Biskvit
3 jaja
3 žlice šećera
2 žlice brašna
1 žlica kakaa
+
oko 4 žlice mlijeka
Krema
500 ml biljnog šlaga
300 ml mlijeka
150 g šećera
20 g želatine
Za svaki od 3 čokoladna sloja potrebno je
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
1 čajna žlica ulja
Za biskvit, odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.
Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom pa dodajte brašno pomiješano s kakaom i snijeg od bjelanjaka.
Duboki lim (34 cm x 20 cm) namastite i pobrašnite pa ulijte pripremljenu smjesu.
Pecite oko 7 min min u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi u limu. Ohlađeni biskvit prelijte mlijekom.
Za 1. čokoladni sloj, na pari otopite natrganu čokoladu pomiješanu s listićima margarina i uljem. Rastopljenu čokoladu prelijte preko ohlađenog biskvita. Ostavite da se čokolada stvrdne.
Za kremu, želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri. U lonac stavite neizmiksani biljni šlag, mlijeko i šećer. Miješajte na laganoj vatri da se šećer rastopi, kad tekućina zakuha maknite ju s vatre i dodajte nabubrenu želatinu, promiješajte da se rastopi. Smjesu podijelite na dva dijela. Jedan dio stavite nakratko u hladnjak da se što prije ohladi, a drugi dio neka se hladi na sobnoj temperaturi (da se ne bi prebrzo ohladio), povremeno promiješajte.
Kad se dio kreme koji je bio u hladnjaku ohladi, prelijte ga preko stvrdnute čokolade i kolač stavite u hladnjak na 20ak min.
Za 2. čokoladni sloj, na pari otopite natrganu čokoladu pomiješanu s listićima margarina i uljem. Rastopljenu čokoladu ostavite da se malo ohladi (možete ju staviti u hladnjak na 5-10 min).
Mlaku rastopljenu čokoladu brzo prelijte preko stvrdnute kreme (čokoladu treba brzo preliti po kremi jer će se brzo stvrdnuti). Kolač stavite u hladnjak na 10ak min da se čokolada stvrdne.
Kad se čokolada stvrdne po njoj prelijte kremu koja se hladila na sobnoj temperaturi. Kolač stavite u hladnjak na 20ak min da se krema stvrdne.
Za 3. čokoladni sloj, na pari otopite natrganu čokoladu pomiješanu s listićima margarina i uljem. Rastopljenu čokoladu ostavite da se malo ohladi (možete ju staviti u hladnjak na 5-10 min). Mlaku rastopljenu čokoladu brzo prelijte preko stvrdnute kreme. Kolač stavite u hladnjak na 10ak min da se čokolada stvrdne.
Nakon 20ak min kolač izvadite iz hladnjaka i oštrim tankim nožem narežite kolač na kocke/ploške (čokolada još nije jako tvrda pa neće pucati).
Vratite kolač u hladnjak da se dobro rashladi.
*Recept se temelji na receptu za Kinder pingvi s Coolinarike, ali ne mogu naći dotični recept da stavim link, čini mi se da tog recepta više nema na Coolinariki.
|