Tijesto
5 bjelanjaka
300 g šećera
sok 1 limuna
150 g brašna
150 g kokosovog brašna
1 prašak za pecivo
Krema
500 ml mlijeka
5 žumanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
+
5 žlica šećera u prahu
250 g margarina sobne temperature
Za posipanje
50 g kokosovog brašna
Za tijesto, od posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg. Postupno dodavajte šećer stalno miksajući, miksajte da se šećer rastopi. Umiksajte i lmunov sok.
Kuhačom umiješajte brašno pomiješano s praškom i kokosovo brašno.
Stavite u namašten lim i pecite oko 25 min na 180 stupnjeva.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Za kremu, odvojite 50 ml mlijeka, a ostatak zakuhajte.
50 ml mlijeka pomiješajte sa žumanjcima, šećerom i brašnom. Ulijte smjesu u kipuće mlijeko i miješajući kuhajte par minuta da se zgusne kao puding.
Ostavite smjesu da se ohladi.
U ohlađenu smjesu umiksajte šećer u prahu i margarin. Kremom premažite kolač i posipajte ga kokosovim brašnom.
|