Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Složenac od krušaka i tjestenine

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
300 g tjestenine po izboru
1 kg kruški
sok 1 limuna
3 jaja
75 g šećera
1 vanilin šećer
250 ml mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
1 čajna žlica cimeta
1 žlica maslaca


Tjesteninu skuhajte u malo posoljenoj vodi i ocijedite ju.

Kruške ogulite, narežite na osmine i odrežite središnji dio s košticama. Nakapajte ih limunovim sokom.

Izmiksajte jaja s obje vrste šećera i cimetom. Dodajte mlijeko.

Čokoladu ugrubo nasjeckajte nožem.

U namaštenu vatrostalnu posudu stavite polovicu tjestenine. Na nju u krug posložite polovicu kruški, posipajte ih polovicom nasjeckane čokolade. Prekrijte ostatkom tjestenine, a gore opet stavite kruške.
Prelijte smjesom od jaja.
Posipajte s dvije žlice šećera i posložite na listiće narezan maslac.

Posudu pokrijte aluminijskom folijom da se tjestenina tijekom pečenja ne osuši.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko 25 min.

Zatim maknite foliju i još kratko zapecite (da se smjesa od jaja ne razlijeva).

Pečeni složenac izvadite iz pećnice i posipajte ostatkom nasjeckane čokolade, poslužite odmah.





Post je objavljen 25.09.2009. u 08:33 sati.