500 g krumpira
500 g cikle
500 g korabice
100 ml vode
1 čajna žlica Vegete ili pola kocke za juhu
1 kiselo vrhnje
150 g naribanog Emmentalera
sol, papar
Krumpir, ciklu i korabicu ogulite. (Možete koristiti samo krumpir i ciklu.)
Naribajte ih na sasvim tanke okrugle ploške.
Lim od pećnice tanko premažite uljem. U lim naizmjence crjepasto slažite ploške krumpira, cikle i korabice da se ploške preklapaju, i tako svaki red. Važno je da povrće bude u tankom sloju.
Ako vam se nada tako slagati povrće, možete u lim naizmjence stavljati po šaku od svakog povrća, razmještajući ga po limu da bude svugdje u jednakom sloju.
Vodu pomiješajte s Vegetom, ili u vrućoj vodi rastopite kocku pa pomiješajte s kiselim vrhnjem. Smjesu prelijte po složenom povrću.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 60 min.
Ako nakon pola sata rubovi povrća jako potamne, prekrijte lim aluminijskom folijom.
Ako želite dodati sir, nakon 45 min pečenja izvadite lim s povrćem iz pećnice i posipajte povrće naribanim sirom. Vratite u pećnicu (bez folije) i pecite još 15ak min.
Ako ne želite dodavati sir, ne morate.
Pečeni gratin po potrebi posolite i popaprite, poslužite odmah jer se brzo ohladi.
Recept je sa stranice
http://www.chefkoch.de/rezepte/998071205156622/Herbstgratin.html
Recepti s ciklom
Cikla punjena palentom i blitvom
Rižoto s ciklom
|