lisnato tijesto
topivi sir, npr. Zdenka, Buco…
mileram ili sir za mazanje, npr. Dukatela
češnjak
začinsko bilje (peršinovo lišće, vlasac…)
tvrdi naribani sir, kiseli krastavci, kuhana jaja, svježa paprika…
sol, papar
Lisnato tijesto odledite, razvaljajte i narežite na duge trake širine oko 1 cm.
Trake namotajte na namaštene kalupe za šaumrole ili na suhe stabljike kukuruza…
Složite ih u lim obložen papirom za pečenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva 15-20 min.
Pečeno tijesto skinite s kalupa i ostavite da se ohladi.
Krem sir dobro zdrobite žlicom ili izmiksajte mikserom, da smjesa ne bi bila suha i tvrda dodajte koju žlicu milerama ili sira za mazanje (da smjesa bude kremasta).
Po želji dodajte naribani tvrdi sir, narezane kisele krastavce ili kuhana jaja, sitno narezani češnjak ili svježu papriku, nasjeckano začinsko bilje…
Po potrebi dodajte sol i papar i promiješajte.
Smjesom punite ohlađene lisnate role.
Ako koristite samo neki mekani sir za mazanje, npr. Dukatelu, trebalo bi mu dodati želatinu, jer je on sam previše mekan pa će curiti iz lisnatih roli.
Poslužite kao predjelo, ili umjesto sendviča…
|