biskvit preostao prilikom izrezivanja krugova za Mađarske tortice
100 g margarina
75 g bijele (mliječne) čokolade
150 g šećera u prahu
1 (malo) jaje
1 žlica mlijeka
1 žlica ruma
Glazura
100 g (tamne) čokolade za kuhanje
50 g margarina
1 čajna žlica ulja
Biskvit preostao prilikom izrezivanja krugova za Mađarske tortice natrgajte na komade 1-2 cm veličine.
Dobro izmiksajte margarin s jajetom i šećerom.
Bijelu čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari. Malo ju ohladite i onda ju umiksajte u smjesu od margarina.
Dodajte rum i mlijeko.
U kremu dodajte biskvit i polako izmiješajte kuhačom da se komadići biskvita povežu s kremom.
Smjesu istresite na komad papira za pečenje i rukama oblikujte štrucu. Krema je ljepljiva i gnjecava, ne morate su truditi da štrucu odozgo zagladite, nek bude «rustikalno»
Štrucu nemojte zamatati u papir za pečenje, krema je dovoljno čvrsta pa se štruca neće širiti na sve strane (ali neka odozdo bude papir, štrucu će tako biti lakše rezati kad se čokolada stvrdne).
Štrucu stavite u hladnjak na 2-3 sata da se krema stvrdne.
Na pari otopite nasjeckanu čokoladu zajedno s margarinom i uljem. Hladite glazuru 5 min, a onda ju prelijte po štruci.
Vratite u hladnjak na oko pola sata.
Kad se čokolada stvrdne štrucu narežite na šnite.
|