Nadjev
1 žlica ulja
2 češnja češnjeka
4 paprike (crvene, zelene, žute)
1 čajna žlica čilija u prahu
2 crvena luka
325 g kukuruza šećerca iz limenke
400 g rajčica iz konzerve
215 g bubregastog graha (Kidney) iz limenke
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera ili peršinovog lišća
sol, papar
Biskvitni poklopac
2 žlice brašna
pola čajne žlice soli
250 g instant kukuruzne krupice (palente)
1 prašak za pecivo
2 jaja
1 žlica ulja
200 g naribane Gaude
Paprike očistite i narežite na rezance.
Češnjak očistite i sitno naskeckajte.
U loncu zagrijte ulje pa dodajte paprike i češnjak. Pržite ih oko 6 min, tj. da omekšaju.
Dodajte čili u prahu narezane rajčice iz konzerve zajedno s tekućinom, ocijeđeni kukuruz i grah te sol i papar. Ostavite da zakuha pa kuhajte 10ak min na laganoj vatri. Maknite s vatre i dodajte nasjeckano lišće, po potrebi začinite. Ostavite da se ohladi (da bude mlako)..
Posudu za složenac namastite i u nju ulijte pripremljenu mlaku smjesu.
Pomiješajte kukuruznu krupicu, brašno, sol i prašak za pecivo pa u sredini napravite udubinu u koju dodajte jaja, mlijeko i ulje. Izmiksajte da se sastojci povežu. Ako je smjesa previše suha, dodajte mlijeko.
Smjesu žlicom rasporedite po nadjevu u posudi za složenac. Posipajte naribanim sirom.
Pecite 30ak min u pećnici zagrijanoj na 200-220 stupnjeva da se napravi zlatasta korica.
Ali nemojte složenac predugo peći jer će poklopac od palente biti previše suh.
*Recept je sa stranice:
http://www.huettenhilfe.de/rezept-mexikanischer-chili-mais-auflauf_1730.html
|