Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Kolač s kukuruznim pahuljicama (cornflakesom)

Image and video hosting by TinyPic


Biskvit
1 čaša slatkog vrhnja (250 ml)
1 i 3/4 čaše šećera
4 jaja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo

Nadjev
180 g maslaca
3/4 čaše šećera
3 žlice mlijeka
3 čaše kukuruznih pahuljica



Za biskvit, u posudu ulijte slatko vrhnje i napola ga izmiksajte. Čašu operite i koristite ju za mjerenje ostalih sastojaka.

Slatko vrhnje polako dodavajte šećer i stalno miksajte.

Zatim dodajte brašno i prašak pa kratko promiksajte. Nakon toga dodajte jedno po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jajeta dobro izmiksajte.

Lim (30 cm x 40 cm) namastite i pobrašnite (možete ga prije toga obložiti papirom za pečenje; ja to radim da ga poslije ne moram prati, samo ga prebrišem).
Razmažite pripremljenu smjesu i pecite 10 min. u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.


Za nadjev, u lonac stavite narezani maslac, šećer i mlijeko pa miješajući pričekajte da zakuha. Kad zakuha, maknite smjesu s vatre i umiješajte pahuljice i dobro promiješajte. Dobivenu smjesu odmah ravnomjerno rasporedite na biskvit koji se pekao 10 min.
Sve zajedno pecite još 10 min.

Kolač servirajte mlak.
(Može se jesti i hladan.)

Image and video hosting by TinyPic


Prvi dan su pahuljice na kolaču hrskave (ne baš kao svježe, ali ipak su hrskave, nisu mekano-gnjecave); ali kad kolač stoji do drugog dana onda omekane. Zato u većini slučajeva radim pola količine ovog kolača (prepolovim količinu sastojaka i pečem u napola manjem limu); jer nam je to za jedan dan previše.


Recept je sa stranice
http://www.vox.de/kochen_374.php?rez_id=1080



Post je objavljen 01.02.2009. u 17:43 sati.