500 g svježeg kravljeg sira
60 g šećera
3 žumanjka
100 g svježeg, izmrvljenog tosta
korica jednog limuna
voće po želji (jagode, trešnje…)
Jagode operite i ako su velike narežite ih na komade, otprilike 1,5 cm x 1,5 cm (trešnje možete stavljati cijele).
Sir stavite u kuhinjsku krpu i dobro ga ocijedite. Zatim ga stavite u posudu za miksanje i dodajte mu žumanjke, šećer i koricu limuna. Dobro izmiksajte.
Dodajte izmrvljeni tost i premijesite smjesu rukama. Ako je tijesto jako ljepljivo dodajte još izmrvljenog tosta ili krušnih mrvica (ovisi o tome koliko dobro je sir ocijeđen).
Otrgnnite komadić tijesta i napravite knedlu (malo veću od npr. oraha, ali ne preveliku), a u sredinu svake knedle stavite komadić voća.
Knedle stavljajte u zakuhanu posoljenu vodu i kuhajte oko 5 min na laganoj vatri.
Kuhane knedle dobro ocijedite i servirajte uz voće, umake, sladoled…
*Recept je iz časopisa “Burda”, 5/2000
|