60 g riže okruglog zrna
500 ml mlijeka
40 g maslaca
rum
3 banane
sok od pola limuna
2-3 žlice šećera za posipavanje po bananama (+ šećer po potrebi za rižu)
U loncu rastopite maslac. Dodajte rižu i kratko ju popržite, pa zalijte rumom.
Dodajte mlijeko i miješajući kuhajte na laganoj vatri.
Kuhanu rižu maknite s vatre, prema ukusu dodajte šećer i promiješajte.
U odgovarajuću plitku posudu rasporedite vruću rižu, odozgo zagladite.
Banane narežite na ploške, dobro ih nakapajte limunovim sokom sa svih strana (jer će inače pocrniti) i složite ih po riži. Odozgo posipajte 2-3 žlice šećera.
Ako imate plinski brener, pomoću plamena karamelizirajte šećer posipan po bananama i odmah poslužite.
Ako nemate brener stavite rižu s bananama i šećerom na 3-4 min u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva da se šećer karamelizira, odmah poslužite.
*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.vox.de/kochen_374.php?rez_id=780
*Recepti s rižom na mlijeku
Riža na mlijeku s ananasom
Riža na mlijeku s kokosom
Pohana riža na mlijeku
Lažni riblji panirani štapići
|