2 kg krumpira
150 g crvenog luka
150 g poriluka
2 češnja češnjaka
300 ml (svijetlog) piva
400 ml kiselog vrhnja
4 jaja
sol, papar
muškatni oraščić
1 čajna žlica sušenog kumina
ulje za prženje, masnoća za vatrostalnu posudu
2-3 žlice krušnih mrvica
1 žlica margarina narezanog na listiće
Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške.
Crveni luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte.
U tavi zagrijte ulje i popržite nasjeckani luk. Ostavite ga da se malo ohladi.
Poriluk očistite, operite i narežite na tanke kolute.
Pomiješajte krumpir s lukom i porilukom i stavite ih u namaštenu vatrostalnu posudu.
Pomiješajte pivo, vrhnje i jaja, dodajte kumin, muškatni oraščić, sol i papar, time prelijte povrće.
Odozgo posipajte krušnim mrvicama i posložite listiće margarina.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 1 sat.
Recept je sa stranice:
http://www.chefkoch.de/rezepte/140961060845317/Bier-Kartoffel-Gratin.html
|