12 jaja
1 l vode
3 žlice soli
3 čilija
svežanj kadulje ili 1 grančica timijana, ili majčina dušica ili …
2 ljutike ili 1 srednji crveni luk
2-3 češnja češnjaka
4 lovorova lista
1 čajna žlica kumina
Jaja kuhajte 10 min pa ih stavite u hladnu vodu i ostavite da se ohlade.
U lonac stavite 1 l vode, sol, čili papričice, kadulju, prepolovljeni očišćeni luk, očišćeni češnjak, lovorov list i kumin. Kuhajte 10 min na laganoj vatri, a onda ostavite da se potpuno ohladi.
(Možete dodati i drugo začinsko bilje i začine po želji, npr. klekove bobe, kopar, zrnca papra ili gorušice, curry prah ili mješavinu začina Garam masala…).
Ohlađenim jajima razbijte ljusku lupkajući njima o tvrdu podlogu (ili lupkajte po ljusci jajeta žlicom), ali ih nemojte ljuštiti. Važno je da ljuska popuca svuda po jajetu.
Jaja složite u odgovarajuću staklenku i zalijte ohlađenom marinadom.
Staklenku zatvorite poklopcem i stavite u hladnjak na 48 sati.
Nakon 48 sati jaja izvadite iz staklenke, oljuštite ih poslužite (zajedno sa senfom, uz razna jela).
U staklenki sa staklenim poklopcem za hermetičko zatvaranje jaja mogu tako u marinadi stajati u hladnjaku do 14 dana.
*Recept je iz časopisa Burda Moden.
|