5-6 paprika
5 krumpira srednje veličine
1 srednji crveni luk
2 češnja češnjaka
2 grančice ružmarina
sol, papar
120 ml kiselog vrhnja
Krumpir ogulite i narežite na male kockice.
Ružmarin operite, osušite, natrgajte listiće i nasjeckajte ih.
Obje vrste luka očistite i nasjeckajte.
Popržite ih na zagrijanom ulju zajedno s ružmarinom. Dodajte krumpir i pržite par minuta.
Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Paprike operite, odrežite im vrh i izdubite ih. Iznutra ih posolite i popaprite.
Krumpir začinite solju i paprom pa njime napunite paprike.
Odgovarajuću duboku posudu namastite i u nju složite paprike (otvor okrenut prema gore). Po potrebi paprike nečim poduprite (zgužvanom folijom ili papirom za pečenje) da se ne prevrnu.
Ako nemate dovoljno duboku posudu, posudu koju imate obložite velikim komadom papira za pečenje i ostavite da papir viri preko ruba posudu pa ga onda modelirajte prema visini paprika (presavinite ga, podvinite, zgužvajte…); papir namastite.
Paprike prelijte kiselim vrhnjem.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 1 sat.
Ako želite da se paprike jače zapeku, nakon sat vremena pojačajte temperaturu na 220 stupnjeva i pecite još 10ak min.
Recepti za punjene paprike
Paprike punjene kukuruzom
Paprike punjene šampinjonima i rižom
Paprike punjene tjesteninom i mozzarellom
Rizi-bizi paprike
|