minuta u pećnicu da se sir zapeče.




Post je objavljen 23.12.2009. u 09:08 sati.