2 limenke kompota od ananasa u kolutima
50 ml vode
50 ml limunovog soka
naribana kora pola limuna
75 g šećera
500 ml biljnog šlaga
2-3 žlice kokosovog brašna
+
višnje iz kompota za ukras (15ak komada)
kokosovo brašno za posipanje
Zdjelu okruglog dna (2 l zapremnine) obložite kolutima ananasa.
Od preostalih koluta, sačuvajte otprilike 8 koluta, a ostatak narežite na kockice.
Za kremu, u loncu izmiješajte vodu, sok, limunovu koru i šećer pa prokuhajte. Ostavite da se potpuno ohladi.
Izmiksajte šlag pa mu dodajte potpuno hladnu tekućinu i dobro izmiksajte.
Dodajte kokosovo brašno i na kockice narezani ananas, lagano promiješajte.
Smjesu rasporedite u zdjelu na kolute ananasa (popunite i rupe u kolutima ananasa i između njih). Odozgo zagladite i lagano utisnite preostalih 8 koluta ananasa.
Stavite u hladnjak na 3 sata.
Tankom oštricom noža pri vrhu odvojite kupolu od zdjele (oko 1 cm duboko).
Zdjelu uronite u posudu s vrućom vodom na 15 sekundi (pazite da se kupola ne zalije). Izvadite zdjelu iz vode i na nju stavite tanjur, sve zajedno okrenite i protresite da kupola sklizne na tanjur.
Ako ne funkcionira, ponovno uronite kalup u vruću vodu i pričekajte par sekundi.
Na rupe od koluta ananasa stavite ocijeđene višnje iz kompota. Posipajte kokosovim brašnom.
|