12ak šnita tosta
3 poriluka
2 žlice senfa
200 g tvrdoga sira
2 jaja
200 ml mlijeka + za natapanje tosta
sol, papar
muškatni oraščić
Poriluk po dužini prepolovite i operite pa ga narežite na rezance.
10 g margarina rastopite u loncu pa dodajte poriluk i pržite ga 5-10 min uz dodatak vruće vode i soli.
Ostavite ga da se ohladi.
Četvrtasti lim dimenzija 18 cm x 18 cm obložite aluminijskom folijom, foliju namastite.
Šnite tosta namočite u mlijeku i malo premažite senfom. Šnitama tosta prekrijte dno kalupa i stranice lima tako da strše preko ruba lima.
Na njih rasporedite poriluk.
Pomiješajte 200 ml mlijeka s jajima i naribanim sirom, začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Prelijte po poriluku.
Pecite oko 35 min u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva.
*Recept je iz «Ljetne kuharice», poseban prilog, 23. 8. 2006., Jutarnji list.
Jela od poriluka
Hladna juha od poriluka
Slana pita od riže, sira i poriluka
|