Za lažne riblje štapiće
200 g riže (okruglog) zrna
1 l mlijeka
sol, papar
2 češnja češnjaka
+
3 jaja
oko 150 g krušnih mrvica
ulje za pohanje
Za umak
1 jogurt
1-2 žlice nasjeckanog kopra
sol, papar
Rižu prelijte vrućom vodom i ocijedite ju.
Zakuhajte mlijeko. Dodajte rižu i kuhajte 30ak min na laganoj vatri, povremeno promiješajte.
Kuhanu ružu maknite s vatre i dodajte sol, papar i sitno nasjeckani češnjak.
Lim isplahnite hladnom vodom i u njega razmažite kuhanu rižu u 1,5 cm debelom sloju.
Ostavite da se potpuno ohladi.
Od ohlađene riže oštrim nožem izrežite štapiće (otprilike 10 cm x 3 cm).
Umutite jaja.
Pomoću dvije žlice oprezno uvaljajte štapiće u krušne mrvice, pa u jaja i ponovo u krušne mrvice.
Štapiće pržite u vrućem ulju da dobiju lijepu koricu.
Pečene štapiće stavite na ubrus da se ocijedi višak masnoće i poslužite ih uz umak.
Za umak, pomiješajte jogurt s koprom i začinima, stavite u hladnjak da se dobro rashladi.
*Recepti s rižom na mlijeku:
Riža na mlijeku s ananasom
Riža na mlijeku s kokosom
Riža na mlijeku s rumom i bananama
Pohana riža na mlijeku
|