150 g riže dugog zrna
1 srednji crveni luk
200 g šampinjona
2 žlice margarina
4 velike paprike ili 8-10 manjih paprika
sol, papar
3 grančice kopra
2 grančice peršinovog lišća
250 ml vode
1 kocka za juhu
Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
Luk očistite i nasjeckajte.
Šampinjone operite i narežite ih na ploške.
Kopar i peršinovo lišće nasjeckajte.
Luk ispržite i dodajte šampinjone, pržite ih 10 min. Dodajte rižu, nasjeckani kopar i nasjeckano peršinovo lišće pa maknite s vatre. Začinite i ostavite na toplom.
Paprike prepolovite na pola po dužini i očistite ih.
Zakuhajte 250 ml vode s kockom za juhu. Kad zakuha, dodajte polovice paprika i kuhajte pokriveno 10-12 min. Paprike izvadite i ocijedite pa ih napunite pripremljenim nadjevom.
Poslužite odmah, uz umak po želji.
*Recept je iz časopisa «Neue Mode», 8/1984.
Recepti za punjene paprike
Paprike punjene kukuruzom
Paprike punjene tjesteninom i mozzarellom
Rizi-bizi paprike
|