750 g krumpira
750 g cikle
1 češanj češnjaka
50 g svježeg đumbira
6 grančica timijana
40 g maslaca
400 ml vode + 1 kocka za juhu
sol, papar
svežanj lišća korijandera ili peršinovog lišća
2 žlice kiselog vrhnja ili milerama
+
4 kuhana jaja za prilog
Krumpir i ciklu ogulite, prerežite ih po dužini pa ih narežite na ploške (u obliku polumjeseca); možete ih i naribati na ploške, ali ne pretanko (na kao za čips), ploške bi trebale biti debele oko 3 mm.
Češnjak i đumbir oljuštite pa sitno nasjeckajte. Đumbir
Natrgajte listiće timijana, operite ih i osušite.
U loncu rastopite maslac, pa dodajte krumpir, ciklu, češnjak, đumbir i timijan. Kratko popržite pa zalijte vodom i dodajte natrganu kocku, dodajte sol i papar pa kuhajte pokriveno, oko 25 min na srednjoj temperaturi. Po potrebi podlijte vodom – kuhajte da povrće omekša.
U međuvremenu skuhajte jaja, prelijte ih hladnom vodom. Kad se ohlade, oljuštite ih i prerežite na pola.
Listiće korijandera ili peršinovo lišće sitno nasjeckajte. Primiješajte ih povrću zajedno s vrhnjem, kad zakuha, maknite s vatre.
Povrće poslužite kao prilog zajedno s kuhanim jajima.
*Recept je sa stranice
http://www.chefkoch.de/rezepte/849421190378709/Rote-Bete-Kartoffel-Gemuese.html
Recepti s ciklom
Cikla punjena palentom i blitvom
Jesenski gratin s krumpirom, ciklom i korabicom
Pita od krumpira i cikle ili krumpira i kelja...
Ravioli od cikle i sira
Rižoto s ciklom
|