Sastojci
300 g tjestenine po izboru
1 kg kruški
sok 1 limuna
3 jaja
75 g šećera
1 vanilin šećer
250 ml mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
1 čajna žlica cimeta
1 žlica maslaca
Tjesteninu skuhajte u malo posoljenoj vodi i ocijedite ju.
Kruške ogulite, narežite na osmine i odrežite središnji dio s košticama. Nakapajte ih limunovim sokom.
Izmiksajte jaja s obje vrste šećera i cimetom. Dodajte mlijeko.
Čokoladu ugrubo nasjeckajte nožem.
U namaštenu vatrostalnu posudu stavite polovicu tjestenine. Na nju u krug posložite polovicu kruški, posipajte ih polovicom nasjeckane čokolade. Prekrijte ostatkom tjestenine, a gore opet stavite kruške.
Prelijte smjesom od jaja.
Posipajte s dvije žlice šećera i posložite na listiće narezan maslac.
Posudu pokrijte aluminijskom folijom da se tjestenina tijekom pečenja ne osuši.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko 25 min.
Zatim maknite foliju i još kratko zapecite (da se smjesa od jaja ne razlijeva).
Pečeni složenac izvadite iz pećnice i posipajte ostatkom nasjeckane čokolade, poslužite odmah.
|