Biskvit
1 čaša slatkog vrhnja (250 ml)
1 i 3/4 čaše šećera
4 jaja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
Nadjev
180 g maslaca
3/4 čaše šećera
3 žlice mlijeka
3 čaše kukuruznih pahuljica
Za biskvit, u posudu ulijte slatko vrhnje i napola ga izmiksajte. Čašu operite i koristite ju za mjerenje ostalih sastojaka.
Slatko vrhnje polako dodavajte šećer i stalno miksajte.
Zatim dodajte brašno i prašak pa kratko promiksajte. Nakon toga dodajte jedno po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jajeta dobro izmiksajte.
Lim (30 cm x 40 cm) namastite i pobrašnite (možete ga prije toga obložiti papirom za pečenje; ja to radim da ga poslije ne moram prati, samo ga prebrišem).
Razmažite pripremljenu smjesu i pecite 10 min. u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Za nadjev, u lonac stavite narezani maslac, šećer i mlijeko pa miješajući pričekajte da zakuha. Kad zakuha, maknite smjesu s vatre i umiješajte pahuljice i dobro promiješajte. Dobivenu smjesu odmah ravnomjerno rasporedite na biskvit koji se pekao 10 min.
Sve zajedno pecite još 10 min.
Kolač servirajte mlak.
(Može se jesti i hladan.)
Prvi dan su pahuljice na kolaču hrskave (ne baš kao svježe, ali ipak su hrskave, nisu mekano-gnjecave); ali kad kolač stoji do drugog dana onda omekane. Zato u većini slučajeva radim pola količine ovog kolača (prepolovim količinu sastojaka i pečem u napola manjem limu); jer nam je to za jedan dan previše.
Recept je sa stranice
http://www.vox.de/kochen_374.php?rez_id=1080
|